Het Keukenraam

Het Keukenraam
Het Keukenraam

woensdag 3 februari 2010

kringloopwinkel,post en lijstje

Dinsdag was mijn echte vrije dag.
's-morgens van alles gedaan, 's-middags naar de kringloopwinkel geweest.
Heerlijk op mijn gemak rondgesnuffeld,leuke dingen gevonden.
Bij thuiskomst meteen de brievebus geleegd (die staat aan de straat) en daarin de grootste verrasing gevonden! De vriendin die naar de film vroeg(via e-mail) had de film en heeft die direct gestuurd.
Nog voor het koken een stukje gekeken, en de rest erna( met oudste zoon). Voor sommige zal de geloofsboodschap te sterk zijn. Ik vond het een mooie, indrukwekkende film. En ga zeker nog een keer kijken! Hartstikke bedankt J! Nou ga ik nog op zoek naar het bijpassende boek. Waar ik door het zien van de film weer nieuwgierig naar ben geworden...
Bij de kringloop vond ik o.a. deze stapels oude knipmodes. Lachen voor mijn dochter, maar ik kan de basismodellen gewoon gebruiken. Om te beginnen weer iets makkelijks, ik heb mijn oog al op een simpel rokje laten vallen. Het is zo lang geleden dat ik echt kleding gemaakt heb, dat ik maar simpel begin.
Bij de kleding vond ik een rokje met jasje voor het net. En een heerlijk zwart ribjasje voor het voor en najaar, maar ook als binnenshuiskleding te gebruiken. En een simpel, gebloemd bloesje.
Omdat je het op de grond zo slecht kunt zien, al dat zwart, wilde ik foto's maken als ik de kleding aan had.
Weet je hoe moeilijk het is foto's van jezelf te maken, er niet met je hoofd op te staan, en zo dat je de kleding goed kunt zien?
Onmogelijk voor mij. Zo blijkt. Volgende keer pas foto's als dochterlief thuis is. Dit was het beste wat ik kon doen. Met de kleding ben ik in ieder geval zeer in mijn nopjes!
Een fotokubus. Nog nieuw in de verpakking, kon ik direct als cadeautje weggeven!
Dit kwam er ook nog tussenuit. Een oud kinderpatroontje van roos, met het etiketje er nog bij. Daar ik geen kinderen meer heb met maat 80 tot 116 , is dit voor iemand van jullie. Iemand interesse? Laat maar even weten.
Hier kijk je direct op de gipsplaten van de huiskamer. Inmiddels zijn ze goed geïsoleerd, ook de buizen op de achtergrond en het stukje muur. Mijn man heeft al zoveel gedaan wat je straks niet meer ziet ( maar wat hopelijk wel flink scheelt in de energierekening). Inmiddels tekent de badkamer omvang zich af, en kunnen we de plaats van het sanitair gaan plannen. Ik ben er blij mee.

Gisteren was de dag van het lijstje.
Om een idee te geven:
- naar opa
- muziekles regelen
-appeltaart bakken(als bedankje)
- declaratielijst invullen
- cadeautje op de post
-Flair opsturen
-navigatieapparaat ophalen
-huiskamer opruimen
-was vouwen
-zaadbollen ophangen
- man van energiesysteem badkamer komt langs (15.00 uur)
-boodschappen doen
-dochter ophalen bij vriendin(16.15-1700 uur)
En dan de gewone dingen , als wassen,koken,en stofzuigen.

