Het Keukenraam

Het Keukenraam
Het Keukenraam

donderdag 25 september 2014

speciaal voor Clarien

Als een dame die zoveel verstand van de moestuin en planten mij iets vraagt, voel ik me zeer vereerd.
Hoe krijg jij je pepertjes rood?
Niet ik, maar oudste zoon wist het antwoord: gewoon laten hangen!
En dat deed ik dus maar...
Zodat vandaag...hieperdepiep ( met slingertjes van de bruiloftstaart) de pepertjes allemaal prachtig rood zijn en geoogst kunnen worden.
Zelfs de pepertjes van de zielige plant ( die eerst luis had) zijn prachtig rood geworden.
Bovendien heb ik zo'n plezier gehad van die twee ( niet eens dure) plantjes uit het tuincentrum. Heel voorzichtig de pepertjes er aan zien komen, groter worden en ( heel langzaam) rood. En dat allemaal naar aanleiding van een kookboekje van een Amerikaanse Dame.

Overigens, ben ik niet helemaal doorgedraaid hoor, Het slingertje van de taart staat daar omdat ik het gewoon zonde vond om meteen weg te gooien, en het zo nog even een leuke herinnering blijft .
Niet om te vieren dat de pepertjes rood geworden zijn.
Hoewel...misschien zou ik zelfs daar gek genoeg voor zijn....

Fijne dag!

         groetjes, Franca.

3 opmerkingen:

  1. Haha wat leuk om mijn naam daar zo bovenaan te zien staan! En wat een mooi gezicht die rode pepers, dat is op zich al een versiering! Volgende keer moet ik wat meer geduld hebben dus. Ik heb nog een onbescheiden vraagje ... zou ik een paar zaadjes mogen van een van jou pepertjes? Want mijn ervaring is, met een plantje dat het goed doet moet je altijd doorkweken. Natuurlijk kun je ook zaadjes terug krijgen, ik heb vanalles. groetjes, Clarien

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ze zien er prachtig rood uit. Eet je ze ook op? Of zijn ze alleen voor de sier?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Daar is vast een mouw aan te passen Clarien.

    Vlijtig liesje: we gaan ze natuurlijk ook op eten!

    BeantwoordenVerwijderen