Het Keukenraam

Het Keukenraam
Het Keukenraam

maandag 13 mei 2013

50 jaar

Er was eens een dame die 50 ging worden. Die dame besloot een feest te geven... Laat haar nou net de week voor het feest een pittig gezin krijgen, zodat ze extra lange dagen werkte, tot en met de dag voor het feest...

Die laatste dag nam ze met moeite afscheid in het gezin. Van lieve mensen die haar echt waardeerde. Wat had ze graag meer gedaan, wat gunde ze de lieve mensen alle goeds! Ze werd verschrikkelijk verwend met lieve brieven en een zelfgemaakt cadeau. Wat een fijn vak heb ik toch.

Intussen werd er thuis hard gewerkt.
Door dochterlief die een proefmodel maakte van mijn verjaardagsjurk ( en mijn gezeur aan moest horen: niet te kort hoor,  kan ik zo wel genoeg bewegen, ik moet schalen op tafel kunnen zetten) mond dicht was het enge commentaar , waar ik spontaan de slappe lach van kreeg. We zullen het maar op zenuwen houden.
En net voor het feest stond "gewoon" alles klaar.
Niet buiten op het gras voor de veranda, zoals de droom er uit zag. Binnen in de huiskamer, voorkamer en hal.
Een beetje krap, maar het lukte.
De veranda gebruikte we eerst om het eten koel te bewaren.
Na het eten maakte de jongens het vuur aan en werd het alsnog een fijn plekje tijdens het feest.
Er was koffie en taart ( van de bakker deze keer).
Twee grote pannen soep door manlief gekookt. Wat heeft die man gewerkt!
Samen met oudste haalde hij alle boodschappen in huis. Hij zette alles klaar, hielp ook nog met koken en toen ik Vrijdagavond langzaam instortte en mijn bed op zocht, werkte hij gewoon door. Zodat ik Zaterdagochtend het verse spul nog kon doen en alles voor elkaar was. Wat een man!
Dochterlief heeft ook flink geholpen ,behalve mijn verjaardagsjurkje, had ze ook een flinke bijdrage in de schotels.
Ziet er niet slecht uit toch? Al dachten we te laat aan foto's maken van de dessert tafel. Helaas.
In dochters creatie.  De foto is vandaag gemaakt. Geen mooi zittend haar of sieraden, toch even een indruk. Op de foto's van het feest stonden er natuurlijk veel andere mensen op, die er niet om vragen op het internet terecht te komen.
Maandag na het feest is alles weer redelijk terug op z'n plek.
Hoe het was?
Druk, veel lieve , leuke mensen. Heel veel gezellige gesprekken, heel verschillende mensen die het allemaal prima met elkaar konden vinden.
Mensen die spontaan ( en eerlijk gezegd ook een paar die ik om hulp vroeg) gingen helpen met de afwas en het eten klaar zetten.
Het was fijn!
Daar hangt het jurkje. Het mooiste cadeau natuurlijk! Hoe geweldig is het als je dochter je jurk maakt voor het feest als je vijftig wordt!
Dat ik verder enorm verwend ben met bloemen voor binnen en buiten en prachtige seringenboom ( van een lief iemand die onthouden had dat ik vroeger altijd een bos donkerpaarse seringen van mijn moeder kreeg op mijn verjaardag), mooie cadeautjes en te veel geld en cadeaubonnen , vergeet ik zeker niet. Maar het jurkje zal ik voor altijd onthouden ( samen met onze te kort strijd).
Het was geweldig!
De ochtend voor het feest dacht ik zo aan mijn ouders. Ik heb besloten een foto op de schouw te zetten, en wat persoonlijke spulletjes van ze in de voorkamer. Waren ze er voor mijn gevoel toch een beetje bij.
Ik ga nog wat nagenieten. Een beetje uitrusten ( moet je weten dat we Zondag ook nog de doop van onze twee petekindjes van 5 en 7 hadden, daarover later meer). En heel dankbaar zijn. Voor die geweldige man ( die ook weer het allermeeste opruimwerk gedaan heeft), onze lieve kinderen die allemaal op hun eigen manier meegeholpen hebben, lieve vrienden familie en buren die in grote getale kwamen en samen voor een fijne sfeer zorgden. Van de afspraken die gemaakt zijn, voor nieuwe visites en een paar stelletjes die later nog komen. Van de bloemen en mooie kookboeken die ik door ga bladeren. Van het huis dat langzaam weer gewoon wordt. Van de lieve reacties op huis, tuin en veranda.
Weet je wat?
50 worden is zo erg niet!

                lieve groetjes, Franca.

