Het Keukenraam

Het Keukenraam
Het Keukenraam

dinsdag 6 oktober 2015

waar je goeie zin van krijgt


Eerst een belofte inlossen; het recept ( nu hopelijk goed leesbaar) voor Monique.
En jullie allemaal bedanken voor de lieve reacties op mijn vorige blogje!
Bij deze!
Je zou toch ( omdat je een rondje door de tuin loopt met je camera), zomaar deze vergeten oogst tegen komen!
Het stukje land waar we de pipowagen graag wilde zetten, is ook een mini-moestuin, en daar ( verborgen onder de grote bladeren) vond ik zomaar deze courgettes nog.
En de paprika is ook van eigen oogst!
 Nou is zo'n grote courgette niet meer voor alle gerechten geschikt.
Op zoek naar een soep recept dus.
Gevonden in: de vegetarische studenten kookgids.
Wat kun je blij zijn met een simpel boekje ( waar ik wel heel lang naar gezocht heb).
Commentaar jongste: " dit is een heel goed soepje, en ik hou eigenlijk niet eens van courgettes, maar dit is echt lekker"!
Kijk, dan krijg je pas eer van je koken!
Zou het de laatste keer zijn dit jaar?
De was buiten drogen?
Ik kwam gewoon aan fietsen, en zag dit plaatje.
Dan moet je toch even een foto maken?
Er is echt veel moeite, tijd en geld in gegaan, maar wat is het mooi geworden!
Als je vrij bent ( en je voelt een migraine op de loer liggen), dan ga je gewoon even op het tuinkussen, voor de openstaande deur zitten.
Met een grote koffie en wat leesvoer.
Poespoes als gezelschap ( nee ze komt echt niet binnen en dat houden we zo). Dan moet je toch wel ontspannen.
Terwijl ik daar zo zit....
Bedenk ik dat we dit ook aan iemand anders gunnen....
En dus..tatteretaa.....

Wie wil ( twee personen) , een weekend door brengen is onze zalige pipowagen?

En dat moet je daar voor doen?
Je schrijft bij de reacties waarom jij graag een weekendje hier ( in Brabant) zou logeren.
We gaan met het hele gezin de reacties lezen en kiezen er een ( je mag met twee personen komen) geluksvogel uit!
Ik ben benieuwd!
Dan kun je dus ook zomaar van dit mooie ochtendplaatje genieten!

Voor degene die hier nu nog is.
Door het harde werken aan (o.a.) de pipowagen, bleef er in huis het een en ander "hangen".
De basis van de keuken is prima hoor!
Maar het is een beetje vol, en rommelig.
Alle gezellige briefjes en leuke quotes ,geboorte en bedankkaartjes, de keukendeur en koelkast hangen vol. Mijn collega wees me er laatst al op. Zelf zie je zoiets op een gegeven moment niet meer.
En zachtjes begint het houtwerk er wat gesleten uit te zien.
Om van de koelkast ( er loopt steeds water onderin en een stukje , daar vriest het zelfs aan, niet erg milieubewust), nog maar niet te spreken.
En dus... gaan we de zaak eens even opfrissen.
Een nieuwe koelkast, een fris verfje en alles eens goed soppen.
Hoewel het wat kaal begint, hopen we binnenkort iets moois te laten zien.
Nog suggesties voor de nieuwe kleur ? Alleen voor de keukenkastjes en grote kast, niet voor de deur, die laten we zo, nou ja, deze kleur.
Dochterlief had het over antraciet ( nee dat is geen optie, we hebben al zowat de hele dag de lamp aan).
Ik zou graag een mooie oude groene kleur zien ( maar of ik dat durf).
Manlief vind alles goed, en toen ik het vanmorgen aan jongste vroeg kreeg ik:" maakt me niet uit, als ik maar lekker eten krijg hier". Oké, dat helpt dus niet echt. 
Tja, dan zit je in een ( voor mij) wel heel erg kale keuken.
Plaatsen we toch een foto man manlief ( in het appartement in Gent gemaakt) op ons koffie-kastje-deurtje , tijdens de schoonmaak.
Daar krijg je direct goede zin van!

Fijne dag!
groetjes, Franca.

