Het Keukenraam

Het Keukenraam
Het Keukenraam

dinsdag 13 november 2012

lief huis

Lief huis. Wat ben je toch een welkome plaats.
Een puinhoopfoto, gewoon omdat het soms zo is.
Omdat ik opgeroepen werd voor een bevalling en net een mand was had klaargezet om te gaan vouwen. Omdat ik om 16.00 uur thuiskwam ( nadat ik bij een prachtige bevalling mocht zijn waar een heel lief klein meisje geboren was die bij twee heerlijke mensen terecht gekomen is) en nog niet aan mijn boterham voor de lunch begonnen was toen er onverwacht een heel gezin binnenkwam.
Overstuur door boze woorden , gepest kind en onmacht.
Waar ons huis een welkom gaf, de koffie zo gezet, ik nog papieren zakdoekjes had voor onmachttranen en een trommel vol koekjes van troost.

Waar twee zonen met de kindjes gingen spelen ( met computer en meegebrachte Nintendo). We hopelijk wat rust en troost konden geven.
Lief huis, lieve zonen. Ik kan soms trots zijn op de troep, die lekker troep blijft. Leven heet dat!
Leven doe ik ook in deze jas. Gevonden bij een kringloopbezoek, en sindsdien nauwelijks uit gehad.

Ik woon er in. Ruim genoeg om er een trui onder te dragen.
Zo fijn zacht en zo'n lekker buitenlevengevoel. Fijn om te dragen bij het harken.
Warm genoeg om nog mee naar buiten te gaan,met mijn ooit zelfgebreide sjaal, maar ook lekker om in ons soms kille huis aan te schieten.
Hoe gelukkig je met een oude jas kan zijn.
Appel ontbijt.
Hoe lekker simpel eten kan zijn.
Was een appel af, rast die in letterlijk vijf seconden en gooi het op een bak yoghurt of  op kwark bij grote honger, dat hield me gisteren mooi zo lang op de been tijdens die bevalling.
Muizen. Nadat ik het muizenhuis-boek vorig jaar van een vriendin voor Sint kreeg, las ik het verhaal over het ontstaan van het boek in een tijdschrift ( in meen in de Flow), bleek dat ik het originele muizenboek in huis had ( mijn moeder las het vroeger graag voor aan de kinderen).
En nu is er een aanvulling. Niet van het nieuwe muizenhuisboek ( gezien in de boekhandel, prachtig maar prijzig) maar in de vorm van een oude puzzel.
Met open raampjes en deurtje, krijg je een kijkje in het muizenhuis.
Niet meer geschikt voor kleine kindjes ( door de spijkertjes), gewoon lief jeugdsentiment. Waar ik dagelijks zomaar maar mag kijken .
De rest van mijn kringloopschatten. Een nette blouse, altijd fijn op een spijkerbroek, simpel maar netjes.
Lekkere langemouwenshirts , die ik de hele winter draag. Nu al zo onder een jas of blazer, straks onder een lekkere warme trui.
De winter is zo anders in een nieuwbouwhuis in de stad dan in een oud huis in het buitengebied. en weet je ik ga dit leven hier steeds meer waarderen.
Het kleine kerstboekje kreeg ik gratis van de aardige kringloopmedewerker.
Elke keer als ik het open sla geniet ik van het miniatuur tafereeltje.
Volgende week al ga ik naar een piepklein gratis kerstmarktje.
Even sfeer snuiven met een lief nichtje. Ik heb er al zin in.
Verder laat ik kerstmarkten en grote drukke winkels lekker voor wat het is.
Geniet ik gewoon thuis van mijn ( luie) geluk.

Rommel ik wat aan . Haak een slingertje. Kijk ( oké  nog eentje)  steeds een aflevering van deze dvd. Wind at my Back.

Die speelt tijdens de grote depressie van de jaren 20 in Canada.

Mooi. Indrukwekkend. Meeslepend.

