Het Keukenraam

Het Keukenraam
Het Keukenraam

donderdag 28 januari 2010

van werk, verbouwen en lezen.

OKÉ, ik ben er weer.
Acht dagen in een gezin( en ze krijgen er nog 4 dagen bij). Een 11e,12e, 13e en 14e dag.
Leuke mensen met drie kinderen ( als laatste het prachtige babyzoontje wat ik verzorgen mocht), veel medische complicaties, lange reistijden ( door weer en file, want het was 24,5 km. enkele reis, maar ik deed er soms wel 55 minuten over), zeer luxe huis. Denk aan automatische deuren(slot), cooker, voordeur met vaste telefoon te openen enz, enz. Het koste mij( als echte a-technieker) een paar dagen om alles door te krijgen.
En als dank: een prachtige bos bloemen, lovende woorden en ook nog een cadeaubon, het kon niet op.
De bloemen staan te pronken, over de bon denk ik rustig nog even na.
Dit is (was) de vloer van de douche boven. Een ruimte van 1 bij 2 meter, waarin een doucheruimte en toilet stond. Hoe oud? Geen idee, maar manlief was nog heel klein toen de douche gebouwd is.
En dit was het toilet. Waarbij je vooral voorzichtig door moest trekken omdat "hij" anders bleef lopen, en je opnieuw je warme bed uit kon, om net zo lang te " jutteren" totdat het weer stopte. En aangezien het op het ogenblik 5 graden in onze kamer is, is dat niet fijn.
Dit is de ruime achter die douche, die nu leeggehaald wordt ( door manlief). Zodat we straks een grotere badkamer hebben, met een dakraam. Dit is dus het project waar we voorlopig aan werken. Mijn man kon nu makkelijk 2 weken vrij krijgen , omdat er niks te doen is op zijn werk. Nu maar hopen dat het over 2 weken beter gaan, anders hebben we een probleem. Voorlopig genieten we maar van de tijd die hij nu heeft om te verbouwen.

Nieuw leesvoer: een oude jeugdserie over Anne- Marie. Lekker eenvoudige kost, als je al genoeg aan je hoofd hebt. Wat meteen weer eens laat zien hoe uiteenlopend mijn boekenkeus kan zijn.
En ik nog graag iets duidelijk wil maken. Ik vond het boek de paardenjongen heel indrukwekkend, maar wil zeker geen lans breken voor allerlei rare genezings toestanden.
Zelfs de alternatieve geneeswijze in Nederland ( ook erkende ) kunnen al eng genoeg zijn. Ik keek zondag voor dit gezin ( moet de 17e geweest zijn) naar Nova. Die hadden het over de zogenaamde "krakers", en een methode die bij een baby zelfs de dood tot gevolg had. Gek genoeg, begon net in dit gezin, een vriendin over deze behandelmethode , omdat de baby die dag veel huilde ( was honger). Het zal best veel mensen echt helpen, maar een nuchtere kijk op zaken, is zeker niet overbodig. Zeker deze methode wil ik voorlopig iedereen afraden.
In een oude Eva ( breng ik altijd mee als ik ze in de kringloopwinkel zie), vond ik een stukje over een d.v.d die me wel wat leek. Fireproof. Kent een van jullie deze film? Ik denk er over om die te kopen ( is bij onze bieb niet te huur) , maar de kosten zijn meer als 17 euro. Zou dus graag horen wat jullie ervan vinden.

En verder: Vond de vriendin die hier ook leest de zuinige Flair erg tegenvallen, sorry als jullie daar ook zo over denken, en ik jullie tot kopen had aangezet . Maar heeft dezelfde vriendin net haar huis verkocht, wat pas sinds December te koop stond . Alle reden voor heel veel blijschap dus! Van Harte J!
Is mijn was weer onder controle. En maak ik me verder maar niet te druk ( wordt toch stoffig door de verbouwing). Drinken manlief en ik nu dagelijks samen koffie ( doet hij normaal nooit), en geniet ik daar heel erg van. En ga ik nu op zoek naar nieuwe gymschoenen voor jongste ( die ze zomaar kwijt is).
Doe voorzichtig met alle gladheid als je nog de weg op moet!
groetjes, Franca.

9 opmerkingen:

 1. Wat lijkt me dat leuk, om zo een tijd mee te lopen in e levens van anderen. En bijzonder, in zo'n luxe huis.

  Die boeken zien er heerlijk nostalgisch uit. Zelf lees ik graag Cissy van Marxveldt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Er staat een flinke klus op jullie planning, maar het zal vast veel voldoening geven als 't klaar is. De badkamer wordt ook een stuk groter, of niet? Succes met 't geklus, handig dat je man het zelf kan doen.

