Het Keukenraam

Het Keukenraam
Het Keukenraam

vrijdag 5 juni 2015

het voordeel van een blog...

Je kunt nog eens iets terug zoeken.
Zo zag ik net dat ik op 23 Juli 2013 schreef over een prachtig boek wat ik cadeau had gekregen.
En op 6 Augustus 2013 dat ik zo graag de bijpassende bakvorm had gekocht ( voor een cadeaubon), maar dat die winkel die vorm niet had.

En nu:
Heb ik het gekocht!
En het is prachtig!
Ik ging met mijn nichtje en een vriendin een dagje uit.
Bestemming: de graanbuurt in Giessendam.
Waar ik eerder met dochter en manlief heen ging en zo enorm genoten heb.
Maar ja, smaken verschillen, dus die grote oude voederkoekenfabriek die vol staat met de leuke oude zooi ( oude bouwmaterialen, buitenlantaarns, oude deuren en zo veel je maar bedenken kan). een dame die er met oude spulletjes en de boeken en tijdschriften Jeanne 'de ark staat, een lief klein bloemenhoekje.  Daar wilde ze in eerste instantie zelfs niet naar binnen!
En naar boven waar een leuke museumpje is? Geen denken aan.
Gelukkig is er ook nog een mooi brocantehuis, een fijn wolwinkeltje en in twee grote panden heel veel leuke winkeltjes met kleding ( dames, en kinder en veel voor babietjes), veel gewoon leuke rommeltjes , prachtig houten kinderspeelgoed en heel veel gezelligs.
Daar hebben ze wel rondgeneusd.
En ook koffie drinken bij/op het water viel in goede aarde.
Best leuk, maar of ze nog ooit terug gingen....nou ik wel! Maar dan met man en/of dochterlief.
In een winkeltje waar kookboeken buiten stonden, viel mijn blik op de etalage; de Zeeuwse knop bakvorm!
Na nog wat twijfel ( de prijs is niet mis), toch gekocht.
Ja en dan moet ik s' avonds ( in de avondzon die alleen deze tijd hier binnen valt, maar een paar dagen in het jaar) nog aan het bakken.
Bananenbrood, want daarvoor was alles in huis.
Deze kant is oké, nu even laten staan en dan....
Kunnen we de Zeeuwse knop zien.
 Dit recept maakte ik voor het eerst, dus even voor proeven ( de volgende ochtend) voor er koffiedrinkers komen ( het is brood, dus lekker met wat roomboter er op).
Lekker!
Zo lekker dat de koffiegasten ( die nog geen ontbijt op hadden) het brood een heel eind op hadden. Ze genoten trouwens ook van de ontspannen sfeer in de pipowagen!
Dat de mannen niet veel bananenbrood meer hadden? Geen probleem, zo'n dure vorm ga ik veel gebruiken ( beter voor mijn schuldgevoel over de prijs), dus er komt nog veel meer.
En bovendien: kregen ze s'avonds een enorme lasagne.
Ik adviseerde mijn nichtje het boek: Het grote zonder pakjes en zakjes kookboek , van Karin Luiten te kopen.

En dus nam ik de volgende dag mijn: koken zonder pakjes en zakjes er bij ( het nieuwe kookboek van Karin is een combinatie van twee zonder pakjes kookboeken), en ging aan de slag. Als je iets adviseert moet je ook zelf het goede voorbeeld geven.

Dus met de Bolognesesaus van Karin, en haar Bechamelsaus, stelde ik een flinke lasagne samen voor de mannen ( en had ik nog genoeg Bolgnesesaus oven om een bakje in de diepvries te zetten voor mijn dochter).
Dat ik er extra nog wat oregano bij deed, wat geraspte kaas over de saus en een paar blaadjes basilicum , is de vrijheid van de"chef".

Vandaag op zoek naar polenta ( maismeel) dan kan ik de rabarbertaart uit het Zeeuwse knop kookboek maken. Ik heb er zin in!
Manlief is vrij, misschien bezoeken we samen nog een leuke markt, er zijn er heel veel dit weekend. En ik weet nu hoe blij ik moet/mag zijn met zijn frisse blik naar onze uitstapjes, altijd open voor van alles.
Nu weet ik dat dat ook een groot deel van het genieten van uitstapjes is.
Een lieverd is het die man van mij!

Fijn weekend!
groetjes, Franca.





4 opmerkingen:

  1. Mooi geschreven! Met maismeel kun je échte Zwitserse Polenta maken....heerlijk als vervanger van aardappels of pasta.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh ....zwijmel ;) die bakvorm ! wat is die leuk!
    Hier ook zo een man die samen met mij kan genieten van marktjes en kringlopen....
    Altijd fijn!
    heel veel liefs en geniet van het weekend ! (maar dat zal wel geen probleem zijn jullie kennende)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zo maak je van iets gewoons toch iets speciaals. Ziet er leuk uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Die loods in Giessenburg ken ik. Op de fiets kwam ik daar vaak langs. prachtig, die oude "rommel" bij elkaar. Wat een mooie taartvorm!
    Groetjes Kakel

    BeantwoordenVerwijderen