Het Keukenraam

Het Keukenraam
Het Keukenraam

zaterdag 23 maart 2019

gewoon genieten

Een lief boeketje gekregen van een dame die een nachtje in de pipowagen mocht verblijven ( gast van dochterlief).
 Onze Karel.
Is inmiddels een echte buiten kat geworden, en als je dan van binnen af de vogeltjes wel kunt zien, maar niet kunt jagen....
En ze lijken je zelfs uit te dagen...
Dan kun je niet wachten tot je weer naar buiten mag ( vandaar de belletjes).
Alvast eentje om uit te proberen.
Spinazie en geitenkaas, dat komt vast goed.
Daarbij het soepje wat al klaar staat.
Dat smaakt prima!
Beslag klaar, soep klaar.
Zodat we zo als we van dochters verjaardag thuis komen, heerlijk kunnen gaan eten.
Recept van die maaltijd dozen ( ik had geen maaltijddoos hoor, maar geniet van hun recepten online).
En wie weet ga ik het toch eens uit proberen.
Wat ik ga doen als ik een langere periode vrij ben: tutten!
 Inmiddels heb ik besloten dat dat mag!
Iedereen mag zeggen dat ik maar een paar grote dingen in huis moet zetten.
Dat rust in huis belangrijk is.
Voor mij zijn het de kleine dingen ( zowel letterlijk als figuurlijk), die me blij maken.
Rommelen in het klein, dat maakt mijn huis rommelig, ja en?
Ik geniet er van, vind het fijn om thuis te zijn, dit sfeertje om me heen te hebben, en inmiddels heb ik dus besloten: het mag!
Iedereen mag prachtige stijl inrichtingen hebben, dit is mijn stijltje, daar word ik blij van.
En zelfs Marie Kondo vind: houden waar je blij van word.
Met inmiddels verse tulpen , gekregen van een dame die op de koffie kwam.
En een mandje vol klein gerommel.
Vrijdagmiddag, ik zou nog heel veel doen, en net toen ik het laatste stukje was opgehangen had ( wat heerlijk om weer buiten de was te kunnen drogen), kwam er een auto de oprit op rijden..
Onverwacht bezoek.
Ik ging koffie zetten en nam een emmertje water mee naar buiten om de tuintafel even af te wassen, want om met dit mooie weer binnen te gaan zitten was toch echt zonde.
Toen jongste belde dat hij wat later zou zijn voor het eten, realiseerde ik me dat ik niet alleen nog niet gekookt had, maar ook nog geen boodschappen had gedaan...
Bladerdeeg uit de diepvries gehaald, in de koelkast bleek nog broccoli, paprika, een een courgette te liggen en stukjes zachte geitenkaas en zelfs nog een schaaltje van de geraspte geitenkaas ( van het pannenkoekrecept) eieren heb ik altijd wel in huis.
Tegen de tijd dat jongste thuis kwam hoefde hij alleen nog maar de eieren met wat roomkaas te kloppen en over de hartige taarten te gieten, het restje geraspte kaas er over te stooien, en de schalen in de oven te zetten.Tegen de tijd dat manlief thuis kwam kon er gegeten worden.
En ik heb enorm genoten van het onverwachte bezoek ( die dus in het buitenland wonen, en even over waren) .En we hadden zomaar onverwacht een paar heerlijke hartige taarten.
Genieten!

Tja, en dan nog de beloofde foto's van de boekenkast.
De bovenste vakken zijn ( per vier) leeggehaald, uitgezocht, schoongemaakt en de kast is van vanille geel naar linnen gegaan.
En dat ziet er best goed uit.
Plan is om de deurtjes en de randje een kleurtje te geven.
Al jaren loop ik te mieren over een kleurtje, en nu heb ik de neiging om alles maar linnen te verven.
Bang om te veel kleur in huis te hebben ( die kast is groot en dat kan nogal overdonderend werken, ben ik bang).
Het rechter ( iets blauwige ) kleurtje was de eerste keuze, en toen ging ik ( weer) twijfelen.
Dus nam mijn man de verf van het linkerdeurtje mee.
Die is "echter", serieuzer, past misschien beter in een huiskamer, maar toch...
O jongens wat ben ik een twijfelkont!
Wat vinden jullie?
Want inmiddels staat de kast al weken zo, met die twee verschillende deurtjes.
Te wachten tot ik een beslissing neem.

