Het Keukenraam

Het Keukenraam
Het Keukenraam

maandag 27 februari 2012

kleurrijk

Men neme...een piepjonge moedertje die bij moeder en broertje inwoont. Een samengesteld gezinnetje waar heel wat gaande is ( boze ex aan de deur) met een babietje wat helemaal niks wil groeien en een leerlingbegeleiding. Wat is het dan heerlijk om rustig thuis te komen.
Alles is goed gekomen ( of warm overgedragen). Thuis was er taart! Alweer! Dochter en vriendinnen bakte een ongelooflijk lekkere brownietaart. Recept van de toetjeskalender met extra noten. Gelukkig vond iedereen de taart heerlijk en waren ze thuis met carnaval. Kon ik maar een piepklein stukje zondigen.
Eerste vrije dag en de zon schijnt binnen.
Manlief en oudste zaagde eindelijk de boom om die veel te dicht bij huis stond. Spannend! Rustig, goed nadenken, en inventief zijn. Wat een geweldige mannen. Binnen een dag was de klus geklaard.
Het was nog een flinke boom geworden, en nu heb ik volop zon in huis.

Waardoor ik dingen ineens een stuk helderder zag. En prompt aan de schoonmaak ging. Het salontafeltje wel erg sleets vond, en de schuurmachine erop zette. Tijdelijk komt er een tafeltje uit een pakket ( wat al jaren hier op zolder stond). Dochterlief laat haar technische kant zien.
Als het tafeltje staat, word het tijdschriften bladeren.
Een nieuw kleurtje voor de boekenkast. Een kleurtje voor de keukenstoelen en de keuken zelf mag ook wel eens wat anders. Vintage blue voor de keuken? Een grappige groene kleur voor de boekenkast en roze keukenstoelen of gaat dat echt te ver? En wat met de salontafel?
Oma ( en opa) kwamen gedag zeggen. Ze gaan een weekje op vakantie. Mooie gelegenheid om de sjaal te laten zien.
En om er eens flink tegenaan te gaan. Eind van de week moet het er hier kleurrijk uitzien. Welke kleuren vinden jullie mooi? En wie heeft een suggestie voor een cadeau voor een vriendin die 50 word? Ze woont in een klein huisje, is tevreden met wat ze heeft en heeft een nostalgische smaak. Ik ga verf uitzoeken en aan de slag!

groetjes, Franca.

4 opmerkingen:

 1. Een lekkere cremezeep ofzo, dat gaat weer op en neemt dan geen plaats in. Mooi plantje... doos chocola... boekenbon... iets zelfgemaakts zoals een kussenhoes? moeilijk altijd.
  Die taart ziet er lekker uit! 'k Had vorige week ook brownies gebakken, maar zonder noten (helaas) omdat dochter die niet lust.
  Succes met veranderen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Valt niet mee zeg,iets bedenken.Een leuke sjaal?
  Succes met de opknapperij.
  Groet, Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Cadautjes zijn altijd lastig, succes.
  Leuke site :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het cadeau is een mooie mand met boemen ( roze primula's) voor buiten geworden.
  Neemt binnen geen ruimte in, geeft een stukje voorjaar ,zijn de bloemen uitgebloeid kan ze zelf bepalen wat ze erin doet.

  De kleuren zijn moeilijk te bepalen voor zo'n twijfelaar als ik. De boekenkast-kleuren zijn uitgezocht ( heb er buikpijn van gehad). De keuken blijft ongeveer hetzelfde ( lekker licht in vrij donkere ruimte), de keukenstoelen daar blijf ik over twijfelen. Vandaag de beslissing maar maken.
  En er komt iets aan....

  BeantwoordenVerwijderen