Het Keukenraam

Het Keukenraam
Het Keukenraam

woensdag 30 oktober 2013

hoe je zeveren kunt over helemaal niks

Het is niet het mooiste plaatje. Maar als je nog genoeg van de schotel van gisteren over hebt, en jongste zo dol is op gehaktflapjes, en jij zo'n zin in spruitjes hebt, dan kan dit zomaar je maaltijd worden ( voor mij was het flapje gevuld met tofoe).
Als oudste ( voor een later op zijn verjaardag langskomende vriend ) appelflappen maakt, met net iets te veel vulling, dan kun je de volgende dag, als toetje appelkruimeltaart verwachten.
Restverwerking die de jongens wel aan staat!
 Als je een foto wil maken van de opkomende zon....
Blijkt je raam wel heel erg vuil!

Toch wil ik jullie de foto van de koe in gestrekte draf niet zomaar onthouden.
Acht uur 's ochtends was het toen.
Inmiddels is het tien uur. Zijn alle ramen rondom schoon.
Ik heb even zitten tellen:
10 ramen met in totaal 49 ruitjes!
Twee deuren, 1 met 6 ruitjes en een bovenlicht met 2 ruitjes ( tellen jullie nog mee).
Als ik nu een schoon raam laat zien, is dat met gepast trots ( verder zal ik jullie niet meer vervelen).
Hoewel...ik was nog niet klaar!
Daarna vond ik het mooi genoeg ( het echte zemen) en pakte ik emmer en ragebol. Zo deed ik nog de overige 6 kleine raampjes van het achterhuis en de garage ( nu ga ik even geen ruitjes meer tellen, deze hoef ik tenminste niet na te zemen), de achterdeur en de grote garagedeuren.
En toen...
Zag ik de ramen van de veranda..
Nou vooruit dan maar.
Had deze sprinkhaan geluk dat hij aan de binnenkant zat ( niet expres maar ik had 'm niet gezien, ook niet als hij buiten gezeten had).
Nu kan ik weer naar buiten kijken.
Welverdiende koffie, al zeg ik het zelf!
En dan zodirect...lekker op de fiets, een boekje afgeven, bladerdeeg halen ( er staat hartige taart op het menu, maar oudste maakte appelflappen, zoals je weet),en heerlijk genieten van mijn laatste vrije dag, en het fantastische weer. Ik kreeg drie dagen extra, omdat er ineens helemaal niks te doen is.


Volgens mij wordt het tijd dat ik weer aan het werk ga, anders gaan jullie alleen nog maar op huishoudelijke berichtjes getrakteerd worden!

O. en voor ik het vergeet!
Ik klaag niet hoor!
Het was zalig om buiten in het zonnetje te werken, en ik bof dat ik zo wonen mag, dat besef ik best!
Geniet van de stilte na de storm, en het lekker najaarszonnetje!

     groetjes, Franca.

4 opmerkingen:

 1. Wat woon je toch heerlijk! Zou meteen willen ruilen. Lekker in de natuur ipv in een woonwijk hutje bij mutje. Geniet er maar van, het is je gegund.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mag ik eventjes heel erg eerlijk zijn? Ik vind juist dit soort berichtjes fantastisch! Lekker uit het leven gegrepen. Herkenbaar maar ook inspirerend. Zoals jij je restjes verwerkt... ik hou ervan! Fijne dag en geniet nog even lekker van het weer!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat ziet jullie huis er toch gezellig uit! Echt.. heel sfeervol. Al is het lappen wel een flinke klus :-) Maar daar ben je nu voorlopig weer vanaf.

  En het opruimen en schoonmaken.. na de herfstvakantie kreeg ik het ook ineens te pakken. Heerlijk om alles nog even aan te pakken en opgeruimd het najaar in te gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat ben je dapper geweest, al die raampjes schoonmaken! Maar gelukkig zie je ook en zelfs door vieze ramen de mooie dingen in de natuur! Ik geniet ervan hoor, jouw blogjes! Inderdaad wat Trudy zegt! Leuk dat je deze alledaagse dingen met ons deelt! Ik probeer het ook!

  BeantwoordenVerwijderen