Het Keukenraam

Het Keukenraam
Het Keukenraam

woensdag 5 september 2012

even lekker niks

Door de foto's terug te kijken, besef ik pas dat het al even geleden is dat ik wat geschreven heb.
Laat ik maar gewoon beginnen met vandaag. Als ik al ramen zemend naar buiten kijk ,staat daar de veranda. Of moet ik inmiddels tuinhuis zeggen?
Vorig jaar kwam het plan om aan de nieuwe schutting een soort veranda te bouwen.
En dit is tot nu toe het resultaat. Veel groter en indrukwekkender dan ik ooit voor ogen had.
Fijn? Vast! Handig? Beslist!
Maar als manlief vraagt hoe we het in gaan richten, moet ik het antwoord schuldig blijven. Ik dacht aan een kleine overkapping met misschien een tuinbankje eronder. Dit is bijna te mooi en groot om te bevatten.
Ik zal er nog wel eens over denken.

Poespoes denkt er het hare van: die wil gewoon naar binnen!
Gelijk heeft ze. Binnen is het lekker knus.
Met de bloemen van het laatste gezin op tafel. Waar ik de receptenmap aan het bijwerken ben . Binnenkort foto's van een aantal dingen die ik laatst gemaakt heb ( zoals die heerlijke bananentaart).
De tweede dag thuis. Eergisteren nog werkte ik een extra dag ( op verzoek gezin), had een functioneringsgesprek,deed de beoordeling van een stagiaire,en bedacht hoe ik het thuis voor elkaar zou krijgen.
De eerste vrije dag kwam zoonlief zijn vriendinnetje voorstellen. Ergens in die week was er een werkoverleg waar ik notuleerde ( moet nog uitgewerkt worden) , en hadden we een heel leuke middag waar we uitgenodigd waren door onze nieuwe buren voor een hapje en een drankje.
Soms weer je van voren niet meer dat je van achteren nog leeft.
Het is mooi geweest. Even pas op de plaats!
Er ligt tenslotte nog een verrukkelijke stapel op me te wachten.
En wat te denken van een rondje tuin.
Al hebben we nog nooit zo weinig geoogst als dit jaar ( en wat heb ik het gemist). Maar nu deze mooie nazomer komen er toch nog een paar verrassingen tevoorschijn. Zoals deze kleurige lampionnetjes.
Kleine trostomaatjes.

Bij elkaar genoeg om er allemaal van te kunnen smullen.

Een vrolijke hoge gele pracht.
Weer binnen. Soms zijn het de kleine dingen waar je zo blij van kunt worden. Zoals dit kussen. Jaren terug gekocht in die winkel waar je niet te vaak moet komen, omdat je altijd de neiging hebt meer te kopen als je nodig hebt. Omdat het zo leuk en zo goedkoop is. Van deze aankoop heb ik nooit spijt gehad. Inmiddels is het "mijn" kussen. Het ligt op mijn stoel en ik kan er altijd met zoveel plezier naar kijken. Hoe simpel je een mens blij kunt maken!
Rust! Af en toe een karweitje. Uniformen in de wasmachine ( en ontdekken dat je notitieblaadje er nog in zit). Een stukje lezen in het oude boekje ( huize Bolstraat) en nadat ik lees hoe Marie-Anneke de slaapkamer zwabbert , ruim ik mijn slaapkamer ook even aan kant. Om vervolgens in de huiskamer koffie te drinken en verder te lezen.
Hoe heerlijk zo'n oud boekje. Opkijkend besef ik dat die boekenkast van ons misschien een puinhoop is, maar voor mij ook een schat aan boeken en herinneringen. Binnenkort verf ik de kast. Groen moet het worden. De verf is in huis, maar ik durf niet! En toch...we zullen zien.
Dit is vandaag mijn plekje. Gewoon lekker thuis. Morgen. Morgen heeft dochterlief een vrije dag, dan gaan we vast op pad, ondernemen we vanalles. Vandaag niet. Vandaag geniet ik van de rust, van het huis, van de tuin, van het oude boekje. Van even lekker niks!

           groetjes, Franca.

6 opmerkingen:

 1. Geniet van je vrije dagen! Ik heb weer genoten van je verhaal, en de foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. En, lekker uitgerust?? Veel plezier vandaag samen met je dochter!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk is dat, even lekker niets na een drukke periode. Ik gebruik dat soms als een manier om 'erdoor' te komen. Straks, als alles af is, mag ik...
  Wat is die veranda mooi geworden! Ik zou er in ieder geval een schommelstoel neerzetten. Dat lijkt me zo heerlijk ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. dag lieve Franca want een prachtig berichtje echt om van te smullen , altijd zijn ze zo mooi genieten elke keer weer hartelijk dank!! en ken je het tijdschrift GELUKKIG al ? dan kan je mij deze maand bewonderen.... hihihi vorige maand was de dame van het tijdschrift bij mij en dat is zo'n fijn en lief mens ze past in de rij bij jou en Annemiek en Toor allemaal stuk voor stuk Kanjers van dames!!!
  lieve groet en een dikke knuffel geniet van je dochter !!!
  vanwege Jezebelle

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk dat hondenkussen! Normaal ben ik nogal van de bloemen, maar dit vind ik ook mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jezebelle!
  Vergeet ik helemaal om te vertellen dat ik een kaart van je had gehad.
  Zo leuk! Een kaart van iemand die ik alleen via het net ken!
  Dank je wel!
  Geertrude: ik neem de rust. Maar de rust neemt mij nog niet. Help!
  Komt wel goed waarschijnlijk. Maar mijn eerdere les in deze was pittig. Ben nu sneller bang weer in hetzelfde schuitje te belanden!
  Trudy: dag met dochterlief was fijn! Zelfs een ( voor mij) grote stap gezet om 50 kilometer ver te gaan. Met een "enge, en moeilijke" snelweg en een "moeilijke brug". Goed gegaan, maar misschien met alle drukte van de laatste tijd, iets te veel.
  Lisette, dank je wel, ik ga het proberen.
  Vlijtig Liesje, soms "pakt" iets je. Dit kussen deed ( en doet) dat met mij.

  BeantwoordenVerwijderen