Het Keukenraam

Het Keukenraam
Het Keukenraam

dinsdag 25 februari 2014

laten we maar waarderen wat we hebben

Nog een kookblogje. Ik kan het gewoon niet helpen.
Salade voor de lunch. Lunch met nichtje gaat niet door, ze is bij haar zusje ( en terecht, die lunch die komt wel ooit, deze tijd is kostbaar).
Oude tijdschriften gevonden bij de kringloop. Heerlijk om te bladeren ( en eindelijk weer aan het breien). Er hoort een web-shop bij (bont huishouden), met echt super leuke dingen en handwerk-lessen. Lijkt me gezellig, maar in Zwolle....dat is niet naast de deur.
Zie ik daar een simpel jurkje in een oude knip. Zal ik?
Ja doe ik! Stofje op de kop getikt, vandaag de rest ( knopen e.d.).
Wordt vervolgd.

Als de plannen gemaakt zijn ( met dochterlief naar de stoffenmarkt in de grote stad), moet er wel aan het avondeten gewerkt worden.
Daar Rip's recept voor lasagne nogal bewerkelijk lijkt ( dit is voor een tussen laagje) ,maak ik de lasagne maar helemaal klaar.
Leuk om de pureeknijper te gebruiken ( laatst gevonden bij de Ikea, toen we de gootsteen voor de pipowagen gingen kopen).
Uiteindelijk waren de schalen klaar om in de over te gaan toen manlief thuis kwam ( moest overwerken) om 21.30 uur. Kon ik nog net het allerlaatste stukje van de T.V. makelaar zien.
En dat is een...

en dat is twee...
Met folie er over gebakken in de oven.
Vanavond eerst nog even met folie ( om goed door te warmen) en daarna 15 minuten zonder folie. Er kan een heel weeshuis mee eten!
Zou ik een schaal in de diepvries kunnen zetten?
Foto's van eerder ( toen ik ze niet op de computer kon krijgen).
Toch nog even laten zien. En ja, er zijn weer moestuin-plannen. Simpel, dat wel. Een heel klein beetje zaaien, maar vooral plantjes van het boerke net voor het dorp. Die met alle liefde geweldige plantjes verkoopt. Makkelijk voor ons ( moeten ook nog naar het werk he). Goede verkoop voor hem.
Mijn werk. Hopelijk lukt dat nog wat jaren. Beleids-avond gehad, en berichtjes op T.V. ( met naam en toenaam) 1000 ontslagen. Oei! Tot nu toe niet in de kraam, maar het blijft spannend.
Dochterlief heeft al een beige en een grijze , grote sjaal. Nu ik een oud-roze aan het breien ben, wilde ze die eigenlijk ook..... Nee. Deze hou ik lekker zelf!
Op de T.V. ( uitzending gemist) Erica Verdegaal.
 Zondagochtend, met net uit bed haar.
En toch een plaatje!
Gekke griet ( en stiekem gewoon trots).

Bijna had ik geschreven dat ik meer vrije dagen wilde, maar in de licht van de laatste berichten houd ik me mooi stil.
Laat ik dan maar gewoon lekker genieten van de vrije dagen die ik heb ( en straks weer van " mijn" gezinnetje).
Wat regelzaken met dochterlief ( die vrij is vandaag) en dan naar de markt, op de fiets natuurlijk ( want van oefeningen is helemaal niks meer gekomen).
Vanavond Rib's lasagne proeven ( ben heel benieuwd, is zo anders dan "gewone"), en het patroon van het jurkje uit raderen.

Nog heel veel plannen ( zoals email rond sturen voor afscheids-avondje van oude team, wat ik met een collega organiseer) en dingen te doen.
Nog maar een dag vrij...
Ik ga aan de slag.

Fijne ( naar het nu laat zien, zonnige) werkdag!

groetjes, Franca.

