Het Keukenraam

Het Keukenraam
Het Keukenraam

donderdag 6 februari 2020

rust en troost dingen


Weer eens iets anders dan groente, aardappelen en vlees.....
De groenten liggen klaar om te roosteren.
In de oven.
Op het bord.
De balletjes zijn niet helemaal zo stevig als zou moeten, maar ik bleek nog maar een beetje quinoa te hebben en moest een beetje rommelen met de verhoudingen.
Eigenlijk moesten ze door verste kruiden gerold worden, maar bij gebrek daaraan, voldeed een gedroogd kruidenmengsel erdoor ook prima ( al oogt het natuurlijk wel wat minder mooi).
Maar wat was het lekker!

Ik had ook een bak dag, en dat nog wel op de ochtend voor mijn vier uur durende scholing.
Overigens voor mij een prima manier om te ontspannen en door de vaatwasser aan te zetten liet ik ook alles netjes achter voor de mannen .

Zoveel was er die avond al weg...

En dit had ik zelf al geproefd voor ik naar de scholing ging.
Ik wilde een recept uit het Amish  kookboekje maken, maar omdat het nogal een bijzonder recept was, probeerde ik het eerst voor het eigen gezin ( om de meningen te vragen).
Daar hebben ze geen bezwaar tegen!

Ik wilde namelijk een citroentaart maken.
Een verbastering van het gezegd: als het leven je citroenen geeft, maak er dan limonade van"".
Wat dan gaat worden: "als het leven je citroenen geeft , maak er dan een taartje van".

Voor een hele aardige , lieve man die nu met heel zware medische behandelingen bezig is.
Ik wil zo graag iets doen, maar voel me dan zo machteloos.
Wat ik kan is koken en bakken, en daarom deze citroentaart.

Het echt een heel vreemd recept, maar het is ook een heel lekkere taart.
Die ga ik zeker vaker maken!
En hoewel het recept wat vreemd is, het is snel en makkelijk! 

 Tja en als je dan toch weer eens aan het bakken bent....en er de dag erna nogal wat appels liggen die niet lekker genoeg meer zijn om zo te eten...

Dan maak je ook maar een appeltaartje wat je als toetje kunt eten.
Heeft opa ook iets lekkers!


Ik had er vast mijn gedachten niet goed bij...
Dit loopt niet zoals het moet!
Uithalen dus, en vrolijk opnieuw beginnen vanaf het grijze stukje.
Komt goed!

Fijne bak, kook en brei dagen, dat  de gewone dingen rust en troost mogen brengen!
groetjes, Franca.
 

11 opmerkingen:

  1. Er is al flink gesmuld van je citroentaart zeg. Hij lijkt me lekker fris!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De eerste is op!
      En volgens mij de tweede ( waar ik gisteren van zijn vrouw ook een stukje van mee "moest" eten)inmiddels ook een heel eind.
      Prima recept ( al leek en is het nog steeds vreemd voor mij).
      groetjes, Franca.

      Verwijderen
  2. Ik ben dol op citroentaart, dus ga deze graag eens proberen. Wat had jij er voor bodem bij gemaakt?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Zita,
      Ik hoop dat het recept leesbaar is ( zo niet dan maak ik een nieuwe foto voor je).
      Ik heb net als in het recept een kant en klaar bodem gebruikt ( één van de redenen dat het zo'n makkelijk recept is), en dat smaakte echt prima!
      Ik denk omdat dat de citroenvulling er ook wat in trekt.
      In ieder geval de taart maken, af laten koelen en dan een paar uur in de koelkast zetten voor je "hem" gaat eten. Veel succes en smakelijk!
      groetjes, Franca.

      Verwijderen
    2. dankje! Ja, het recept is precies leesbaar. Ik ga 'm binnenkort eens proberen (al vind ik citroentaart altijd net iets meer een zomertaart; appel/kaneel meer winters).

      Verwijderen
  3. Heerlijk zo'n kookdagje en het ziet er allemaal heel smakelijk uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ohhhh...die Citroen taart mmmmmmmmm....💕 liefs Ria

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Die citroentaart... Hmm, vanmorgen gemaakt. Bij gebrek aan een kant en klare bodem, lange vingers fijn gemalen en met iets boter een bodem gemaakt.
    De bodem is niet echt lekker, maar de rest is verrukkelijk!
    War voor bodem heb jij gebruikt? Er zijn namelijk verschillende soorten kant en klaar... hier is het voornamelijk cakebodem..

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Jasper en Henny,
    Wat leuk een reactie vanuit Denemarken.
    Ik gebruikte deze;
    Kuchenmeister Taartbodem.
    Geen idee of die daar verkrijgbaar is.
    Het is een cakebodem, dus misschien kun je ook zoiets maken.
    Succes!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel! Ik dacht inderdaad ook aan iets van cake bodem of (gesuikerd) bladerdeeg.
      Over het algemeen reageer ik weinig, misschien moet ik het eens vaker doen. Ik lees al een heel tijdje mee namelijk ;-)

      Verwijderen