Het Keukenraam

Het Keukenraam
Het Keukenraam

zondag 3 februari 2013

tja ,hoe moet dat allemaal?

Gezond, dat is het sleutelwoord op het ogenblik.
Gezond eten, meer bewegen, en minder stress. Nou is dat een moeilijke, hoeveel stress heb je nou eenmaal niet altijd zelf in de hand. Hoe je ermee om gaat wel. Daar gaan we nu maar eens aan werken.
Een bloemetje, met kaartje : als dank voor jou professionele handelen en snelle optreden! Ik kan niet eens uitleggen waarom, maar ik ben er zo gelukkig mee.
Broodpudding, wegens per ongeluk gekocht witbrood. Verrassend lekker! Recept : Appel-broodpudding van Rob's budget menu's. Met als kleine toevoeging rasp van een biologische sinaasappel door de boter ( waarmee je het brood besmeerd) roeren.
Je moet het even de tijd geven om in te trekken, het gaat best lang in de oven, maar ik vond het heel erg lekker , en verrassend luchtig.
Manlief en ik gingen samen kringloopwinkelen in Best.
Gevonden: een lamp voor de veranda ( 7,50 euro) en mooie boeken, wat een geweldig aanbod daar.

Soms heb je net even dat duwtje nodig. Eerder schreef lieveheersbeestje al dat ze haar recepten vaak uit tijdschriften van de winkel en kringloopkookboeken haalde. Laatst schreef er weer iemand dat ze mappen maakte. En wat ik voor het werk kan, kan ik ook voor mezelf.

Nu heb ik dus drie mappen. Een voor het werk ( al staan er ook genoeg dingen in die ik thuis maak). Met gezonde, snelle en verwen-recepten. Veelal gevonden op Medic Info.
Een voor thuis met bijzondere recepten ( ook wat moeilijkere, dingen die ik eerder maakte en nu niet mee zo moeilijk hoef op te zoeken. En ook veel recepten van Annemiek ( weet je nog die geweldige rabarbertaart). Wat er nu nog moet komen is een lijst met recepten die ik  of de kinderen lekker vinden, maar die al in een van mijn kookboeken staan. Zodat ik ook die makkelijk kan vinden.

En tot slot is er een taart en koekboek. Met zowel wat moeilijke als ook " alleen maar kloppen" taarten. Een flink karwei maar wat heerlijk om zo voor elkaar te hebben.

En verder: moeten we weer even schakelen, meer bewegen zeg je zo makkelijk, maar het kost bijvoorbeeld veel tijd, er moeten andere schema's gevonden worden. Koken is anders, (nog) meer rauwkost, vaak soep, vaker vegetarisch. We moeten er weer even in komen.
Verder schreef ik zowat een boekwerk aan tips voor de kraamtijd die met veel plezier ontvangen werden. werk ik met een collega aan een gezellige avond met ons team , en is de grote schoonmaak hier inmiddels begonnen. De huiskamervloer staat weer in de was ( au au mijn arm), en jongste zoon krijgt ( eindelijk ) zijn nieuwe kamer.

Las ik over een blogster : green Evelien , en heb ik vol bewondering zowat haar hele blog gelezen. Wat een inzet, wat gaat ze ver. Voor mij nog iets te. Maar ik bewonder haar mateloos.

Voor handwerk is er even niet veel tijd, en ik mis het. Toch maar gewoon elke dag een paar naalden doen?
We zullen het allemaal wel weer een plekje kunnen geven, nu op naar het ziekenhuis met oma. Eerst jongste uit bed, dan mag hij oma even begeleiden terwijl ik de auto weg zet. We gaan het samen wel weer redden.

 fijne dag!
        groetjes, Franca.

p.s : recept rijstepap kom later, net als nog een paar antwoorden op jullie vragen. groetjes...

6 opmerkingen:

 1. Je bent goed bezig! Ik heb nog een tip voor in je werkklapper, weet niet of je er iets aan hebt. Voor het geval je in een gezin komt waar iemand een voedselallergie of -intolerantie heeft zou je een lijst met verboden/toegelaten dingen kunnen toevoegen. Vwb coeliakie vind je zo'n lijst/handleiding op www.glutenvrij.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Echt een mooie lamp heb je op de kop getikt!
  Zulke mappen heb ik ook, één voor taart/koek/desserts en één voor gewone of bijzondere maaltijden. Maar ik moet het ook weer een beetje op orden maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuke lamp, ook hier hadden we leuke kringloop vondsten.
  En ja zo werk ik ook ook met mappen.
  Ik heb er 1 met recepten die ik nog uit wil proberen, en als ze echt lekker zijn dan verdwijnen ze naar de "blijven" map.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. O wat een mooie lamp, 't wordt tijd dat ik ook weer ga neuzen. Maar wat ben je een bezige bij zeg, leuk hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik kreeg hem gister, ik geef hem nu graag aan je door: een dikke knuffel ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. dag lieve Franca, alles goed met jou en je gezin ???
  de lamp is prachtig ik kocht net op het werk ook een nieuwe voor boven de keuken tafel 7€ en toen ik deze lamp opzocht in de winkel waar ie van kwam dan is ie +/- 65€ dus dat is wel een koopje he ?het ontrommelen is vollop bezig , maar het lukt me nog niet volledig...het is gewoon erg moeilijk jeweet wel waar ik werk dus ik mag echt niet meer rondneuzen wat altijd zie je wel wat en ook kledij heb ik massa's en laatst heb ik heel streng opgeruimd erwaren zelfs dingen bij van voor ik mijn man kende 17j geleden dus buiten daar mee en morgen ochtend komt er een vereniging langs voor het goede doel en alle speelgoed kledij en andere gaan buiten , hopelijk merk zoonlief het niet ...lieve groet Jezebelle

  BeantwoordenVerwijderen