Het Keukenraam

Het Keukenraam
Het Keukenraam

woensdag 10 juli 2013

Engeland 2013

Warm welkom door Frances, de eigenaresse van de cottage.
Eerder kregen we de "gouden" sleutel van Roger de eigenaar.

Wat smaakt de koffie na zo'n lange reis (al hadden we eigenlijk natuurlijk thee moeten drinken nu we in Engeland zijn).

Kippen die rondscharrelen bij "onze" tuin. Achter het hekje hoorde officieel bij de cottage van de eigenaars, maar ze boden ons heel aan vriendelijk dit heerlijke plaatsje aan een kabbelend beekje als het onze te beschouwen. Zodat we hier vrijwel dagelijks een tijdje zaten te genieten.Uitzicht van de buitendeur, richting slaapkamer raam. Jammer dat je de rozen hier niet kunt ruiken. Heerlijk ruikende rozen bij je slaapkamerraam, hoe romantisch ! Je rook de rozen vaak al als je bij de cottage aan kwam. Eigenaresse Frances is gek op tuinieren, en dat is te zien! Foto's van de cottage van binnen vind je wel als je kijkt bij Lemmings, Hewish, Crewkerne.
Wat een aanrader is deze cottage!

Kustplaats Lyme Regis.
Ongelooflijk mooi. Fijn strand. Heerlijke winkeltjes, Met een maaltijd zo lekker,dat je er je vingers bij op eet. Bij de good food store. Een delicatesse winkeltje, met een klein eethuisje, zalige vegetarische maaltijd gegeten. En een heerlijk stukje taart om "thuis" van te genieten. Aanrader.
Na een fijne stranddag, een rondje gelopen.Mooi! Waar we deze foto maakte, niet wetende dat we later die week daar boven op de top zouden staan.

We hadden weer heel wat weggetjes waar je maar met een auto door kon. Een tegenligger betekent dus: honderden meters achteruit op een stijl, slingerend weggetje, tot er een breder stukje weg is waar je elkaar kunt passeren. Gelukkig is dat manlief wel toevertrouwd. Al raadde hij me soms aan maar gewoon mijn ogen dicht te doen....
eerste huis wat we bezichtigde : Montacute house . Aangeraden door Francis ( hoe fijn als de eigenaars van de cottage je helpen iets leuks uit te zoeken), er is daar zo veel te doen en zien, we zouden nog jaren vooruit kunnen.Opnieuw een heerlijke dag. Onderste foto's  zijn  van de net gerestaureerde oranjerie met prachtige bloemen en planten er in. Zoveel foto's om uit te kiezen, en ik wil jullie niet vervelen. Een paar nog en dan morgen verder...
" Thuis" bij het beekje in de tuin van Frances en Roger.
Met tijdschriften ( waaronder de Homemaker van deze maand, die nog gewoon in de winkel las voor 4, 99 pond, gevonden voor 1,25 in een charity shop). Het Nigel kookboek en een leuk leesboek.
We aten ontbijt in de cottage, genoten van een warme lunch waar we die dag waren , rustten uit in de tuin , om vervolgens 's avonds een fijne wandeling te gaan maken na het (simpele) eten.
Een echte activiteit per dag en heerlijk rustig genieten.
Wat een zalige vakantie!
Wandelen bij Langdon Hill, naar de Gold Cap en verder langs de Jurassic coast. We wandelde uren. Heuvel op en heuvel af. Helaas was het laatste stukje afgesloten wegens afbrokkelend kust en te veel gevaar.
Maar het moge duidelijk zijn dat het mooi en indrukwekkend was.
Zo'n uitdaging af en toe is heerlijk. Hoe kun je dan genieten als er boven aan ( weer een) flinke klim een bankje staat, en van een ( niet eens erg lekker) bakje koffie en een flinke reep chocola bij een winkeltje, tijdens de route ( nou ja toen we er van af moesten door de afsluiting).
De Gold cap is trouwens het hoogste punt van de zuid kust van Engeland.
De top die we dus eerder vanuit Lyme Regis al zagen.
Genoeg voor vandaag.
Morgen meer. Over de heerlijk maaltijden die we gegeten hebben, over de avondwandelingen, over een prachtige tuin, waar we zo van genoten hebben. Wat een heerlijke vakantie!

En ondanks dat we de eerste dagen best in zaten over onze kinderen, en dat er daags voor vertrek een vervelende mededeling kwam, hebben we dit jaar echt genoten van het samen op vakantie zijn, zonder de kinderen. Heerlijk rustig, geen gedoe, doen waar je zin in hebt, zo ontspannen. Dat had ik een paar jaar geleden echt niet kunnen bedenken.

                Tot morgen,
                   
                                groetjes, Franca.

7 opmerkingen:

 1. Wauw wat een idylle! Dat is zoals ik me Engeland graag voorstel.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk! Leuk om zo met je mee te mogen genieten.
  Wij zijn jaren (eh... 17 jaar? hoe kan dat?) geleden ook in Lyme Regis geweest (onder andere). Eigenlijk jammer dat we nooit meer naar Engeland gaan. Maar ja, het weer werkt niet mee. Echtgenoot heeft liever gegarandeerd zon in zijn vakanties en dat lukt daar niet echt. Hoewel ik me Lyme Regis dan weer wel herinner als "die plaats waar ze palmbomen hadden". Of ben ik nu in de war?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke foto's ik liep gewoon een eindje mee je mee . Dat is al lang geleden dat wij in Engeland zijn geweest op doorreis naar Schotland

  Julia

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wow.. wat moet dat een heerlijke rust vakantie zijn geweest. Ik hoop van harte dat jullie dit gevoel nog lekker lang vast kunnen houden.

  Sterkte met de nare mededeling!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerlijk om zo met je mee te reizen, prachtige foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik zou zo graag eens naar Engeland gaan. Het Engeland van Miss Marple lijkt het wel.
  Ook Schotland lijkt me geweldig.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Lyme Regis is echt een mooi plaatsje.
  Ik probeer me te herinneren welke film hier ook al weer opgenomen is. Maar weet het nu even niet meer. De Dame die het vertelde had het over zand over de straatstenen ( omdat er ten tijde van de film nog geen bestraatte wegen waren) en een boekhandel die zwart geschilderd was en altijd zo gebleven is.
  Toch een na zoeken een dezer dagen...
  groetjes, Franca.

  BeantwoordenVerwijderen