Om af en toe ( samen met dochterlief) al hakend naar te kijken.

Omdat wat er echt op TV is, het bekijken nog maar zelden waard is.


Kwam de internet bestelling uiteindelijk nog goed.
Ik bestelde de hele serie (4 dvd's).
Kreeg alleen de eerste, mailde en kreeg uiteindelijk de 2e serie ( drie weken later) alsnog toegestuurd. Voorlopig geen internet bestellingen meer voor mij. Met deze ben ik wel super blij. Net als met het van oudste gekregen vogeltje, zijn zelf gesneden lepel en de koekjesvorm die we uit Engeland meebrachten.  Zijn jullie ook zo van de fijne herinneringen en lieve cadeaus?

En verder: ga ik die wasmand nu even aanpakken.

Vond ik in  Marieke's stukje precies verwoord wat ik vind van een boek.
http://rechtopgeld.nl/besparen/column
( ben ik helaas niet zo goed in deze dingen, ik hoop maar dat jullie het kunnen vinden zo).

Gaan er twee geliefde boekhandels samen en hebben ze nu beide opruimingsprijzen van 70 %. Iets wat altijd welkom is en nu een prachtige kans op hele mooie sint cadeaus geeft.

Is er vanavond weer werkoverleg en ga ik daarna weer wachten op een nieuwe wereldburger ( wat zou ik graag ouderwets een bevalling doen en daarna " gewoon" acht dagen daar blijven).

Ga ik binnenkort toch eens wat simpele kraamtips weggeven hier, nu blijkt dat twee zwangere nichtjes er zo blij mee zijn.

Vind ik degene die het tot hier volhield een ware held!

     groetjes, Franca.


15 opmerkingen:

 1. Dank je! Maar was hélemaal niet moeilijk hoor. Leuke herkenning bij het zien van het oude en nieuwe muizenboek. En die puzzel, ook leuk! Heerlijk te lezen hoe je zo tevreden bent met de dingen om je heen. Je bent echt een voorbeeld voor velen! En nu ga ik het adres eens intypen dat je ons gaf. Ben benieuwd! Fijne dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk al die foto's. Ik vind een goed thuis ook superbelangrijk en wil ook altijd graag dat ons huis gezelligheid uitstraalt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie kleren heb je bij de kringloop gevonden! Je jas is helemaal geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik zie geen rommel, alleen gezelligheid...
  Dat puzzeltje ken ik, lag vroeger in de wachtkamer bij de dokter ;-)
  Mooi en functioneel, die stoere jas!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik hoef geen held te zijn hoor. Ik vind jouw sfeer op je blog zo gezellig. Prachtige jas heb je trouwens. En je muizenverzameling, ook leuk.
  En ik weet niet waar jij rommel ziet op de eerste foto maar zo is het bij ons zo vaak. Hebben wij hier wel kleine kinderen rondlopen en is mijn motto tegen de zin van mijn man. er wordt hier geleefd, dus het hoeft niet netjes als het maar schoon is en dat is het.

  groetjes
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb het oude muizenboek ooit eens bij de kringloop meegenomen. Oorspronkelijk om er kaarten mee te gaan maken, maar dochterlief is er zo blij mee dat hij niet verknipt mag worden.
  Mijn kraamverzorgster kwam bij ons binnen midels een bemiddelingsbureau echt een heerlijk mens waar ik af en toe nog kontakt mee heb. MOcht het weer lukken zwanger te worden dan is zij ook degene ie ik zeker weer terug wil hebben. Ze heeft me ook gesteund bij mijn miskraam. De allermooiste tip vond ik die van koolbladeren in je bh tegen de stuwing. Werkt ook wanneer je je enkel verzwikt. En wanneer je met kindjes gaat vliegen zorg voor een speen of een fesje drinken bij de hand, zodat ze kunnen zuigen als de druk te hoog wort op de oortjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Deze held leest met veel plezier mee!!!!!

  groetjes. Ria

  BeantwoordenVerwijderen
 8. im a hero, wat een lekker luchtig en huiselijk, herkenbaar stukje, heerlijk, geniet ervan , liefs marion

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hier nog zo een held ;) maar eentje
  die heel graag bij je komt lezen hoor!
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dank je dat ik vandaag een held mag zijn.

