Het Keukenraam

Het Keukenraam
Het Keukenraam

vrijdag 18 december 2009

van bakken, sneeuw en groen

De laatste vrije dag bracht ik in de keuken door. Met dit uitzicht door mijn keukenraam. Waar kun je beter zijn? Niet op de fiets, zoals mijn kinderen.Het werd opnieuw een bak-en kookdagje.
Met als gevolg een lekker krentenbrood.
Die erin ging als koek bij de kinderen. Wat wil je als je thuis komt met centimeters sneeuw op je jas.
Een warme chocolademelk gaat er dan ook wel in. Dochter had op school graag een kop thee gedronken. Die was niet te koop, maar voor de leerkrachten. Oplossing: de volgende dag ging ze met een thermoskannetje warme chocolademelk op pad.
Als je dan toch bezig bent, ook maar een lekker broodje . Ik maakte ook een Retro broodtaart ( uit het grote kliekjesboek) en een lasagne met spinazie en hazelnoten, maar vergat een foto te maken ( en het was zo op). Zo lekker dat het wel vaker gemaakt zal worden.
De dag erop( tijdens het wachten) stortte ik me op het groen. Twee stukjes voor op de schouw.
Even laten zien dat dochterlief echt veel beter is in fotograferen!
Een kerstkrans .Laat ik die hier staan, en maak ik er nog een voor op de voordeur? Of laat ik het hier maar leeg? Och, met een uurtje heb ik er nog een, als er geen telefoontje komt...
Tafelstukje voor de salontafel ( daar kun je de kaars in de gaten houden, ik ben altijd wat huiverig voor kaarsen in stukjes). Hoewel deze groot en veilig lijkt.
Dochterlief wil eindelijk haar quilt afmaken. Dat hele gevaarte op tafel valt niet mee, daarom heeft ze deze oplossing gekozen. We breken met z'n allen onze nek over haar, dus hopen dat ze snel klaar is.

Nou lijkt het misschien of het hele huis al kerstklaar is. Nou dat is zeker niet het geval. Ken je dat: je kijkt bij mensen binnen, het hele huis is keurig, de boom staat en de mensen zitten rustig te lezen.
Hier is het zo: de boom staat: nog helemaal bloot in de huiskamer.
De hele bijkeuken ligt vol groen, ik kan er nog best wat uithalen, dus laat maar even liggen tot ik alles af heb. De naaimachine staat op de grond in de huiskamer, dochter wil vandaag haar quilt afmaken.
Jongste heeft een weekbladwijk van 265 huizen, in het dorp. Dat is nou wel erg moeizaam, eerst 3,5 km. met de fietskar, dan nog uren rondbrengen. Dus Pa strijkt over mijn hart en helpt hem vandaag mee. Maar Pa bezoekt ook elke zaterdag zijn schoonvader in het verpleeghuis, dus dat doet hij eerst.
Oudste loopt stage en rust in het weekend lekker uit. Die zal dus wel uitslapen en dan achter de computer kruipen. Zelf zit ik in de wacht, kan dus elke moment opgeroepen worden.
Niks netjes en opgeruimd, rommel en bende. maar wel de onze, zo rommelen we nog even lekker aan( want stiekem geniet ik van het groenrommelen en bakken). Hebben we lekker geen kerststress en doen het op onze ( puinhoop) manier.

groetjes, Franca.

5 opmerkingen:

 1. Hoi Franca, misschien ben je nu wel al opgeroepen en druk aan het 'zorgen', maar je hebt mij wel een glimlach bezorgd hoor! Ik herken veel in je verhaal...hier is het nl. altijd zo'n rommelig gedoe als iedereen thuis is. En aangezien je momenteel tot boven je enkels in de sneeuw staat, staat ook de huiskamer vol met drogende laarsen, wanten, jassen sjalen, mutsen enz... Ja, maar één gaskachel in huis he?! Gelukkig zijn ze verder dol op spelen in de sneeuw. Maar vanmorgen is het snel gedaan want het waait heel hard (sneeuwstorm vanochtend en min 15, brr!), ze zijn na een kwartiertje al weer binnen. Té koud volgens de mannekes. Nee, dan kun je beter achter de naaimachine kruipen hoor! Laten jullie de quilt nog zien als hij af is?
  Groetjes Mama Lieveheersbeestje.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gelukkig dat het niet alleen hier zo is. Maar vind je ook niet dat die "rommel" ook wat heeft? Zo kun je zien dat er in een huis echt geleeft wordt. En de quilt krijg je tzt zeker te zien hoor.
  groetjes, Franca.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Krentenbrood? Nu krijg ik heimweh...heb je soms een recept?
  Bedankt voor je reactie bij mij....ik ben geinteresseerd in de mails van Annemiek...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooie foto's allemaal en ja, zeker ook die van je dochter. Om in te kaderen.
  Hier is het nu ook elke dag wel een rommeltje hoor met alle kids in huis. De ene wil bakken, de andere knutselen of ze spelen buiten (en ligt daarna alles op de grond in het halletje)/
  Mooi stukje geschreven!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hallo Scapothekerin,
  Aan het recept voor krentenbrood ( eigenlijk is het een krentewegge) kwam ik via Sabine de Waele . Zij heeft een gewone blog, en een waar ze vega recepten voor kinderen op zet. Op die laatste ( veggievoorkabouters.blogspot.com) vond ik het krentenbrood ( een doorverwijzing te vinden bij de krentenbroodfoto). Wat de mijmering betreft: a-vandeursen@home.nl is haar mailadres, als je daar een mailtje heendoet met het verzoek om een dagelijkse mijmering, komt het helemaal voor elkaar. Ik zal mijn man vragen een van haar laatste mijmeringen even naar je door te sturen, dan begrijp je meteen wat ik bedoel!
  groetjes, Franca.

  BeantwoordenVerwijderen