Het Keukenraam

Het Keukenraam
Het Keukenraam

vrijdag 13 januari 2012

onze jarige job

De dag na...
De verjaardag van onze jongste.
Met een ochtend van koffievisite met alleen dames.
Een middag met met oudere tante, Oma en de boer die op het land aan het mollen vangen was, en ook wel een stukje taart lustte.
En terwijl ik de hachee opzette, spruitjes schoonmaakte en aardappels schilde, was het gewoon gezellig en gemoedelijk.

Een uitprobeersel, later meer...
De jarige job op zijn snelle brommer. Stoer! Dat wil hij zijn. De taarten moesten dan ook vooral niet opvallen ( twee kwarktaarten een monchoutaart), en grote stukken geven aan zijn vrienden. Een had de taart het liefst op zijn kop??? Grappig dat de stoere vrienden naast de taart en chips vooral de fruitschaal aanvielen ( stond nog op tafel). En een biertje mocht, mits ze veilig vervoer naar huis hadden, niemand nam bier, gewoon ( wel echte dit keer, anders ga je voor schut) cola was de hit.
Intussen uit het huiskamerraam dit keer....
De eerste voorjaarsbolletjes!
Uit het slaapkamerraam.... Een droom die hopelijk ook ooit voor ons is weggelegd: een bakhuisje! Nou ja, om je droom dagelijks vanuit je slaapkamerraam te zien is ook al wat!
In het slaapkamerraam staan sinds kort deze twee. Met de stickerafdruk nog op het voorhoofd ( 2,50). Had ik ze nodig? Nee. Maar ik kon ze toch niet laten staan. Toch die oud speelgoedtic. Ik zal er niet in doorslaan, voor je het weet staat je huis vol onnodige rommel. Maar deze mogen ( voorlopig) blijven.
Zoonlief vond de kwarktaarten genoeg. Maar een beetje bakken hoort toch echt bij verjaardagen ( al is het maar voor het lekkere luchtje).
Dus bakte ik verjaardagcupcakes.
En bedacht later toen onze twee lieve petekindjes er waren, dat ik nog chocoladestiftjes in huis had. Versierfeest! Het oudste manneke had net de wetensschapklasje gehad en een leuke opdraaiauto ( met elastiek) gekregen. Superfeest! Soms is er weinig voor nodig om lieve kinderen te krijgen ( al helpt alle aandacht van onze grote kinderen natuurlijk ook).
De volgende dag wilde ik voor jullie nog even een foto maken van de cupcakes en de chocolade-appelmoestaart ( ja dat staat er echt), en ook de kaarskopjes nog eens op de foto zetten.
Er was zo'n mooi licht. En het zag er zo leuk uit! En dus... Maakte ik heel veel foto's . Die zie je volgende keer. Met de eerste begon ik dit blogje vandaag.
Voor nu nog het chocolade-appelmoes-recept en de foto van de "taart" ( die bij ons een tulband werd, simpelweg omdat het recept om een siliconenvorm vroeg, en ik die maar een heb). Beide uit het " makkelijke taarten boek". Grappige en makkelijke recepten die niet kunnen mislukken.
En zo hadden we een verjaardag in vijf partijtjes.
1. de dames-koffie-visite.
2. de oudere dames+boer koffie en thee met taart en intussen koken visite.
3. de visite met kinderen, cupcakes versieren en racen met de opdraaiauto .
4. de sjieke visite van peetoom-en tante en Opa en Oma.
5. en de stoere mannen taart, cola en manderijntjes visite.

Kortom: we hadden een fijne dag!
Wens jullie allemaal een warm weekend, al gaat het buiten koud worden.

groetjes, Franca.

11 opmerkingen:

 1. Nog van harte gefeliciteerd met je zoon!
  De taart en de cupcakes zien er echt heerlijk uit!
  Leuk idee, chocolade-appelmoestaart.
  En die popjes zijn echt schattig.
  Wat een gezellig blogje weer!
  Jij ook een fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo... jij maakte er wel werk van zeg! Maar volgens mij had je er ook veel voldoening van. Nog gefeliciteerd met je zoon hoor!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nog gefeliciteerd met je zoon! En wat leuk dat ze fruit gingen eten! Zoiets verwacht je dan weer net niet, hè?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Van harte gefeliciteerd met je zoon.
  Ziet er weer heerlijk uit allemaal :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een gezelligheid weer!
  van harte gefeliciteerd met je zoon!
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nog gefeliciteerd met je zoon!
  Je blog klinkt erg gezellig, en het ziet er lekker uit wat je hebt gemaakt.

  Die poppen doen me denken aan de pop van mijn moeder, die had er eentje, een "wildebras" als ik het me goed herinner. Een gezellig hoekje zo, waar ze nu zitten.

  Groetjes en jullie ook een fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Nog gefeliciteerdmet je zoon.
  En de appelmoestaart wil ik zeker eens proberen.
  Dochter gaat inderdaad de kraam uit en het gaat om de reistijd en het op wacht staan, want dat vind ze heel erg vervelend.
  De kleineman moet dan de hele dag naar het dagverblijf terwijl het soms helemaal niet nodig is omdat ze niet wordt opgeroepen.

  Groetjes jenneke

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Een heel bericht getypt,en dat gaat weg . typ ik een paar letters en dat gaat wel.
  Wat ik zeggen wilde: Dank je wel voor alle reacties en felicitaties! In het bijzonder van Jente, wat lief om te reageren terwijl ik nog zo weinig van me heb laten horen!
  Jenneke : ik kan het me zo voorstellen dat de wacht te veel is voor je dochter, zeker met zulke reistijden erbij.
  Wacht is normaal al zwaar.Zowiezo vraag ik me vaak af hoe jonge moeders het redden met een baan in de kraam. Geen wonder dat we bijna geen jonge kraamverzorgster meer in dienst hebben. Ik zal duimen voor je dochter dat ze deze baan mag krijgen!

  groetjes, Franca.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. lieve Franca , wat een fijn berichtje alweer gisteren waren we op visite nieuwjaarsvisite en had ik de pc niet aan dus heerlijk een prachtig berichtje met foto 's erbij hier in belgie is de kraamzorg anders ik heb die richting gevolgd en en alleen maar poetsen soms koken en strijken bij een mensen die net een baby hebben of verwachten hier bevallen ze ook zelden thuis... ik wou van tweede wel maar hij was een maand tevroeg en moest in de couveuse daarbij na vijf jaar proberen en miskraam veel verdriet en tranen namen maar het zekerste ik kocht hem bijna in de auto want toen ik in de kraamkliniek binnenkwam had ik al negen ! centimeter opening de beloning een wolk van een baby eindelijk mijn kerstkadotje mijn zoon nu al negen jaar !gefiliciteerd met de zoon en voorzichtig met die brommer brr ik reed een tijdje met de brommer naaar mijn werk maar vond het te gevaarlijk en te koud brr tot min zes graden ik kwam al krakend van die brommer haha !! een fijne zondag en een dikke knuffel vanwege Jezebelle

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Van harte, oh wat word ik blij van jouw knusse bericht en foto's! Bedankt! Liefs Amelie

  BeantwoordenVerwijderen