Het Keukenraam

Het Keukenraam
Het Keukenraam

maandag 16 februari 2015

tien keer niks

Weet je nog, dat ik buiten zat te lunchen ?
Ik heb toen meteen een weekmenu gemaakt.
Belangrijk deze week, omdat jongste vol in het carnavalgebeuren gaat.
Met een lege maag is het niet goed carnavallen.
En dus moet er een stevige pot eten in.
Krokusjes !
Kijk daar komt het voorjaar aan!
 Zaterdag, samen met manlief ( als dat geen valentijn is) een nieuwe wortelcake/taart gebakken.
Ik zou zeggen: doen.
Omdat het zo simpel is, kan het deeg zo de oven in.
Terwijl de taart in de oven stond, zaten wij buiten.
Te lezen, te lunchen en te zonnen.
Manlief met bloot bovenlijf, ik nog met een trui aan ( ik ben en blijf een koukleum), maar wat een genot zo'n zonnetje!
De laatste theedoek uit het zeeman set ( er hangt er een met spreuk aan het rekje van de oven, en twee liggen er in de huiskamer), ze brengen gewoon de zon mee.
De veranda is weer schoon opgeruimd en gezellig ( het was een zonen, bier, rookhol geworden), we hebben we een stukje taart verdiend.
De avondmaaltijd. flinke kost zei ik toch.
Broccoli-stamppot . Men neme: een pannetje aardappelpuree, twee stronken broccoli  ( in kleine roosjes gesneden, heel even gekookt), een bakje roomkaas, een stuk gerookte kip in blokjes en wat geraspte kaas.
Schep  de aardappelpuree voorzichtig om met de broccoli, de kipstukjes en de roomkaas , strooi er wat geraspte kaas over en zet even ( voor het kleurtje en om de geraspte kaas te smelten) in de oven.
Dat geeft wel een goede bodem voor het carnavallen toch?
Zelf deed ik het iets bescheidener, met een ( heerlijk) restje van gisteren en de rest van de wortelsalade.
Het mengseltje van mij?
Kastanje-Champions bakken met wat tikka curry ( ik vond weer heerlijke en mooie kruiden blikjes bij de Lidl ). voeg er een ui, rode paprika en op het laatst stukjes appel toe. Gisteren in een wrap, die heeft dochterlief ( met de vleesvulling) gisteren na het carnaval-stappen nog burgemeester gemaakt, vandaag dus maar even zo. Ik beken,: het ziet er niet uit, maar lekker!

En nou die titel: tien keer niks.
Tien foto's, dat hadden jullie vast al door.
Niks bijzonders, gewoon een cake bakken, een stevige pot koken, en samen in de zon zitten.
Helemaal niks dus, of toch?

Ik lees het nieuwe nietsdoen ( van Gerhard Hormann) opnieuw.
Hoewel ik net begonnen ben, herken ik weer zoveel,wat willen we toch veel.
Zelfs ik ( die zichzelf ooit zelf een consuminderaar noemde), heb de neiging om iets op te zoeken. Even naar de kringloopwinkel is tenslotte precies hetzelfde als even naar de stad!

Manlief kan dat beter, gewoon genieten van het ogenblik!
Ik ga in de leer: bij manlief en bij Gerard Hormann.
Tien dagen ben ik vrij ( er was niks meer te doen en ik heb nog royaal veel plus-uren om op te maken), tien dagen het nieuwe nietsdoen uit testen.
De dingen doen waar ik zin in heb, rustig dat wel en er van genieten natuurlijk. Ik ga een dikke trui aan doen. Buiten begint het licht te worden, en ik heb me toch zin om de luiken en de ramen te lijf te gaan!
Twee emmers, een met sop en een met schoon water, een ragebol en een oude soeplepel. Waar een mens al van kan genieten!

groetjes, Franca.





8 opmerkingen:

  1. Ziet er goed uit, die worteltaart. Fijn toch als je zo geniet van gewone dingen. De bodem voor de carnavallers lijkt me prima, lekker hoor.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi stukje! zoals altijd ! Een oude soeplepel??? Waar ga je die voor gebruiken?
    liefs en een fijne tiendaagse toegewenst!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. En met je "tien keer niks" foto's te zien, heb ik me toch een honger van jewelste gekregen !! Dus zo niks was het helemaal niet...Het ziet er allemaal zo lekker uit !

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ah ja, die soeplepel! Zo deed mijn oma dat vroeger ook.

    Groetjes Liesbeth

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een heerlijk stukje weer Franca, en helemaal niet niks, maar juist het genieten van al die gewone dingen, dat maakt jouw blog zo speciaal vind ik...
    Ik heb er weer van genoten...
    Liefs,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hoi Ver-greetmenietje: voer : ramen doen in op het zoekbalkje en er komen wel foto's voorbij.
    30 okt. 2013 , deed ik zo de ramen van de veranda.
    Het gaat zo:
    Je neemt een emmer sop ( deze keer gewoon afwasmiddel) en een emmer schoon water.
    Een (kokos) ragebol in het sop en schrob je ramen schoon en fris.
    Daarna pak je de emmer schoon water, zet er een pollepel ( soeplepel) in schep het water tegen de ruiten.
    Gevolg: schone en frisse ramen.
    Vooral tegen het voorjaar, en in stoffige zomers ( we wonen tenslotte aan een zandpad), heel handig en heerlijk om te doen!
    groetjes, Franca.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat een fijn blog weer om te lezen, inspirerend
    Dank.

    BeantwoordenVerwijderen