Het Keukenraam

Het Keukenraam
Het Keukenraam

maandag 14 januari 2019

bananentaart

Ergens in de zomer zat ik met twee vriendinnen op een terrasje ( eigenlijk een mooie binnentuin) van een restaurant .
Met koffie en taart, bananentaart om precies te zijn.
Ergens herinnerde ik me dat ik die ook ooit gemaakt had, maar zelfs via het blog kon ik het recept niet terug vinden.
Op smulweb stond de romige bananentaart.
https://www.smulweb.nl/recepten/1451321/Romige-bananentaart

Met als toevoeging dat hij verrukkelijk zou zijn en ik nooit meer een andere zou willen....nou...de taart smaakte prima, maar was toch niet helemaal wat ik zocht.
En dus zocht ik verder en vond:
https://mybitsandberries.nl/zalige-banoffee-pie-makkelijk-en-budget-en-superlekker/
De voorbereiding begon een dag eerder( want die duurde even), namelijk met het koken van een blikje gecondenseerde melk.
Onder water moest het staan en dan maar liefst twee en een half uur koken!

De volgende ochtend vroeg ( heel vroeg en daarom werkte ik met stille dingen, zoals de stamper ipv de magic bullet om de koekjes fijn te maken, en de handmixer ipv de gewone mixer om de slagroom te kloppen), ging ik verder met de taart maken.
Eerst een makkelijke bodem met koekjes en boter ( waar ik eigenwijs als ik ben iets minder boter gebruikte en later merkte dat dan je bodem niet erg stevig blijkt te zijn...).
Dan drie bananen ( die eerst in citroensap hebben gelegen) er over verdelen.
 Vervolgens de toffee ( het gekookte blikje condenseerde melk) er over verdelen.
De ( hand geklopte) slagroom er over en in de koelkast.
Zo makkelijk!

En dan krijg je dit.
Met een kleine waarschuwing:
Na twee puntjes er af gesneden te hebben voor mijn neef en zijn vrouw als toetje, bleek de rest van de taart gewoon spoorloos te verdwijnen...

Echt ,ik proefde tijdens het "bakken" ( want dit is zo simpel dat het die naam bakken niet eens mag hebben) wat van de toffee en ging meteen twijfelen , want die is zo zoet.
Maar alles bij elkaar is dit gewoon een erg lekkere taart, die hier in de koelkast heel snel bleek te verdwijnen en dat is altijd een goed teken.

Ik zal toch nog een keertje de bovenste taart maken , omdat ik twee pakjes kloppudding banaan kocht ( en weggooien is zonde).
Maar dan maakt ik het in kleine glaasjes met een koekjes bodem.
Dan lijkt het me een prima toetje.
Ik laat het weten!

Fijne week!
groetjes, Franca.




3 opmerkingen:

  1. Ik ben niet zo'n fan van banaan: ik ga altijd een beetje over mijn nek door de kleffe structuur. Maar dit ziet er wel lekker uit.

    nicole@huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De taart ziet er heerlijk, 'k ga 'm voor a.s. zondag proberen te maken!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. GA ik ook eens proberen!!
    Vreemd dat soms dingen verdwijnen. .. mss eens camera open koelkast richten. .

    BeantwoordenVerwijderen