Het Keukenraam

Het Keukenraam
Het Keukenraam

vrijdag 7 maart 2014

hoe verder

Foto gemaakt door oudste, gewoon in de tuin.
Jarige kraamvrouw.
Mediterrane stamppot.
1e Werkdag, eerst  wacht.
Geen straf met dit soort weer.
Beloofd recept.
Nog een beloofd recept.
Iedereen vond het lekker.
Maar het is meer een groenteschotel als lasagne .
Bij lasagne verwacht je minstens kaas, dat Rip wegens zijn dieet niet eet.
Ik mag het wel vaker maken, dat is altijd een goed teken.
Hielp dochterlief me het jurkje uit te raderen, maar is daar verder nog niks aan gedaan.
Werk he, dat gaat even voor.

Tja, en wat ga ik nu doen?
De kritiek is me niet in de kouwe kleren gaan zitten.
En was misschien wel terecht.
Ik ga ( nog even) door.
Wil jullie in ieder geval nog de pipowagen laten zien als die helemaal klaar is!
Niks meer over gezinnetjes, vrijwel niks meer over de kinderen .
Wel leuke dingen die ik gemaakt heb, of kleine geniet momentjes.

We zullen zien....

Fijn weekend!

groetjes, Franca.

19 opmerkingen:

 1. Lieve Franca ,
  Ik heb zelf geen blog maar lees je blog al een paar jaar sinds ik een burnout had.
  Stop alsjeblieft niet. Ik geniet van alles wat je schrijft ook als je het wat zwaarder hebt. Het bemoedigt mij en ik vind het echt. Ik vind het zo bijzonder dat we zo mogen meekijken met je leven en gezin!
  Je bent een bijzonder warm en eerlijk mens!
  Bedankt voor al je blogs,
  Liefs Ingeborg

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Beste Franca,

  Ook ik geniet van je verhalen! Blijf vooral jezelf en laat al het plezier en het fijne inkijkje in jóuw leven niet bederven door iemand die anoniem reageert.
  Blijf vooral schrijven over alles wat je bezig houdt!
  Hartelijke groet,
  Mariëlle

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lieve Franca,
  Lees al jaren je blog met ontzettend veel plezier en hoop nog vele jaren met je mee te mogen kijken in jouw leven. En gelukkig durf jij juist ook je zwakke momenten met ons te delen, dat is tenslotte het echte leven. Vervolgens laat je dan ook weer zien hoe je opkrabbelt en dat je een sterke, positieve vrouw bent. Die geniet van kleine dingen, grote dingen, het leven en een heerlijk gezin. Groetjes Lenie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik lees ook wekelijks je blog helemaal bij en jij bent jij en schrijft gewoon wat voor jou het belangrijkste is. Ik lees je blog graag, dus ga alsjeblieft gewoon op dezelfde voet door!

  Marianne
  Consuminderen met Marianne.blogspot

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lieve Franca,
  Laat je alsjeblieft niet uit het veld slaan en al helemaal niet door mensen die jou niet kennen. Sommige mensen hebben er namelijk plezier in om anderen te kwetsen: negeer ze en verwijder hun reacties. Het is jouw blog en jij maakt uit wat je schrijft. Ga gewoon door zoals je al deed, want je schrijft erg leuk en hartverwarmend.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik geniet van je blog, je recepten, je tuin, je eigen gezin en je werk. En laten we eerlijk zijn, wie us er nou altijd positief?!? Niemand toch...
  Blijf lekker schrijven over alles wat je bezig houdt, en als iemand het niet leuk vindt, dan keest die het toch lekker niet?!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Lieve Franca, ik kan het alleen maar eens zijn met degene hierboven. Ook ik lees graag alle huis-tuien perikelen van jou en je gezin. Met alle ups en downs. Want zo is het leven. Soms gaat t vanzelf, soms is t moeizamer. We zijn allemaal mensen en je mag dit toch zeker wel op je eigen blog schrijven? Als iemand het er niet mee eens is mag dat, maar om het zo te laten weten vind ik niet netjes. Wie zijn wij om te oordelen over jou en wat je schrijft? Bepalen anderen wat je wel en niet mag voelen, denken of delen met ons? Als je er al anders over denkt hoef je dat niet altijd zo plompverloren te laten weten. Ik hoop nog lang van je inspirerende blogjes te genieten.
  Liefs Elly