22 opmerkingen:

 1. Ha Franca, wat een geweldig aanbod wij zouden er graag een nachtje komen slapen...sinds we 3 kindjes hebben is het er niet meer van gekomen om samen weg te gaan. Ik volg je blog al heel erg lang..en droom ook van zon pipowagen😍
  Liefs Dingena Bakker

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Franca

  Ik wil heel graag meeloten voor mijn man en mij. We hebben samen drie kinderen, van 5, 3 en 1 jaar oud. Zelf hebben we afgelopen 2 jaar een bed&breakfast opgezet. Door voorliggende placenta en bekkeninstabiliteit ging het allemaal niet zo van een leien dakje. Jouw blog, en dan met name de aandacht voor de mooie, kleine, genietmomentjes, gaven me altijd weer de frisse positieve moed om door te gaan en ook vrolijk door te gaan. Want er is, naast heel veel drukte, ook zo veel moois om van te genieten! Ik volg je blog sinds mijn zwangerschap van de tweede, dus alweer heel wat jaartjes. Daarnaast vind ik het ook mooi om je altijd zo positief over je kinderen te horen. Ik hoop dat ik dat later ook zo mag doen. Wat een geluk als je zo'n moeder hebt. Je eerlijkheid blijft me altijd weer inspireren. Je hoeft niet perfect in je energie te zitten om een goed mens te kunnen zijn. Het lijkt me leuk om je te ontmoeten, om samen ideeën uit te wisselen over het verhuren van een accommodatie op eigen erf en om te genieten van al het moois waar je altijd over schrijft. Ook als ik niet win, wens ik jou en je gezin alle goeds!

  Liefs Gerande

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mijn dochter en haar man. Ze hebben 3 kleine zoontjes en wonen op een klein flatje. Ze werken allebei hard, maar er blijft geen geld over om op vakantie te gaan. Ik zou ze zo graag een weekendje met zijn tweetjes gunnen! En dan past deze trotse oma op het
  drietal!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lijkt me gezellig, zo'n nacht in jullie pipo-wagen, maar ik gun het aan mensen die nooit eens weg kunnen om wat voor reden dan ook. Ik ben al uithuizig genoeg :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dag Franca, wat een mooi gebaar! Ik zou Annemiek (van de mijmeringen) graag een weekendje in de pipowagen gunnen.


  BeantwoordenVerwijderen
 6. dag franca ik begin opnieuw ik ben mijn hele vorige tekst kwijt foert ! ik wou mij ook aanbieden na een erg zwaar jaar zonder einde maar ik denk dat er mensen die het beter kunnen gebruiken..dus mij moet je niet verloten hoor wat ik wel wil aanbieden en dit wou ik al toen ik hoorde dat je naar Gent ging ik wil jou en je man een nachtje en tweedaagjes aanbieden in onze KIP caravanne die is helemaaaaal niet zo prachtig als jouw wagen maar heeft wel een lekker ruim bed dus heb je zin om in de lente hierheen te komen ontbijt verzorg ik voor je en fijne adresjes bezorg ik je ook, ook hele goeie vegetarische dan kun je met de bootjes es een andere kant van Brugge zien ik woon op 15min te voet , voel je niet verplicht en het moet ook niet nu nu weet je lijkt mij zo'n mooi en fijn mens ! vind je dit te familiair dan weet ik ook midden in de stad iemand die een BB heeft en dan kan je bij mij op de koffie komen maar het eerste is gratis buiten de benzine hihihi we zien wel wat je kiest maar ik bied je dit aan met heel mijn hart lieve groetjes Jezebelle

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ha Franca, jullie Pipowagen lijkt me een geschikte locatie om eindelijk met mijn man in alle rust de knoop door te kunnen hakken, vieren we ons 25-jarig huwelijk nu met of zonder familie en vrienden.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Monument grey van painting the past is een hele mooie kleur! En een beetje groen...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Verf van painting the past is erg mooi. Je kunt stalen aanschaffen waar alle kleuren handgeschilderd opstaan. Dan kan je meteen kijken wat de kleur in de keuken doet: wordt het lichter of donkerder. Aanrader!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. man en ik zouden héél graag komen. We hebben een bijzonder pittig jaar achter de rug door mijn gezondheid. Maar ik denk dat het onmogelijk is oppas te vinden voor mijn drie kinderen.
  Dus gun ik het een ander. Wat ontzettend lief trouwens!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat heerlijk van die verrassingen in de tuin! De pipowagen ziet er gezellig uit, kan me voorstellen dat je daar regelmatig even tot rust kan komen. Geniet ervan! Wat ontzettend lief dat je zomaar een weekendje weggeeft! Ik pas, ik denk niet dat ik een heel weekend oppas kan vinden! Maar echt een superlief idee!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. ik hou ook niet zo van grijs n huis, zeker als je de lamp aan moet hebben. erg licht dus.Lief van je om aan te bieden voor een weekend.Vind je Pipowagen top, maar we live out of the country en om een weekendje over te vliegen is too expensive. Wie weet als ik ooit eens in Holland ben ik een weekendje boek.
  Groet en success met lezen en kiezen Heel life van die oma die het haar dochter gunt.
  Groet,
  Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een leuk en lief idee, zomaar iemand anders een weekendje weg te gunnen in jullie Pipowagen, in een mooie en landelijke omgeving. Wij wonen zelf in Zuidoost-Brabant, en het lijkt mij leuk dat dit weekendje terecht komt bij een van je lezeressen die de natuur en omgeving nog niet zo goed kent. Lijkt mij moeilijk voor je om de keuze te maken. Succes. Maria

