Het Keukenraam

Het Keukenraam
Het Keukenraam

maandag 20 augustus 2012

van alles

Zo was er iemand die een fair bezocht en dit voor mij meebracht.
Een grappig houten dingetje waar je armbandjes mee kunt maken. Dit was mijn probeersel. Inmiddels is het ingepikt door dochterlief die ook al ideeën heeft met bedeltjes en zo.
Begint de veranda serieuze vormen aan te nemen. Bijna jammer dat we niet tegen de achterkant aankijken.
Gelukkig is de voorkant ook niet slecht.
 Heb ik het babytruitje met slofjes af.
En staat er iets nieuws op de pennen.
En zo zit ik dan. Met mijn oude vertrouwde thermos-theepotje, de ( nog steeds prachtige) Engelse kijkboeken ( ik blijf nieuwe dingen ontdekken). En zie je daar op de grond wat liggen? Dat worden de spanten voor het dak.
We krijgen een super veranda!
Ergens om ons heen ligt Poespoes. Die vind het zo fijn dat mooie weer, dan is iedereen tenminste buiten.
Weer vond ik iets in twee boeken genoemd. Dit keer als lievelingsschrijver en tussen een stapel lievelingsboeken. De naam: Alan Bennott.
Dat maakt nieuwsgierig. En dus na wat gegoogle kwam ik erachter dat er prachtige verhalen die door hem geschreven en in ingesproken zijn op you tube staan. En nu luister ik naar : "de lady in the van", terwijl ik zit te breien. Genieten!
Eerder luisterde ik" Leef ". En toen het te donker werd om nog te zien wat ik deed, stopte ik met breien en luisterde door. Manlief en dochter zagen ook niet veel meer en zo sloten we een heerlijke zomeravond al luisterend af!
Dochterlief is vandaag weer naar school. Fijn voor haar, jammer voor mij. Wat een heerlijk kind om om je heen te hebben.
Zo stond zomaar ineens de naaimachine buiten toen ik uit mijn werk kwam : "veel te mooi weer om binnen te zitten en ik wilde een jurkje vermaken". Gelijk heeft ze.

 Zo is het geworden.
En oudste vertaalde voor mij het marshmallow recept.
Helaas krijg ik het hier nu niet geplaatst dus dat houden jullie nog tegoed!

De kinderen weer naar school. Het officiële einde van de zomervakantie. We zullen zolang het weer zo mooi is nog volop buiten zijn. Tenslotte moet de veranda af, drogen we de was lekker buiten en nemen we met echt warm weer 's avonds graag even een duik in de nabijgelegen plas. Maar het eindeloze zomergevoel is echt over.   

Jammer. Maar ook: tijd voor nieuwe plannen, nieuwe dromen ( Hierna beginnen we echt aan de pipowagen) , tijd voor een grote schoonmaak na zo lang die grote lummels ( vaak alleen) thuis.
Lekker weer zo'n schoon leeg huis. Tijd ook voor goede voornemens. Voor  nieuwe schema's en gewoonten. Nog even voor ons gezin, nog even met zijn allen , ik geniet er heel bewust van!

  groetjes, Franca. 

3 opmerkingen:

 1. Heerlijk dat je zo intens geniet. Dat heb ik vaak ook en maakt het leven een stuk leuker. Fijn dat je het marsh mallowrecept wilt plaatsen. Het zag er zo lekker uit en dat willen wij ook graag eens maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooi postje weer. Leuk dat dingetje voor armbandjes.
  Ik ben ook benieuwd naar het recept voor marshmallows!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. En gelijk heb je. Want er is ook weer veel om van te genieten zo te lezen!!

  BeantwoordenVerwijderen