  Gaan we al beginnen met de kraamtips? Dan heb ik hier nr 2 (geldover gaf nr 1)
  Koop geen navelbandjes: ze staan nog steeds op veel uitzetlijsten, maar worden al meer dan 10 jaar niet meer gebruikt.

  WG

  BeantwoordenVerwijderen
 11. That's life! Heerlijke blog weer, dank je wel! Ik leer door jou weer genieten van de kleine dingen. En ben het met je eens dat er weinig leuks op tv is.
  Daarom geef ik je een award! Zie mijn blog.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. That's life! Heerlijke blog weer, dank je wel! Ik leer door jou weer genieten van de kleine dingen. En ben het met je eens dat er weinig leuks op tv is.
  Daarom geef ik je een award! Zie mijn blog.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Goedenavond, ik heb u een Award gegeven. Zie mijn blog greetjedewit.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Dank je wel voor alle fijne reacties.
  Fokelien en Greet: ik zal er binnenkort op terug komen.
  Zelf geef ik liever geen award weg ( ook omdat het technisch een stap te ver voor me is), maar ik vind het zo lief van jullie dat ik er snel wat mee ga doen.

  groetjes, Franca.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. [p]Just before, [url=http://www.baileybuttonuggstore.co.uk]bailey button ugg boots[/url] automobile ancient girl use uggs bailey tab " booties " that doesn't integrate her grow old, nearly everybody all-around will laught on the woman . The most appropriate times of my whole life . With a large vary of advantages there's less chance of sustaining severe injury throughout activities like cardiopulmonary exercise, walking and running . Dude, in the event that's upon "sales" occupation that you are around, I became news flash for yourself . They are a ideal mix of simplicity with outright glamorous type that sets them off in any atmosphere and gets ladies seen . Make your Internet marketing email visually [url=http://www.cheapuggsbootsonlinesale.co.uk]cheap ugg boots online[/url] appealing . Top Reasons to Buy Genuine Ugg BootsWhy i would you want to buy genuine Ugg boots when there are so many cheap copies on the market? You've seen the saying: You only get what you pay for! Real Ugg boots are made of twin-faced sheepskin with fleece on the inside and with a tanned outer surface; the top of the boot has fleece on the outside . [url=http://www.uggforsaleclearance.co.uk]ugg sale clearance uk[/url] BetterWebBuilder . The best alternative is to purchase a natural shoe cleaner and wash them with a bristle brush.[/p][p]It is also fitted with a comfortable Phylon midsole on the inside of in addition a hard and hugely tough rubber outsole on the outdoors . Try cavalier boots . Below are a few electronic . we have a tendency to ar committed to own all finest brands and merchants like Gravity Defer, Mason Ezpay and diverse far more and we've got stores like Nike Shox Turbo Men, [url=http://www.uggbaileybuttonbootssale.co.uk]ugg bailey button[/url] Nunn Bush, Shoe obtain and lots of far more . Hopefully, you will get some inspirations to produce a hit this season with cut Ugg [url=http://www.kidsuggaustralia.co.uk]kids ugg australia[/url] pairs . While being folded down, exposed wool seems incredibly supple, smooth and exquisite . His action is as subsequent: the entire number of the steals is 189;the complete amount with the three pairs is thirteen occasions [url=http://www.genuineuggsales.co.uk]genuine ugg boots uk sale[/url] and within the playoffs, 3 pairs of spirited is hierarchical within the second, concerning seven occasions . Any Shox will likely be composed of plastic as well as being rather strong.[/p]

  BeantwoordenVerwijderen