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Mijn altijd enthousiaste schoonpapa en schoonmama, Aad en Laura zijn zulke lieve mensen. Al jarenlang passen zij 1 dag per week op onze 2 kinderen en 1 dag op de 2 kinderen van mijn schoonzus. Ik gun hun een heerlijk nachtje weg in jullie fijne pipowagen en zo n mooie omgeving.

  Warme groeten Trude.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hahaha nou dacht ik toch altijd dat je Pipowagen in Friesland stond.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hoi Franca, ik lees al lang mee met je en je stukjes maken me altijd weer blij! Ergens is iets in jouw verhalen heel herkenbaar en ik krijg er altijd een opgeruimd gevoel van: er tegen aan maar weer... ;) Ik zou het heerlijk vinden om met mijn man er even tussen uit te zijn. Geen extra bijzondere reden voor het waarom; we zijn een gewoon gezin met vier kinderen en hond en het gewone wel en wee... Hartelijke groet en ik dacht altijd aan de Achterhoek bij jullie :)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Dag Franca,
  Heerlijke blog heb je, ik lees m al een paar jaar. Doen, groen in de keuken! Heel goed idee, ligt er wel aan welke kleur groen natuurlijk. Niet te donker als je al veel het licht aanhebt. Maar lindegroen is mooi. En ook de kleur groen van die stoel van Ikea (sorry, maar ik kom daar wel eens) www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/00305614/
  is prachtig! Is net iets groener dan lindegroen, als je snapt wat ik bedoel...
  Hartelijke groeten van Margriet

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ha Franca,

  ik ding ook graag mee. Gewoon omdat ik zo benieuwd ben naar het wereldje achter jouw blog. Zo no nonsens en realistisch. Niet mooier voordoend dan t is. Daar houd ik van. Puur! En jouw woonomgeving lijkt me prachtig (van alle foto's)
  Ik hoop trouwens van harte dat je migraine niet doorgezet heeft. Helaas weet ik te goed hoe dat is. Altijd als ik lees dat jij t hebt of had voel ik t ook n beetje(of ben dankbaar dat ik t even niet heb).
  Succes met alles, groetjes Joyce.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Hoi Franca, heel erg bedankt voor het duidelijke recept. Morgen word het uitgeprobeerd.
  Lief, dat je mensen een weekendje uit gunt. Ik ben blij met je blogjes, lees ze graag en hou van jou manier van leven.
  Fijn weekend.

  Groetjes Monique.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Leuk dat je op mijn blog was en bedankt voor het achterlaten van je reactie! Is die mooie Pipowagen van jou? Wat leuk zeg! Zo'n wapperend lijntje met was ervoor heeft zeker wel wat! We zullen de was niet meer lang buiten kunnen drogen! Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Ik dacht eerst.. Nee hoe leuk het me ook lijkt.. Een ander kan het vast beter 'gebruiken' ik laat het pipo aanbod aan me voorbij gaan.... Totdat ik gister mn beste vriendin weer huilend aan de telefoon had! Na 3 jaar geleden een pacemaker op 29 jarige leeftijd geplaatst te hebben gekregen.. Met eendochter van net 1 die waarschijnlijk geopereerd moet worden omdat beide oogjes niet helemaal goed zijn.. Een man die sinds 2 ook hartklachten heeft én een geinfecteerde voet wat weer risicos met zich meebrengt gezien haar pacemaker is het allemaal wat teveel nu... Ik gun haar zo een fijn nachtje weg.. !!! Even rust, even bezinnen en dan weer door...

  Ik ding dus graag mee!!

  Ps: mocht de keus al gemaakt zijn... Hoe kan ik zo een nacht ' boeken' ?? Liefs Miek

  BeantwoordenVerwijderen