Het Keukenraam

Het Keukenraam
Het Keukenraam

dinsdag 29 oktober 2013

opruimen 2

Ken je die scene uit deze ( hele leuke) kinderfilm, waar Mike thuiskomt in een puinhoop huis en met een muziekje aan,de zaak in no time aan kant heeft?

Zo werkt het voor mij als ik in een gezin ga werken. Niet dat het dan altijd een enorme bende is, maar toch is het vaak erg rommelig. Geen probleem, ik pak het fluitend aan. Alles aan kant, toilet en badkamer schoonmaken , de keuken netjes en gauw een doek en de stofzuiger door het hele huis. Klaar!

Thuis heb ik soms de neiging hetzelfde te werken. Zeker als ( zoals de laatste tijd) ik maar een paar dagen vrij ben tussen twee gezinnen. Dingen zoals kasten, die komen minder ( zeg maar nauwelijks) aan bod. Vroeger kwam mijn moeder regelmatig langs, en dan pakte we samen wel wat kasten aan. Langzamerhand zal ik het toch echt zelf moeten gaan doen.

Nou zag ik bij een van de medeblogsters iets staan over 'd uitdaging. Een soort project van een maand waar je dagelijks iets aan pakt. Ik schreef me in maar daar bleef het bij.
Tot ik de slaapkamer van Valhalla zag!
Kijk ,zo leeg gaat mijn slaapkamer niet worden, en dat hoeft ook niet, maar wat heb ik veel overbodigs in huis!
En dan wil ik ooit graag samen met manlief in een klein ,simpel, heel eenvoudig ingericht huisje wonen.
Echt minimalistich gaat het niet worden, dan had ik dit kastje weggelaten en stond het niet meteen weer zo vol! Maar er waren ook boeken die ik echt niet meer ging lezen, en natuurlijk kan ik er sowieso wel wat missen.
 Ik "deed" de on-line cursus en stak wat op.
Leende ( en scande in ) een boekje over opruimen, en hing die op de keukendeur. Ik deed het precies volgens het boekje: drie manden, en een vuilniszak, de stofzuiger en een emmer sop.
En zie: langzamerhand komt het goed.
Nu op speciaal verzoek van Marion ( van Anderson Cottage), wat foto's van het resultaat:

Zo zie je hier dat manlief nog de Vrijdagavond-boodschappen doet, maar niet meer op Vrijdagmiddag vrij is ( dan kookte hij namelijk en elke week was daar rijstepap bij).
En ook dat er voorlopig weinig boodschappen gedaan hoeven worden.
Volop pasta, granen en bonen in huis. Alleen wat verse groente en voor de mannen vlees.
 Af en toe maak ik de deur even open, om mijn eigen winkeltje te bekijken.
Waar je een mens al blij mee kunt maken! In mijn geval met een opgeruimde voorraadkast!
En een opgeruimde boekenkast.

Al kan ik het natuurlijk niet laten, om er toch vanalles bij te zetten( nou ja te laten staan).
 Minimalistisch? Nee, dat gaat het echt nooit worden. Toch is er inmiddels heel wat weg, gek genoeg gaat opruimen en weggooien alleen maar makkelijker als je even bezig bent.
 Volgens het lijstje is nou mijn nachtkastje aan de beurt.
Maar net zoals ik ook al de boekenkast aanpakte ( die nog lang niet aan de beurt was) ga ik nu heel eigenwijs aan de kast op de overloop beginnen, gewoonweg omdat dat de grootste puinhoop in huis is.
Verder gaat het leven gewoon door. Zo moet er ook gegeten worden. Deed ik maar liefst drie bezoekjes op een dag, zodat ik de andere dagen door kon ruimen ( wat is dat een aanslag, twee barsten in tranen uit, en ik maar luisteren). Gaat de was gewoon door, brachten we een bezoekje ( en haar oude fiets) bij dochterlief . Waar ik meteen een superlief compliment over haar mocht ontvangen. Wat kan een mens toch trots zijn!
Vierde oudste ( in de veranda) een hele fijne verjaardag.

Heb ik de cursus voor mijn werk bijna klaar.
Dan valt er echt een pak van mijn hart!

Vond ik ( een tijdje geleden) een zelfgebreid lap in de kringloopwinkel voor 0, 25 cent. Waar ik met een afstekend garen, zo'n soortgelijke col als ik voor mezelf maakte, voor dochterlief van ga maken.

Verder heb ik helemaal geen winkel of zelfs kringloopwinkel bezocht!
Als je zo aan het opruimen bent kom je nog vanalles tegen waar je gewoon niet meer aan dacht.

-Meer als genoeg voorraad ( zie foto's).
-Nog meer dan genoeg garen en handwerkspullen.
-Boeken die je nog niet gelezen hebt of boeken die je graag nog eens wilt lezen.
-Zoveel kookboeken dat ik ze nooit allemaal kan gebruiken ( inmiddels zijn er al flink wat ingepakt om hier en daar cadeau te doen).

Zo zie je maar dat je veel rijker bent dan je zelf denkt!
Voorlopig geen winkel, (kook) of ander boek voor mij, ik ga lekker opruimen!
Helaas ben ik niet zo goed in verkopen, wat zou het mooi zijn als manlief en ik van de opbrengst  samen een weekendje  weg kunnen gaan. Nou ja, nu maak ik er ook mensen blij mee. In ieder geval ben ik heel blij met mijn ( al gedeeltelijk) opgeruimde huis!

   groetjes, Franca.4 opmerkingen:

 1. Oh ik las zoiets eerder vandaag, het kan toch echt geen toeval zijn ;)) Ik ga ook aan de slag hoor. En minimalistisch, nee, dat zit er bij mij ook niet in!! Dankjewel voor nog een schop onder mijn kont :))(Heerlijk die herkenning te lezen!)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. oh heerlijk, ik kan met vlagen ook zooooo goed opruimen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hey geweldig bezig, enne tuurlijk kan je goed verkopen, geduld en tijd eraan besteden en dan kunnen jullie ook een weekendje weg van de centjes , net als wij strakjes in november, doen hoor, geniet ervan , liefs marion

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tja een super idee. Ga het zeker doen,maar ben nu met alles druk. Maar ik ben ook spuugzat van alle extras wat rondslingert.
  Groet, WIlma

  BeantwoordenVerwijderen