En verder:
Had ik te maken met een kraamheer die alle dagen tot 12 uur in bed bleef liggen ( kraamheren hebben sinds januari 5 verlofdagen als hun vrouw bevallen is).
Zijn vrouw elke nacht alleen liet zorgen voor de baby ( ze moet toch zelf de borstvoeding geven, waarom moet ik dan opstaan), en 's middags op de bank een dutje ging doen onder zijn dekentje.
Gek genoeg vond ik het prima, ik leerde hem een kruik te maken, de baby te temperaturen en verschonen en ook de baby in bad te doen.
Overdag zorgde ik wel , maar voor de moeder vond ik het sneu, en toch....zij was het in die cultuur gewend en daarom zorgde het niet eens voor spanning.
En op de bank, met de baby op zijn borst , kwam de band met het kindje en de papa prima voor elkaar,
Al moet ik zeggen dat ik toch heel blij was dat manlief wel altijd mee aanpakte!
Had ik bijscholing en een teambijeenkomst en probeer ik naar ieders tevredenheid , en het beschikbare budget, een mooie scholing te vinden ( en dat valt niet mee).
Had ik ook weer de "eer", om de notulen te verzorgen, en nam dit in totaal elkaar meer dan een hele dag van mijn vrije dagen af.
Ik kan mopperen, maar het is niet anders...

Ben ik eindelijk weer eens flink in de tuin aan de slag gegaan ( en was dat zo lang geleden dat ik er zelfs blaren van op liep), en geniet ik echt van gewoon harken en vegen.
Staan er al kleurige bloemetjes klaar om te planten en hebben manlief en oudste al flink in de tuin lopen spitten, en zaaien, zodat we hopelijk weer een zee van wilde bloemen mogen krijgen deze zomer.

Voor jullie: geniet van wat je doet , of het flink tuinwerk, gasten ontvangen, koken, of rommelen in huis is, gewoon genieten!

groetjes, Franca.


12 opmerkingen:

 1. Ik geniet van jouw blog. Zulke mooie dingen en vooral weer in liefde geschreven. Fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. de linker kleur is prachtig. gewoon doen. wat kan je in het ergste geval overkomen?
  groetjs
  Roelien

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Weer een leuk bericht! De quiche ziet er heerlijk uit.
  De tuin bij ons is ook overhoop gehaald, dus het plannen en planten kan ook beginnen.
  Een heel fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een heerlijk blogje weer! hier ook tijd tekort op dit moment...de lente is zo leuk !

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind die linnen kleur wel mooi. Je boeken zorge voor kleur. Enne, ik zal eraan denken; genieten!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat heerlijk om je blog te lezen iedere keet weer....fijn weekend liefs Ria 💕

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een heerlijke verhalen weer. En wat zien die taarten er goed uit. Ik leer weer: maak je niet zo druk, het komt op de een of andere manier toch altijd weer voor elkaar, met of zonder je zorgen erover te maken. En dan liever maar geen zorgen maken. Maar, daar heb ik nog wat in te leren, al wordt het beter.
  Persoonlijk houd ik van blauw, dus dat helpt ook niet in je keus he, want Roelien ging voor de groenige kleur. Succes! Benieuwd wat het wordt :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Grappig dat het afhankelijk van de cultuur dus niet eens een probleem is als een man zich zo opstelt. Toen ik het las wilde ik verontwaardigd worden, maar het hoeft dus geen issue te zijn. Bijzonder!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heerlijk. Lekker lezen je blog. I'm vind ook: gewoon doen wat je leuk vind.
  Die quiche lijkt me heerlijk !!
  Growth
  Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hoi Franca,
  het was leuk om je bericht weer te lezen, ik geniet er altijd erg van. Je vraagt nog advies voor de kleur van je kastdeurtjes. Jou kennende past het lichtblauw misschien het beste bij je.Dat denk ik omdat ik vaak lichtblauw terug zie komen in de stofjes die je kiest en in andere dingen in je huis en kleren. Maar die andere kleur is ook mooi. Ik snap dat het moeilijk kiezen is. Hopelijk ben je ineens zover dat het lukt om te kiezen.
  Hartelijke groet Laura.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. wat een heerlijk blogje, geniet blogje...liefs marion xx