  Die boeken zien er gezellig uit, lekker om gewoon weg te lezen. En nog bedankt voor voor je reactie begin deze week, het deed me goed.
  Groetjes Jessica

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Klinkt allemaal heel erg gezellig.

  Achteraf beloond worden voor je gedane werk is motiverend denk ik.

  En de was onder controle is ook al wat. Ik krijg hem al weken niet onder controle.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. *Nicole: Dat is een van de leuke dingen van dit vak. Deze week was ik ergens waar het superluxe was. Misschien volgende keer op het asielzoekerscentrum.Of bij een alleenstaande jonge moeder.
  *jente: De badkamer wordt echt een stuk groter. Hoeveel kunnen we nu pas zien nu alle schotten en balkjes hout weg zijn.
  De reactie: jij zette ons weer eens aan het denken. Dank je wel!
  *Sandra: De was bij is erg relatief. Ik heb nogal eens de neiging om de hele was te doen, en die vervolgens in de manden te laten staan. Geen goed plan als er dan pubers in gaan zoeken! Weggelegde was is voor mij pas af!
  *J: De film gaat over een brandweerman en zijn vrouw.En wat de belofte inhoud om levenslang bij elkaar te blijven. Als de relatie minder goed gaat, krijgt de man van zijn vader het boek: "De uitdaging van de liefde". Maar het blijkt niet zo simpel als wat regels uit een boekje opvolgen...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Franca wat was het goed weer bij je op visite te komen. Ik was lang niet meer geweest en er was veel te lezen. Je schrijft heel gezellig. Net alsof we aan de keukentafel zitten te kletsen met een kopje koffie. En dat terwijl we elkaar helemaal niet kennen in het echte leven. Dat vind ik het leuke van bloggen en het lezen van blogs. Ik wens je een fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. hoi Franca , ik wil dolgraag aan die flair geraken maar het is met niet gelukt een kennis ik naar sluis geweest om eentje voor me en die nieuwe waren net binnen !! en na bestellen vanuit belgie via de kranten boer ik heb er twee geprobeerd gaat niet ik wil graag voor die van je vriendin betalen plus verzendings kosten hoor geen probleem en oh ja de ouders van nu is ook budget en erg leuk en Teuni staat erin..lieve groet Jezebelle

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een verbouwing, dat is heel leuk om naar het eindresultaat uit te kijken, vooral omdat de badkamer al ouder is. Dat lijkt mij ook wel wat. Wij hebben in ons huis ook nog een keuken, wc en een badkamer uit de jaren zeventig. In de keuken heb ik een bruijnzeel keuken en oranje bewerkte tegeltjes.De badkamer heeft kleine witte vloertegeltjes en knalblauwe muurtegels en de wc is creme-bruin. Niet echt mijn favoriete kleuren, maar ik wil eens nadenken hoe we dit op kunnen knappen zonder al te veel kunst en vliegwerk en zonder al te veel geld uit te geven.
  Wat een prachtige bos bloemen heb je gekregen zeg en nog een bon ook, dat is boffen !!
  Ik wens je een heel fijne weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Fijn dat je ook deze keer weer een leuk gezin trof! Het moet wel maf zijn om in zoveel verschillende huizen aan de slag te gaan...
  Ik zie dat je de Annemarie-serie hebt bemachtigd, wat leuk! Ik heb deel 1 tm 4 (nog van mijn moeder, haar vader nam ze mee want die werkte bij de drukker) en heb er als meisje van genoten! Maar jij hebt ook nog twee andere delen, ik ga direct op jacht bij de kringloopwinkels...
  Fijne week toegewenst en sterkte bij de verbouwing, groetjes mama lieveheersbeestje.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. - Tineke: dank je wel voor je reactie!
  De complimenten doen me goed.
  - Jezebelle : Als je je adres door wil mailen op :franca1@email.com , stuur ik de flair naar je op.
  -Monique Elisabeth: Niet alleen oud, vooral erg slecht. Een balk bleek niet echt op een paal te steunen, er lag veel hout los, zonder enig verband. Een heel karwei, maar het komt goed!
  -lieveheersbeestje: steeds andere mensen( en huizen) is een heel leuk stukje van mijn vak. Juist de afwisseling vind ik zo leuk. De Annemarie-serie is leuk he.
  groetjes, Franca.

  BeantwoordenVerwijderen