Het Keukenraam

Het Keukenraam
Het Keukenraam

zondag 1 december 2013

weekendgenot

Na een hele fijne verjaardag en een nachtje met maar drie uurtjes slaap , zou je verwachten dat ik dit ging doen.
Op de bank en ontspannen.
Maar dat is zonde van mijn weekend!
Juist in het weekend kan ik net als Poespoes enorm genieten van het feit dat dochterlief weer even thuis is.
Hebben we nagepraat over de fijne verjaardagsvisite.
Over het grote nieuws dat er weer een klein hummeltje onderweg is in onze familiekring. Het ontbijten duurt dan zo lang dat we de koffie er maar achteraan doen. Weekend genot van de hoogste plank!
Zijn we blij dat Opa en Oma nog een jaartje mee mochten vieren.
Kreeg ik zomaar een cadeautje met gedicht ( ja zeg, ik ben niet jarig) van familie , waar mijn verhaal van vorige week nogal indruk had gemaakt.
Zat bij dat cadeautje ( koffiecupjes natuurlijk en een pakje thee) een zelfgemaakt pareltje: een boekenlegger die zo lief mijn hobby weer geeft.
Na de visite zat ik met zoveel ( zeer positieve) adrenaline dat slapen die nacht onmogelijk voor me was. Gelukkig had ik net een oude liefde onder handen.

 Daar kwam ik de nacht wel mee door ( en met leuke sites opzoeken natuurlijk). Ik ben er mee bekend dat ik niet slaap als ik te blij ben. Ach er zijn erger dingen!
Na ontbijt en koffie gingen we richting minifair ( waarvan ik eerder dacht dat die vorige week al zou zijn), en hoewel ik gepand had om alleen een kerststuk te kopen, is deze heer tenslotte mee naar huis gekomen.
Zo leuk in al zijn eenvoud.
De hele dag heb ik verder lopen zagen over hoe blij ik was met de eland en...
De lamp.
De minifair was bij een mevrouw thuis, haar garage,veranda en schuurtje gebruikt ze twee keer per jaar voor een leuke verkoop. Meestal heeft ze wat thema materiaal (voor Pasen en Kerst) en wat brocante.
De kerststukken waren nogal prijzig ( dan maak ik ze liever zelf) de eland stal mijn hart, net als deze lamp.
Voor 14,50 ( en wellicht een nieuw lampenkapje maken)  staat hier nou mijn trots. Ik ben er zo blij mee! Elke keer als ik de huiskamer in loop geniet ik weer.

Om te voorkomen dat ik nog een nachtje slaap zou mislopen, zijn we maar eens gaan harken. Eindelijk ( heel laat dit jaar) is het meeste blad van de bomen af, en kunnen we de grote massa te lijf. Twee uur harkte we als gekken , waarna manlief nog een uur lang stapels blad naar de mesthoop bracht. Ik had het toen even gehad.
Vandaag ga ik het veldje waar de pipowagen komt te staan nog doen en dan ziet het hier weer lekker groen om het huis. Buiten werken zal ik. Anders gaat mijn hoofd op hol over alle leuke dingen die ik nog voor Sinterklaas wil doen.
Of dochterlief hard aan haar suprise gewerkt heeft? Eeeeh....
En hoe vind je haar sloffen? Je zou bijna vergeten dat dochterlief door de week een schitterend mode meisje is. Een schat is het sowieso!
 De bananenpudding hebben we nog een dagje uitgesteld.
We hadden tenslotte nog wat taart op te maken.
Ze hebben er weinig op tegen, op taart als toetje!
Om het einde van het weekend nog even uit te stellen: wentelteefjes met ( diepvries) fruit als ontbijt.
Jongens wat hebben we het goed!

Ik ga harken en nog wat bedenken voor Sinterklaasavond.
Geniet van deze Maandag ( en van elkaar).

         groetjes, Franca.6 opmerkingen:

 1. Over het meisje met de bijstandsuitkering: inmiddels heb ik verder gelezen en ontdekt dat ze een baan heeft als reporter voor een krant. Haar ( supergoedkope en vegetarische ) recepten verschijnen inmiddels wekelijks in die krant.
  Petje af dame!
  http://www.theguardian.com/society/patrick-butler-cuts-blog/2013/jun/06/food-poverty-jack-monroe-it-could-happen-to-anyone
  Hier kun je haar pleidooi ( in ongeveer 6 minuten) horen over armoede beleid in Engeland.
  Hartverscheurend!
  groetjes, Franca.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een heerlijk weekend heb je gehad! Zo lief, die cadeautjes. En die eland is erg leuk ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag !! Die taart zou ik als toetje ook niet afgeslagen hebben hoor ; )

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik zag zonet pas welk boek je aan het lezen was. Ik vind dit zelf een prachtig boek, Rosamunde Pilcher roept de sfeer in haar boeken zo mooi op. Je ruikt als het ware de boenwas en geur van de bloemen of ziet de karakters van de personen in haar boeken en verhalen voor je. Dit vind ik ook gelden voor haar beschrijvingen van de omgeving. Hoop dat je net zo van het boek genoten heb als ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Anoniem: het was ( eigenlijk is) een van mijn lievelingsschrijfsters.
  Precies om de reden die jij aan gaf.
  Je leeft helemaal mee in het sfeertje.
  Helaas schrijft ze al een paar jaar niet meer. Haar zoon heeft wel een paar boeken geschreven. Goed, maar nog net niet helemaal even goed als zijn moeder.
  Waarschijnlijk is ze inmiddels te oud om te schrijven. Dus koester ik de boeken van haar die ik heb, en zoek ik in Engeland ( als ik daar op vakantie ben) naar Engelstalige boeken van haar. Soms heb ik geluk en vind een titel die niet in Nederland uit gekomen is. Dan ben ik als een kind zo blij!

  lieve groetjes, Franca.

  BeantwoordenVerwijderen