Het Keukenraam

Het Keukenraam
Het Keukenraam

donderdag 26 januari 2012

vanalles wat

Zoete worteltjes-soep met peterselie. Lekker en echt zoet. Zelfs jongste ( die niet zo van "nieuwe" gerechten houd) schepte nog een keer op.
Cadeautje gehad, wat een boffert he. Dank je wel gulle gever!
Soms heb je geluk: drie leuke boeken uit de kast met afgeschreven boeken bij de bieb.
De stapel buitenlevens die nu bij een collega is. Collega die geveld is door spit.
Bloemen van het gezin ( kom je weer als we een tweede kindje krijgen?). Ja graag!
Bijzonder recept vandaag. Ik probeer wat extra groenten te eten. Alleen als salade dat raak je snel beu. Dit lijkt me een prima alternatief.
Norma , een kinderboekillustrator uit Engeland. Deed mee aan het programma: Maar mijn huis is het mooist. Wat een geweldig huis. Niet dat ik ( en vooral onze zoons en mijn man) erin zou kunnen wonen. Maar zo leuk om te zien.
Voor haar dochtertje ( met het theehoekje onder de trap) vast een feest, zo'n huis.

Geen grootse berichten of echt nieuws.
Deze week wat visites, mensen die wel een bezoekje kunnen gebruiken. Verder op zoek naar kleding. Mijn beste vriendin is 25 jaar getrouwd en geeft een feest. Dus gaan we op netjes. Dochterlief vond al een mooie jurk, ik moet nog even zoeken.

We rommelen rustig wat door.
Zodat ik na deze vrije dagen, niet alleen uitgerust ben, maar ook opgeladen om er weer helemaal tegenaan te gaan. Goede voeding, fijne gesprekken met positieve mensen, leuke plannen en elke dag naar buiten. Dat moet wel goed komen!

groetjes, Franca.

3 opmerkingen:

 1. Haha. 'Gulle geefster'. Moet jij nodig zeggen... ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een gezellige blog weer. Heerlijk om te lezen en de foto´s te kijken

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat anders eten;
  Een paar uur voor het eten in een kom;
  50 gram bloem en 100 ml. water en wat zout. Voor de maaltijd 300 gram harde groenten heel fijnsnijden/raspen -bv. wortel,topinamboer,koolraap,ui,steel van broccoli,selderijknol, pepertje, zoek maar wat uit maar wel een mengseltje. Doe dit bij het meel/watermengsel en drie geklutste eitjes. Nog wat peper.
  Een klein koekenpannetje en bak van dit mengsel drie groentenpannenkoekjes. Je kunt ze niet keren met een spatel. Ik werk met een deksel. Aan één pannenkoekje heb ik als lunch genoeg met een beker warm drinken. De pannenkoekjes zijn ook koud te eten. Ik vind het als afwisseling heerlijk. Manlief eet trouwens hier de twee andere pannenkoekjes op.
  Heb het goed.
  hartelijke groet en tot laters
  Gerrie

  BeantwoordenVerwijderen