Het Keukenraam

Het Keukenraam
Het Keukenraam

zaterdag 2 januari 2010

wacht en wachten

Zo begint het nieuwe jaar voor mij.
De 29 ste was mijn startdatum, drie dagen gewerkt. Leuk gezin. Kraamvrouw werkt bij een bekend bedrijf wat historische bouwmaterialen verkoopt. En had hun eigen ,kleine huisje heel gezellig ingericht. Kraamheer had koken als hobby, dus daar was ook een klik. Babyzoon was gewoon een heel lief ventje.
Kortom : drie leuke werkdagen.
De dag erop gaven ze me vrij, er waren startgezinnen genoeg, maar zo redeneerde men : jij hebt al drie dagen gewerkt, nou ben je een dag vrij.
Maar ja, een dag tussendoor, geen idee wat je verder krijgt...het bevalt toch niet zo.

De dag erop : wacht... Maar hoe hard ik ook wacht..geen bevalling.
Dus nu ga ik morgen weer in de wacht, en omdat ze deze dag ( niet opgeroepen tenslotte) als vrij zien... Beginnen we opnieuw te tellen.
Dus begin ik morgen opnieuw aan acht dagen werken. Dat was dus eigenlijk niet mijn bedoeling. Sterker nog, ik baal als een stekker. Nou maar hopen dat ik voor zondag klaar ben, dan willen we graag pa zijn verjaardag hier vieren.
En wat doe je zoal al wachtend? Je zoekt wat recepten op , Om even later samen met oudste zoon en man te koken . Een keer voor vandaag, een keer voor morgen ( voor het geval ik dan opgeroepen wordt).
Je neust door het een tijdschriftje van super de boer ( waar deze keer budget-recepten instaan). Zet eindelijk weer eens wat nieuws op de pennen. Een colletje ( naar eigen patroon, dus even afwachten wat het zal worden).
Het idee kwam door dit oude tijdschrift. Al bladerend kwam ik dit modeitem tegen, dat me op het idee bracht. Een paar bollen wol ( uit de kringloopwinkel) had ik nog wel liggen, en een extra col is wel lekker met dit weer.
En verder: Is dit iets wat ik graag nog een keertje wil maken. Maar niet voor morgen, dan eten we al Klassieke Pie met gehakt en uien, daar hoeft geen stevig toetje bij!
Recept op verzoek van oudste , die wil wel weer eens wat vlees, na al dat vegetarisch eten.
Dat heb ik vaak. Als ik net een nieuw kookboek heb, blijf ik er uit koken.
Maar nu dus weer even terug naar Jamie, ook lekker!

We hadden trouwens geen sjiek 1 januari menu. Na de oliebollen en appelflappen, smaakte de zuurkoolstampot zeker zo lekker. De pompoentaart die ik gisteren maakte, smaakte echter helemaal nergens naar! Het is volgens mij nog nooit gebeurd, dat ik iets wat ik gekookt of gebakken had, direct naar de kippen gaf. Maar dit was echt niet te eten. Nou heb ik nog een halve pompoen over, zal ik een ander pompoentaartrecept proberen? Of van de rest gewoon weer soep maken ( daarvan weten we dat we het lusten). We zullen zien. Nou nog even gezellig bijkletsen met manlief ( die weer zo vriendelijk was om de ronde met jongste mee te lopen), om vervolgens op tijd tussen de lakens te schuiven, je weet nooit wat ze morgen weer voor me in petto hebben.

groetjes, Franca.

9 opmerkingen:

 1. Hallo Franca, Wat een leuke werkdagen heb je gehad! Jammer van dat wachten...
  Ik wil jullie een heel fijn 2010 toewensen met alle leuke dingen! Veel geluk in het nieuwe jaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ben erg benieuwd hoe je trui zal gaan worden. Ben ook een echte truienpersoon (met col wel te verstaan) maar ze zijn moeilijk te krijgen. Ben blij dat ik nog een paar oude beestje in de kast had liggen..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hoi Franca, het allerbeste gewenst voor het nieuwe jaar!

  http://veggiesvoorkabouters.blogspot.com/2009/10/pompoenkoekjes-in-de-herfst.html dit is ook nog een tip voor een deeltje pompoen, heel lekker!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het lijkt mij wel een rot rooster als je tijdens je wachtdagen als er niks te werken valt, dat die dan op een of andere manier niet mee tellen... zo kun je bijna niks prive plannen?
  Of vind je het soms juist wel eens fijn? een onverwacht"vrij"dagje? ......kweenie... t lijkt me lastig... ik werk thuis altijd op voor als ik moet werken zge maar( alles staat voor het gezin thuis dna kant en klaar) en ik werk"na" dus als ik veel gewerkt heb met drukke diensten en uitgeput thuiskom dan hoef ik vanmezelf alleen het hoognodige te doen en sop ik later op mn vrij dagen wel weer uitgebreider...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Pompoenensoep vinden we hier lekker, andere recepten heb ik nog nooit geprobeerd! Wat wel heerlijk is: Worteltjestaart en courgette-taart! Zeker steeds weer wennen met wisselende diensten, wacht enz. Maar wat heb je het leuk getroffen bij het laatste gezin!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Via het blog van Teunie even bij jou op visite. Wat een leuk blog heb je. Ik zie veel bekende reageerders ook. Ik kom zeker nog eens bij je op visite. Veel brei en kookplezier in het nieuwe jaar. Samen natuurlijk met veel gezondheid en liefde.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Bedankt voor alle goede wensen. Ook alle goeds voor jullie!
  Leuk dat je hier langskomt Tineke. Ik heb ook even bij jou gekeken, en ben helemaal sprakeloos van je prachtige woonkamer.
  Ongelooflijk wat een plaatje.
  Je blogje over je winkeltje lees ik nog wel een keertje op mijn gemakje,de volgende keer dat ik kom neuzen.
  groetjes, Franca.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. In de wacht zitten is voor mij vroeger de reden geweest, om als kraamverzorgster te stoppen. Verschrikkelijk vond ik die wacht! In die tijd waren er nog geen mobieltjes en voor semafoons, was geen geld. Al ging je maar om de kleinstje boodschap: je moest altijd laten weten waar en hoe je te bereiken was. Nee, dat was echt niks voor mij en na mijn opleiding, ben ik er dan ook mee gestopt.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoi Willeke,
  Inmiddels ben ik ( eind dit jaar) 25 jaar kraamverzorgster. Maar wacht is ( ook na zoveel jaar) een ramp voor mij. Het is dat ik het echt het mooiste vak op aarde vind... Anders was ik al heel lang gestopt. Dit jaar begin ik met geroosterd werken. Dat zie ik als een uitproberen. Als dit niet bevalt. Moet ik terug naar als oproepkracht werken. Of... toch echt mijn fijne vak gaan missen en iets anders doen. Voor mijn eigen gezondheid.
  groetjes, Franca.

  BeantwoordenVerwijderen