12 opmerkingen:

 1. Dankjewel! Ik moet ook echt aan de slag. Jan heeft de overloop bijna klaar en het is tijd om kasten schoon te maken en opnieuw de boel in te delen. Ik zit nu eigenlijk nog even lekker uit te stellen, nog geen zin. En dat uitstellen is helemaal niet moeilijk met zulke gezellige blogjes als jij schrijft :o

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie shawl! Ja, veel verontrustende berichten voor mensen die in de zorg werken en voor hen die afhankelijk zijn van zorg ......

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De eerst "negatieve" reactie binnen.
  Sorry anoniem ( zou fijn zijn als jij ook gewoon je naam zou noemen).
  Misschien zeurde ik deze week echt te veel.
  Normaal probeer ik het hier erg positief te houden, door vermoeidheid ging ik blijkbaar de andere kant op.
  Nogmaals sorry!

  Trudy: dank je wel!
  Jou lieve reactie is een fijne tegenhanger voor anoniem!
  Inga. dank je wel!
  Ik ben erg blij met hoe het kleurtje uit pakt.
  Voor andere lezers: schijnbaar ben ik toch te moe om ook nog blogjes te gaan schrijven.
  Gisteren vroeg het kraamcentrum me om ( twee dagen eerder) te starten.
  Ik was net onderweg naar het kerkhof, om bloemen te brengen. Gisteren was het tien jaar geleden dat mijn moeder overleed.
  Tien jaar alweer. En toch voel je zo'n dag weer( als je dat zeuren vind anoniem, dan ga je maar ergens anders lezen) even flink.
  Ik heb het dus niet gedaan, eerder gestart, vandaag nog even vrij.
  Vandaag bij mijn nichtje op de koffie, daar kan ik echt van genieten.
  Dan acht dagen aan het werk. Hoeft anoniem ( ik zou het me niet zo aan moeten trekken, maar doe dat duidelijk toch)even niet van me te horen.
  Voor de rest: tot over twee weken!
  groetjes, Franca.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind alle gerechten die je klaarmaakt er zo smakelijk uitzien dat ik wou dat ik bij jullie kon komen eten. Ziet er allemaal echt lekker uit. Complimenten. Ik geniet altijd van je gezellige, huiselijke blogjes. Tot over 2 weken. maria

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Laat je niet gek maken door anoniemen!
  Ik en velen met mij genieten van je pure schrijfsels.
  Ga vooral door!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Werk ze!
  En laat ons bij de vlgd post weten hoe de lasagne was.

  Groet Roos

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi Franca, ik geniet altijd van je blogje. Haal er een hoop inspiratie uit. Vind het knap hoe je het evenwicht in veel dingen weet te houden. Daar kan ik zelf nog veel van leten. Ben inderdaad ook Erg benieuwd hoe je lasagna smaakte.
  Groet Monique.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Nee zeker geen gezeur. Je schrijft met veel gevoel over je (volle) leven. En dat volg ik ( en volgens mij nog heel veel anderen) met veel plezier. Sommige dingen zijn heel herkenbaar, van andere dingen leer ik. Dus ga vooral door met het schrijven van je fijne blogjes ( na je werkweek)!! Ik hoop dat je een rustige week hebt!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. 2282268Weet je sommige mensen hebben een heel ander taalgebruik.Zoals lopen in Belgie rennen is en gewoon lopen wandelen.
  Dus maak je niet dik mens is in de war misschien, want zeuren vind ik je niet.
  Geniet van je blogs je kan het immers niet iedereen naar de zin maken
  En wat heb jij een energie zeg
  groet
  mien

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik lees dit berichtje nu pas. Volgens mij heb ik op ongeveer dezelfde dag ook een (eerste) negatieve reactie gehad. En vlak daarna weer een. Vast van dezelfde persoon...
  Ik ga me er niets van aantrekken, want het waren domme, onnadenkende en oppervlakkige reacties! Iemand die mijn schrijfstijl niet kent, die niet een berichtje eerder heeft gelezen (waar ik me uitermate positief uitlaat over mijn man), iemand die mijn humor niet begrijpt.
  Dus please, ga gewoon door zoals je altijd doet!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Leuk al die foto's! Ik vind die elke keer weer leuk.

  BeantwoordenVerwijderen