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ook ik geniet van je blogjes. Bij mij is elke dag oo k niet hetzelfde. Bij niemand niet denk ik. Ik lees graag bij je. En ik vind dat we elkaar moeten respecteren zoals we zijn. We hoeven elkaar niet met verwijten of wat ook om de oren te slaan. Blijf wie je bent, er zijn al zoveel anderen. Ga door met wat jij denkt dat goed voor jou is.
  Liefs Monique.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik geniet van je blog. Ook als het niet alleen maar rozengeur is. Je bent ook maar een mens, dat maakt je mooi. Hopelijk stop je niet met schrijven.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Lieve Franca, ik kon pas nu even
  bijlezen...ik hoop met zovele anderen dat je niet stopt...Ik hou
  van je schrijfsels..
  Ik ben juist blij dat je zowel over de positieve dingen als de minder
  makkelijke dagen schrijft...
  Heel veel liefs en een warme knuffel van hieruit.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik lees eigenlijk nooit reacties, maar nu toch even terug gekeken, omdat ik je logje niet zo goed begreep.
  Ach, kritiek is ook maar een mening, toch? Jammer dat je daar last van hebt, maar dat je er last hebt, past ook wel bij je. Maar jij bent zo attent, denkt aan anderen en zorgt zo goed, daar kan toch niemand kritiek op hebben, toch? En ik begrijp het ook niet zo goed als mensen een negatieve reactie geven. Als je iets niet leuk vindt om te lezen, lees je het toch niet? Ik vind het sowieso knap: al die bloggers die stukjes schrijven en iedereen mag dat lezen!

  Groetjes Liesbeth

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hoop niet dat je gaat stopen zeg!! Dit blog, en dat meen ik echt, Lees ik altijd. Je geeft me zo vaak moed om door te gaan. Ik buurt vaak even bij je.
  PLease!!!
  Groet, WIlma

  BeantwoordenVerwijderen
 13. ik heb nog nooit gereageerd, maar lees al heel lang mee en geniet van je positiviteit, je kracht waarmee je alles doet, de heerlijke recepten, eigenlijk geniet ik van alles. Geweldig dat je ons in jouw leven toelaat.
  Jouw blog, jouw woorden, en als een ander het niets vindt, dan lopen ze maar door en hoeven ze ook niets achter te laten.
  Blijf aub doorgaan!!!

  Berber

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Lieve Franca,

  Ik heb nog nooit gereageerd volgens mij, maar lees jouw blog al heel lang. Ik heb het ook al meerdere malen opnieuw gelezen, omdat het mij echt helpt! Ik zit er soms zo vreselijk doorheen met werken, kinderen opvoeden, overleden ouders missen, paniekaanvallen enzovoorts. Dan is het lezen van jouw heerlijke, positieve blog zo'n genot! Heerlijk gewoon, altijd dankbaar en positief en echt een voorbeeld voor mij.

  Jouw stukjes over je kinderen en je werk vind ik juist erg leuk en geven mij altijd erg veel vertrouwen voor de toekomst, mijn kinderen zijn net wat jonger, dan die van jou en ik herken zoveel in jouw stukjes.

  Natuurlijk mogen ook de foto's van je geweldige huis, tuin en heerlijke gerechten niet ontbreken.

  Kortom, blijf alsjeblieft nog heel lang doorgaan met bloggen!!!

  Liefs,
  Ally

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hoi Franca,
  Ik volg niet veel blogs, maar van de blogs die ik volgde zijn er al twee gestopt door mensen die vonden dat blogster moest stoppen. Ik begrijp dat kritiek niet leuk is, maar kijk eens naar de reacties hier: er zijn zat mensen die je waarderen! Degene die je wil laten stoppen, moet zelf stoppen: met je blog te bezoeken. Blijf jezelf, dan ben je het leukst. Er zijn al zo veel anderen.
  Liefs van ook een Franca

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ook ik ben zo'n stille meelezer en mee-genieter. Ik heb 4 kinderen, en het is dat er niet meer komen, anders zou ik jou vragen als kraamhulp! Je eigen gezin en al die gezinnen die een week aan jou zorgen en liefde zijn toevertrouwd, hebben enorm veel geluk! Dus: als mensen negatief doen, heeft dat bijna altijd niet met jou te maken, maar met henzelf. (Heb ik zelf ook moeten leren, door schade en schande.)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. lieve lieve Franca , niet jij moet iets veranderen want jij bent gewoon een super dame maar die andere moet gewoon hier niet meer lezen en ik vrees gewoon dat ze beter nergens leest die persoon is vol van donkere gedachten en moet messchien eerst proberen zichzelf graag te zien ....
  ik en vele anderen genieten van je berichtjes en ik heb er al vaak veel steun aan gehad ! jammer dat sommige mensen een ander zijn geluk niet gunnen vooral jammer voor hunzelf zo arm van geest te zijn ..! niet veranderen en gewoon je prachtige zelf blijven !! lieve groet vanwege jezebelle

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Franca, je kan het niet iedereen naar de zin maken. Er zijn altijd mensen die zich ergeren aan anderen. Meestal zijn dat mensen die zelf niet zo lekker in hun vel zitten. Of die zich onnoemelijk vervelen. Blijf maar lekker jezelf en trek je niet teveel aan van je 'publiek'. Het is juist dat oorspronkelijke, dat 'eigene', wat jouw blog zo leuk maakt om te volgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Beste, lieve Franca, u schrijft op een heel fijne en zuivere wijze. Altijd boeiend om te lezen. En dat hoeft niet perse over positieve onderwerpen te gaan. Zo is het leven ook niet altijd, toch? Ga aub. door met bloggen.

  Hartelijke groet, Fleur

  BeantwoordenVerwijderen