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Enkele dagen geleden las ik een gepost commentaar online blog gepost commentaar mijn huwelijk gered van echtscheiding, echte informatie is krachtig. ik heb een goede intentie om mijn persoonlijke levenservaring in mijn huwelijksleven met je te delen. Mijn man scheidde me de afgelopen 2 jaar, hij verhuisde naar een andere vrouw in Stockholm, ik huilde elke avond wanneer ik me herinner dat mijn dochter me vroeg wanneer papa thuiskomt voor het avondeten vanavond! ik hou van mijn man man, we hebben een baby meisje van 6 jaar oud. ik neem contact op met zoveel spreukgieters vorig jaar kon niemand mijn man terugbrengen, ze eisten allemaal om veel geld van mij, ik gaf de liefdesdrift op tot vorige week, ik vertelde mijn vriend alles wat er met me gebeurde en ik deel mijn hartpijn aan mijn vriendin Michelle, ze raadde me aan contact op te nemen met de communicatie met Spell Caster Dr.oduduwa {dr.oduduwaspellcaster @ gmail. com}
  Dr.oududwa hij kan helpen liefdesrelatie crisis op te lossen binnen 2 dagen zal mijn ex-liefdespartner terugkeren naar huis.
  Mijn man Anders kwam gisteren terug naar huis om zijn excuses aan te bieden dat hij spijt had van mij te scheiden, hij had spijt en zei dat hij niet op zijn juiste manier was. dat klopt dat mijn man door een andere vrouw in het nauw werd gedreven omdat ze beweerde dat mijn man met haar uitging voordat ze met me trouwde. Dr.Oududuwa helpt me mijn huwelijksprobleem op te lossen. vanavond eten ik samen met mijn man en onze dochter samen in het huis van de grootmoeders. Ik ben heel blij en gebruik dit medium om te waarderen dat Dr. Oduduwa dol is op spellingsmachten.
  Dr.Oduduwa verzekerde mij dat hij dergelijke problemen aankan;
  - Steek kaarsen uit Liefde betovering Breng ex-man / ex-vrouw terug
  - Honey Spell to Stop Cheating en stop met liegen in een relatie
  - Peace Love Spelling gebeden om terug te gaan Vertrouwen in je relatie - Spreuk gebedskrachten als je je eigen baby wilt baren- Witte magische spreuk om Echtscheiding te stoppen. - rode kaars steekt spellinggebeden in om betaald geld terug te krijgen. - Veel geluk spell charme om liefde en vertrouwen aan te trekken in een relatie. - spellen gebeden voor een snelle jobpromotie op het werkkantoor. - Onderzoekssucces gelukspelletje. - Succesvolle doorbraak in financiële zaken door spellinggebeden. Love Spell to Trek aandacht en respect,
  - Traditionele wortels en kruiden voor genezing Bloedkankerziekten, genezen van hoge bloeddruk en andere lichaamspijnen.
  Ik beveel Dr. Oduduwa Love spell caster oprecht aan, als je met vergelijkbare problemen in de huwelijksrelatie een e-mail stuurt om te communiceren met Dr.Oduduwa voor een snel dringende oplossing om je verloren liefdesrelatie terug te brengen en het gebroken huwelijk te herstellen: via
  Ik ben oprecht aan te bevelen, ook goed om te weten: alleen de wanhopige poging om de ware liefde en vrede in een huwelijksrelatie te herstellen, om onmiddellijk contact op te nemen met Dr. Oduduwa. WhatsApp: +79268011965

  BeantwoordenVerwijderen