20 opmerkingen:

 1. Van harte gefeliciteerd!
  Wat een heerlijk feest heb je gehad. Dat jurkje ziet er geweldig uit en is zeker niet te kort. Mooi juist.
  Vijftig zo erg nog niet? Ik hoop het. Ik word donderdag 42 en ik vind het toch wel heel wat. Het klinkt ineens zo "dik in de veertig"... ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Van harte met he verjaardag, en wat ben je heerlijk verwend.
  Het ziet er allemaal heerlijk uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nog van harte en wat fijn zulke fantastische hulptroepen te hebben. Geniet maar lekker na.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Franca, nog van harte gefeliciteerd en welkom in het land der vijftigers :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Proficiat met je verjaardag. Het klinkt geweldig en wat een mooi geschenk van je dochter. Heerlijk zal het geweest zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk, Franca, en nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Natuurlijk is 50 worden niet erg! Ik zag er echt naar uit. Steeds beter in mijn vel, steeds minder onzeker. Ik zou echt geen 20 meer willen zijn ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Nog van harte gefeliciteerd! Die fijne dag heb je al gehad, daar kun je nog lang van nagenieten, dat is duidelijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Nog van harte! Wat een fijn feest was dat, zeg. Super dat iedereen zo goed hielp en wat zag het er allemaal mooi, leuk en lekker uit. Geniet van je 51e levensjaar (of maakt dat getalletje extra het alsnog een beetje erg?)!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ook van hieruit van harte gefeliciteerd en welkom op tram 50 ;)
  Supermooie jurk!
  Wat zag alles er weer gezellig uit!
  Fijn dat iedereen zo goed geholpen heeft.
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Gefeliciteerd met je verjaardag! Wat ben je verwend en wat hadden jullie alles goed voor elkaar. En nog heel veel mooie jaren toegewenst.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hartelijk gefeliciteerd! een halve *eeuw oud *
  Wat valt de jurk mooi, zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Van harte gefeliciteerd met je 50e! Over 3 1/2 jaar hoop ik ook bij de club te komen. :-) Echt fantastisch dat je dochter zo'n mooie jurk gemaakt heeft, een prachtige kleur én model.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. lieve Franca, een gelukkige verjaardag wat een prachtige jurk erg elegant en want ben je slank !!! zo'n fijn feest en al dat lekkers en man en kinderen die zo veel deden wat een geluk en vreugde maar je bent dan ook een super fijn mens mooi vanbinnen en vanbuiten ik geef je een dikke knuffel en een zoen !! en dat getal ik ben nu 44j en vééééél gelukkiger dan toen ik 22j was hoor duim maar voor me alles gaat super met manlief en dochter doet het goed op school en zoontje kwam gisteren thuis met twee super goede punten !! liefs vanwege Jezebelle

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Nog gefeliciteerd Franca! En wat heb je een gezellig huis. Ik heb bewonderend naar de foto's gekeken.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Gefeliciteerd met je verjaardag! 50 Is geen probleem toch? Ik hoop het volgend jaar te worden...

  http://inenomdekas.wordpress.com/2013/05/14/strijken

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ook van mij nog van harte gefeliciteerd. Wat heb je een mooie dag gehad met je hele team! Echt iets warms om op terug te kijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Dank jullie wel voor alle lieve felicitaties! Ik ben even bezig met bezoekjes over en weer van mensen die ( wegens gezondheidsklachten of afstand) niet konden komen. Fijn om te doen. Binnenkort weer een blogje, nu even tijd voor andere dingen.
  Tot snel!
  groetjes, Franca.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wel veel te laat, maar welgemeend: nog van harte gefeliciteerd!
  Ik sluit me bij de rest aan: geweldig gezin als team, prachtige foto's> de sfeer was zo heel goed te "proeven"!
  Groet,
  Jacqueline

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Van harte gefeliciteerd!!!
  Heerlijke dag lijkt me zo, en wat gaaf dat je dochter zo'n creatief cadeau voor je maakte, prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ik ben echt veel te laat. maar beter te laat als niet Gefeliciteerd

  BeantwoordenVerwijderen