Het Keukenraam

Het Keukenraam
Het Keukenraam

vrijdag 10 februari 2012

geluk zit in de kleine dingen

Jullie hadden nog wat van me te goed.
Zoals de foto waar ik voor het eerst gekleed ging voor de winter. Met dikke broek met legging eronder en met beenwarmers.
Hoe er sneeuw lag voor het keukenraam.
En ver daarbuiten.
En daarna, probeerde we weer een nieuwe variatie met bloemkool ( omdat oudste geen gekookte bloemkool meer kan zien). En dat bleek lekker!
Kan ik eindelijk de kaars-kopjes laten zien ( en hoe jongste ontdekte dat het rechtse kopje konisch was, dus het kaarsvet eruit kon).
Gingen collega en ik wandelen in het prachtige sneeuwlandschap. Drie uur maar liefst en hoe ongelooflijk jammer dat ik de camera niet mee had. Sta je daar op een paadje tussen kilometers lang zicht op weilanden, slootjes en bomen. Zelden zoveel wit ( en moois) gezien. Gelukkig had ik nog soep in de diepvries, die smaakte na zo'n wandeling!
Omdat de groenteschotel zo lekker was, hier nog een keer speciaal voor jullie. Bloemkool even voorkoken ( zelf kijken hoe stevig je graag je bloemkool eet), de rest rauw in de schotel leggen die even ingevet is met olijfolie. Wij gingen voor: Bloemkool, kleine tomaatjes, wat reepjes paprika en plakjes courgette. de groente licht insmeren met olijfolie.
Ingrediënten voor de dressing.
Zie recept. Uit: Spatels en Stiletto's. Al frituurde ze daar de groente, en werd roosteren als alternatief genoemd. De dressing is geheel haar recept. Wat heeft die dame verstand van kruiden! De geur alleen al als je ermee bezig bent.
En zie ( het echt ongelooflijke lekkere) resultaat.
Zet de schotel op de hoogste stand in de oven. Vrij ver bovenin. Rooster de groenten ( even opletten, bij ons ongeveer 15 tot 20 minuten) tot ze gaar en hier en daar een beetje gekleurd zijn. Giet ( of doe zoals wij, smeer met een kwast) de dressing er direct over en serveren. Wij aten onze vingers erbij op!
Als de oven dan toch gloeiend is: maken we snel wat simpele appeltaartjes uit: Fresh en fast. Vooraf klaargezet, meteen na de schotel in de oven.
En zo hadden we een heerlijk toetje. We hadden er crème fraîche bij, maar de foto is zonder.
De wandeling en de schotel was op mijn eerste vrije dag. De tweede ging ik naar de bieb ( en even naar de overkant voor wol en patroon voor mooiere en warmere beenwarmers).
Een uur voor manlief thuiskwam gisteren ( vrijdagmiddag vrij) met een nieuw patroontje en garen. Met een stapel heerlijke boeken en tijdschriften en een fijne kop koffie in het zonnetje. Wat wil een mens nog meer!
Ja, ik kon het niet laten!
Ik ben niet voor herkenbare foto's Maar het is nogal van veraf. Mijn (ons) kleine meisje kondigt de modeshow aan....een moederhart wat barst van trots!

En verder: staat er het een en ander op het programma.
Zoals de gouden bruiloft van mijn schoonouders, die ze bij ons willen gaan vieren. De neven en nichtjes-dag die ook bij ons gaat plaatsvinden!

De sprei waarvan ik de lapjes wel haakte, maar die maar staan te wachten in hun roze dozen. En dan te weten dat ik het patroon van een prachtige bloemen-sprei heb liggen voor volgende zomer.
En dus hier een afspraak : ik ga de sprei afmaken voor mijn dochters verjaardag ( 19 Maart), het ligt hier vast, dus ga ik maar snel aan de slag.

groetjes, Franca.

5 opmerkingen:

 1. nou gezellie gezellie, geniet ervan , liefs marion

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ondanks het koude weer word ik
  altijd weer warm van je logjes ;)
  zo gezellig altijd!
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geluk zit ´m inderdaad in de grootse kleine dingen!! Leuk dat je ons zo even laat meegenieten!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wat een mooie foto's! en wow die schaal met groente ziet er erg lekker uit. wow wat leuk je dochter zo op toneel.. dan ben je zeker trots! zo nog een maand voor het sprei . dat gaat je wel lukken.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zeker, geluk zit in kleine dingen.. zeg ook vaak, alleen je moet het wel willen zien. Groetjes,Joan,- gelukzitin

  BeantwoordenVerwijderen