Het Keukenraam

Het Keukenraam
Het Keukenraam

maandag 21 mei 2018

mooie dagen

Het ziet er vreemd uit, maar de stukadoor is bezig met het voorbereidende werk.
Het eind van de verbouwing komt in zicht!
Tegelijkertijd vierde ik mijn verjaardag.
Met chocoladetaart, gebakken cheesecake en een rabarberkruimeltaart.
Zodat ook de stukadoor bofte en taart bij zijn koffie kreeg.
Verdiend hoor, wat een harde werker.
Intussen was het binnen zo druk, dat ik iemand anders vroeg de taarten aan te snijden ( en dus ook niet dacht aan foto's).
Jammer ,maar och, het was wel gezellig!
Altijd grappig om te zien dat mensen die elkaar niet kennen, zich voorstellen aan elkaar en dan zich realiseren...O, dat is die collega, of o, dat is degene met wie Franca vaak gaat fietsen.
Een bont en leuk gezelschap van nichtjes,  vriendinnen, sportmaatjes en collega/vriendin. Met ook nog familie van beste vriendin ( na 40 jaar vriendschap is dat ook een beetje familie geworden).
 De middag was rustig ( alleen mijn beste vriendin op de koffie), de avond druk en vol.
En toen...kreeg een dame een telefoontje....en bleek dat mijn petekind en zijn vrouw zojuist een gezonde dochter hadden gekregen!
Over mooie cadeautjes gesproken, dit is toch het allermooiste wat je je in kunt denken!
En dan komt het nagenieten.
 Van de lieve cadeautjes.
Mooie bloemen, en herinnering aan een super gezellige dag.
Helemaal omdat ik nog een vrij weekend er achter aan had.
Met fijn leesvoer van de bieb.
En me kon verheugen op een fietstocht met lunch ( gekregen aan zelfgehaakte bloemetjes in miniformaat voor het poppenhuis).
Laatst hadden we samen al een fietstocht met koffie ( met toen de heerlijke spelt- speculaaskoekjes uit het pakket wat ik van het gezin kreeg).
Flink stuk fietsen, stoppen bij een fijne picknick bank en meegebrachte koffie, boterhammen, koekjes en fruit verorberen . Om daarna de rest van de toch ( zo'n kilometer of 30 ) te gaan doen.
En dit keer zorgt deze vriendin dan voor de lunch, ik verheug me er nu al op!
Cadeautje van vriendin ( die wil dat ik nu eindelijk eens werk van het poppenhuis ga maken, maar er is nog zoveel meer wat eerst moet).
Het weiland is gemaaid.

Prachtig, met dat ochtendzonnetje er op.
Er moest snel gepoetst worden ( wegens toilet gebruikt door stukadoor, zodat hij niet met zijn witte schoenen het hele huis door hoefde).
Omdat er onverwacht gasten kwamen.
Het kwam voor elkaar, en ze waren zo enthousiast en tevreden, dat ik toch maar eens met die pipowagen en gasten aan de slag moet gaan.
Nu die werktijden nog...
Lief!
Hoewel ik zou werken met Pinksteren...
Bleek ik steeds te wachten ( één keer een paar uur in de veronderstelling dat ik wacht had, bleek dat ik de nieuwe portal niet goed gelezen had en was ik "gewoon" vrij) , en doorgeschoven te worden.

Ik was dus vrij ( maar met elke dag opnieuw afwachten en 's morgens wel om 7 uur klaar staan omdat we nu wachten vanaf zeven uur hebben).
De tweede dag vond ik het mooi, en bakte eens super makkelijke taart.
En als dochterlief met haar man dan ook nog langs komt, heb je een onverwacht vrije, heerlijk zonnige Pinksterdag in de de tuin ( met citroen ricotta-taart).
En later fijne wandelingen en gingen manlief en dochter ook nog lekker zwemmen in de nabij gelegen pas ( terwijl schone zoon en jongste de moter namen voor een lange tocht).
Mooie dagen!

Ik wens jullie allemaal hele mooie dagen!
groetjes, Franca.

ps ik heb even de reacties uitgezet, omdat ik wat bang ben voor die nieuwe privacy wet .
Reageren kan via e-mail voor nu, ik ga het nog beter uit puzzelen.
 keukenraam@mail.com


groetjes, Franca.