Het Keukenraam

Het Keukenraam
Het Keukenraam

woensdag 18 maart 2015

lentegroen

Lentegroen.
Wie durft?
Op de foto zijn ze toch niet zo groen?
In de pan lijkt het beter.
Doperwtjesburgers met komkommerchutney.
Uit : Koffietijd kookboek 2.
Een feestje voor je smaak-papillen!  

Niet het lente groen wat jullie verwachtte misschien.
Nog heel even geduld.
Fijne ( groene) dag!

groetjes, Franca.





4 opmerkingen:

  1. Hoi Marleen,
    Natuurlijk!
    Men neme:
    1 ui gesnipperd,olijfolie,1 teentje knoflook,1 snuf paprikapoeder ( ik nam de gerookt), 1 snuf kerrie, 1 snuf gemalen koriander,1 snuf gemberpoeder, 200 gram diepvries doperwtjes,1 blik kikkererwten,100 gram broodkruim of paneermeel ( dat gebruikte ik veel minder),1 ei,4 broodjes naar keuze,2 tomaten in plakjes ( garnering),1 stukje komkommer in plakjes, 4 blaadjes sla.

    Okee en nu:
    Fruit de ui in olijfolie en voeg als die glazig is de knoflook en specerijen toe. laat afkoelen.
    Blancheer de doperwten, laat de kikkererwten en doperwten heel goed uitlekken en maal ze fijn in een keukenmachine of blender.
    Meng de groentepuree met de gefruite ui, het ei en het broodkruim. Breng op smaak ( ik deed wat peper en zout en nog wat extra van de specerijen).
    Voeg zoveel broodkruim toe als nodig is om mooie stevige hamburgers te maken.
    Bak de burgers in een beetje olijfolie bruin.
    Leg de burgers op een broodje en garneer met de sla, plakjes tomaat en komkommer.
    Serveer met de frisse komkommerchutney.

    De komkommershutney is even wat werk, maar dat doe je bijv. al in de ochtend, dan kan die afkoelen.
    De chutney beschrijf ik zo, anders is het wel erg lang!
    De chutney is wel belangrijk voor de smaakbeleving!
    Zet 'm op Marleen!
    groetjes, Franca.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Volgende ronde, de chutney.
    Komkommerchutney.
    Nodig:
    1 komkommer in piepkleine blokjes, 1 ui fijngesnipperd,1 teentje knoflook fijngehakt,1 eetlepel blanke rozijnen, 1 eetlepel witte wijnazijn ( ik had alleen rode en dat ging ook al is het dan iets minder blank),1 theelepel gembersiroop,1/2 theelepel kummelzaadjes.

    Frui voor de chutney de komkommer met het uitje en de rozijntjes in 3 eetlepels olijfolie.
    Blus af met de azijn en het gembervocht en voeg kummel toe.
    Breng op smaak en laat 8 minuten zachtjes koken. Laat afkoelen.
    Dat is het!
    De dag er op nog lekkerder!
    Daarna weet ik niet, manlief deed de afwas en kieperde de rest weg.....
    Maar ik maak het geheid nog een keertje!
    groetjes, Franca.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wauw ze zijn wel heel erg kermitgroen zeg!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoi Vlijtig liesje,
    Ja ik schrok er ook even van!
    Maar ( vooral samen met de chutney, heel erg lekker.
    Voor de durvers onder ons!

    groetjes, Franca.

    BeantwoordenVerwijderen