Het Keukenraam

Het Keukenraam
Het Keukenraam

maandag 25 februari 2013

stap 1

Nog flink wat van die mooie zachte wol over na de truitjes.
Dus zoek ik naar kleine, lieve zachte dingen om te maken voor het kleine achternichtje en neefje.
Op het plaatje lijkt het zo handig en lief. We zullen zien...

Helemaal zat was ik het en nu heb ik de kou het nakijken gegeven. De kachel is aan in de huiskamer. Dan verder maar extra koud! Na elk karweitje even opwarmen in de huiskamer. En lekker warm dat het daar is!

En dat telefoontje?
Dat deed ik!
Morgenvroeg om 10.00 uur op de koffie. Alleen, zonder achter de rug van die zo makkelijk kletsende collega te kunnen schuilen.
Ik deed het zelf, me aanmelden voor het lief en leed voor ons team. Omdat het me zo goed deed dat er bij de begrafenis van mijn vader, zomaar een collega was. En nu moet ik wel. Weer een stapje ( of eigenlijk een flinke stap voor mij).
Niet makkelijk kletsen over baby's dat kan ik wel. Maar over echte dingen, en toch niet te zwaar.
Ik ga mijn best doen! Zodat ik weer een ding af kan strepen. Voor die 50 zal ik mijn "dingen " aangepakt hebben!
Daarna lekker koken.
Kijk dat kan ik.
Daar geniet ik van.
En van mijn schaal, of moet ik bak zeggen?
Zaterdag kocht ik bijna een prachtige groene schaal. Omdat ik een grotere en vooral diepere ovenschaal zocht.
Maar bijna bij de kassa ging ik twijfelen,twintig euro? Dat is toch wel veel geld. En er staat niet eens op dat "hij" oven bestendig is.
Terug ermee.
En dan valt Maandagochtend je blik op die schaal. De schaal die je ooit kocht in de kringloopwinkel. Waar je gewoon de uien in bewaard.
Ha! En daar staat mijn " nieuwe", mooie , lekker diepe ovenschaal. Als deze helemaal vol is, is het echt onmogelijk dat er nog mensen met honger van tafel komen!
Gek he, al lang in huis en zo blij met een" nieuwe" vondst !
 Jongste en manlief hadden nog soep van Zondag en iedereen nog een klein stukje vlees. Dus is er nog wat van de ovenschotel over. Mooi! Dan kan ik me vandaag wagen aan de tuinbonenschotel . Ik kreeg het recept al een tijdje terug, maar er zijn een paar tuinbonen haters hier.

En verder: ga ik winkelen voor beddengoed voor jongste . Moet ik nu de keuken op gaan ruimen ( nadat oudste pannenkoeken bakte voor ontbijt) en heeft de badkamer een grondige reiniging nodig. En ergens, ergens pikt ik even nog een paar naalden van het lieve , simpele hesje/cape-je .

         Fijne dag! groetjes, Franca.


4 opmerkingen:

 1. Jij ook een fijne dag Franca!
  Ik las je logje van gisteren met een
  beetje vertraging ;) Goed dat je
  uiteindelijk toch gebeld hebt!
  Het gaat jullie beiden heel veel deugd doen...
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 2. goed dat je gebeld hebt,ik wil graag het recept van de tuinbonen

  Julia

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Grappig, ik herken dingen uit je logje bij mezelf.....ook ik ben een "daglichtmens" en ben die lange donkere dagen, de kou en de sneeuw nu meer dan zat. Vanmorgen boodschappen gedaan op de fiets en onderweg hoorde ik meerdere vogels (ik denk mussen) kwetteren en dat maakte me blij......wordt het dan eindelijk voorjaar? Sterkte met het "vijfje" in je leeftijd, ik ben er nog enkele jaren vanaf maar ik denk dat ik je wel een beetje begrijp :) Een hele fijne dag! Groetjes, Nadia
  PS. leuk al die lekkere maaltijden op je weblog

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Grappig, ik herken dingen uit je logje bij mezelf.....ook ik ben een "daglichtmens" en ben die lange donkere dagen, de kou en de sneeuw nu meer dan zat. Vanmorgen boodschappen gedaan op de fiets en onderweg hoorde ik meerdere vogels (ik denk mussen) kwetteren en dat maakte me blij......wordt het dan eindelijk voorjaar? Sterkte met het "vijfje" in je leeftijd, ik ben er nog enkele jaren vanaf maar ik denk dat ik je wel een beetje begrijp :) Een hele fijne dag! Groetjes, Nadia
  PS. leuk al die lekkere maaltijden op je weblog

  BeantwoordenVerwijderen