Het Keukenraam

Het Keukenraam
Het Keukenraam

woensdag 25 juli 2012

Engelse aankopen en genieten van nu

 Op verzoek van Geertrude, laat ik mijn Engelse aankopen zien, waarvan de meeste uit charity shops komen. Ik beken dat ik wel erg veel gekocht heb!
Al wil ik daar graag bij vertellen wat de prijsjes waren ( dan lijkt het iets minder erg). Truitje voor dochterlief: 1 pond.
Handgeborduurd kleedje : 1pond.
Het ( geweldige ) boek wat erop ligt, bestelde ik voor de vakantie (tweedehands, versturen was duurder dan het boek). Ik vind het een schat van een boek!
Kom er later nog op terug! Maar jongens wat geniet ik ervan!
Cadeautjes, met al eerder gekochte kaarten uit de kringloopwinkel. Een pakje is met het bordje van : It's a wonderful life ( zie vorig blogje), het andere een hele leuke beker van: Keep calm and carry on. Helaas niet op foto. Het is de rood/witte met de originele tekst, inmiddels zijn er ook allerlei variaties  van.

 Geweldige kaarten: tussen de 1 pond en 1,50 pond.
Ik had er nog wel tien uit kunnen zoeken, maar een mens moet nog een beetje maat houden. Hoewel ik toch al spijt heb gehad dat ik er niet meer meebracht.
Boeken. Stapels boeken. Alle leesboeken voor ongeveer 1 a 1,50 ( pond dan).
Twee tweedehands kookboeken en twee ( afgeprijsde) nieuwe . Die laat ik later nog wel eens zien als ik er recepten uit maak.
Vaag zijn ze in het hoekje al te zien. En nieuw een mooi interieur boek. Andere jaren koop ik een paar Engelse tijdschriften, nu koos ik voor dit boekje.
Nee, niet Poespoes, die hadden we al. Wel een oude kruik ( maar liefst 6 pond) en wat kinderboekjes ( 1 pond).
En buiten...
Ligt nog zo'n plaatje van een kleedje.
En een kaartje van dochterlief.
Veel, heel veel. En ik geniet me suf! Van een stukje uit een van de boeken:
Sweet temptation van Lucy Diamond. Hier een citaat:

"Sometimes the- day-today ground me down and I would become so caught op in washing and cleaning and work/school routines that it was easy to forget all the good stuff about familylife --spending proper time together, silly in-jokes that became family catchphrases , appreciating how our children were growing up into such nice people, how lucky I really was."
Einde citaat.

Als je dit weer even duidelijk voor ogen hebt, is je vakantie volgens mij helemaal geslaagd!
We genieten van het prachtige weer, van de tijd die we samen door kunnen brengen, van bezoek wat we krijgen en wat we brengen. Van een middagje samen met mijn 85 ( bijna 86 ) jarige tante aan een tuincentrum, van een lange fietstocht, van een lekker stukje zwemmen in een naburige plas, van een avond tochtje met de " open dak auto", en daar samen even aan het water zitten.

Eigenlijk van niks bijzonders.
En tegelijkertijd van de mooiste tijd die je maar kunt bedenken!
Tussendoor koken we iets simpels, zetten eens een wasje aan ( zo droog nu),  ik brei een stukje ( truitje is bijna klaar) en lees nog een boek.
Niks bijzonders zei ik al, maar van mij mocht die vakantie nog best een paar weken langer duren!

           groetjes, Franca.

7 opmerkingen:

 1. Heerlijk te lezen hoe jij geniet en je bewust bent van al het mooie om je heen. Om een voorbeeld aan te nemen... veel plezier nog verder!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat fijn zo vakantie vieren ! wij zijn net terug van een heerlijke vakantie op Corsica en ondertussen hebben mijn schoonouders de keet geschilderd echt super mooi ! nu gaat mijn vader nog nieuwe luiken maken en dan is de buiten kant ook af... Hoe is het met jullie keet ?? heb je alweer wat foto's? ben erg benieuwd er naar.
  groetjes Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Supermooi logje! Fijn dat we even
  mee mogen genieten door de lens
  van je fototoestel...
  Dankzij jou kan ik meer genieten
  van de kleine dingen...
  Dankjewel
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk weer even bijgelezen.Hier geen echte vakantie,maar busy.Maar het is genieten met de kids.Genieten van het kleine is top.
  Groet, Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb genoten van je aankopen. Heerlijk zo plaatsvervangend meewinkelen. En ik vind het echte koopjes.

  En dat kussen wat in de stoel ligt, met die granny squares vind ik ook helemaal prachtig.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een geweldige vondsten! Dat truitje is echt heel mooi, zowel de kleur als het model en die tafelkleedjes zijn prachtig.
  En dat citaat is er eentje om uit te printen en op te hangen. In de buurt van de stofzuiger of zoiets ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @Trudy: Dank je wel.
  @keetje knutsel: niks meer aan gedaan, we werken eerst de veranda af. Projecten gaan vaak niet zo snel bij ons.Maar ik ga snel bij jou kijken.
  @ver-geetmenietje : dank je wel voor je lieve woorden!
  @wilma: en over dat genieten, daar gaat het om!
  @Nicole, leuk dat je ervan genoten hebt. En dat kussen, dat maakte ik zelf een jaar geleden. Het was weer het eerste probeersel van de granny-squares.
  @Geertrude: goed idee!

  BeantwoordenVerwijderen