Alles gedaan? Nee helaas! Wel extra: badkamer en toilet schoongemaakt, dochter met de fiets opgehaald( man van systeem kwam later, ik heb geen trekhaak op de auto, kan dus geen fietsenrek meenemen).
Vandaag de dingen die overbleven( 2x post en het navigatieapparaat wat ik via mijn werk bestelde, ophalen), en dan ( eindelijk) op pad met mijn vriendin! De andere muziekles voor mijn dochter was zeer welbesteedde tijd. De nieuwe les is ruim de helft goedkoper!
Dochter wilde ook graag even mee naar een kringloopwinkel. Maar gezien de staat van haar slaapkamer, heeft ze eerst nog wat te doen. Misschien zaterdag. Kan nog net op mijn laatste vrije dag. Wat gaan deze dagen hard, misschien wel doordat manlief thuis is. Geen ogenblik onrust gehad, samen koffie drinken en lunchen, toch gewoon onze eigen dingen doen. Als zo ons pensioentje eruit ziet, teken ik ervoor!

groetjes, Franca.

7 opmerkingen:

 1. Dag Franca,

  Bedankt voor de tip die je me gaf over blog in boekvorm. Ik had je nog altijd niet bedankt.

  Die paddenstoel op je aanrecht vind ik enig!

  Wat een lijstje had je. Ken dat, haha.
  En ja. In de kringloopwinkel kun je schatten vinden. Ik ben ook vaste klant.

  Je zal vast blij zijn als de badkamer klaar is. Bij ons is ons volgende project de zolder. Hopelijk is die klaar tegen het einde van dit jaar.

  Groetjes, Sandra.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat een leuke vondsten, naar welke kringloopwinkel ga jij dan wel dat je oude knippies kon kopen? Lagen er dan nog?

  Ik wil dat patroontje wel graag :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Ilse,
  Dit waren helaas alle knipmode's die er lagen ( en ook voor het eerst). Het patroon is voor jou, als je even je adres wil mailen. Dan vertel ik ook waar je dit soort patroontjes volop kunt vinden. De plaats van de kringloopwinkel hier noemen, is me te persoonlijk.
  groetjes, Franca.
  franca1@email.com

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een lekkere vondsten Franca! Ik zag een hele stapel Burda's bij ónze kringloop, maar ik heb ze niet meegenomen (ze zijn 50 cent), want ik koop al jaren alleen tweedehands kleding. En dan dat soort mooie spullen die jij nu ook gekocht heb. Ik zie er graag uit als een deftige tante haha! Helaas, met het immer groeiende gewicht (help!) kom ik in de grotere maten terecht en die kleren zijn vaak moeilijker te vinden...
  Groetjes mama lieveheersbeestje.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een gevulde vrije dag als ik dat zo lees. Knip tijdschriften blijven inderdaad handig!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Franca

  je vroeg me naar m'n keukenmachine. Hij is alleen om groentes te snijden/snipperen. Een soort staafmixer idee, maar dan in een kom (snap je me? :-) Ik vind hem handig voor uitjes en wortels enzo, om ze in stukjes te krijgen. Veel extra's kan hij niet, maar goed, ik kreeg hem en ik ben er blij mee. Ik zou hem niet gekocht hebben, dan zou ik er eentje doen met meer functies: plakjes snijden, raspen, kneden enzo.

  De quickchef bevalt me goed, maar je hebt best wat kracht in je armen nodig om de eerste keren rond te draaien. Voor jou dan misschien minder handig. Vervelend dat je er nog zo'n last van hebt. Hopelijk knapt dat nog op!

  groetjes en een fijn weekend.
  Jessica

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Lieveheersbeestje,
  Ik vind genoeg kleding in de kringloopwinkel( en er zijn hier ook veel grote maten), maar ik vind het toch leuk om af en toe iets zelf te maken. Puur voor de voldoening. En het lekker creatief bezig zijn. Als je echt wat af wil vallen omdat je het te gek gaat vinden, wil ik je het boek : Het weg met de weegschaal superdieet van Merijke van Herwijnen aanraden. Het maakte mij ervan bewust, dat ik best veel eten met toevoegingen at. Inmiddels eet ik redelijk puur. Ben kilo's afgevallen, zonder te lijnen en veel minder moe. Wie weet heb je er iets aan. Groetjes, Franca.

  BeantwoordenVerwijderen