Het Keukenraam

Het Keukenraam
Het Keukenraam

vrijdag 9 december 2011

Suprise

Sinterklaasmiddag met vriendinnen. Eerst kreeg ik Sint-snoep en de leuke waxinelichtjes. Daarna een grote doos. Suprise!
Rara, wat zou hier in zitten? Ik had het echt niet door. Pas toen ik de achterkant openpeuterde en een boek zag zitten, ging er een lampje branden.
Ik kreeg zomaar het muizenboek!
Jullie hebben vast het verhaal achter dit boek gelezen. Wat is het mooi! En wat is er veel te zien.
Vanaf 17 December in de bieb in Amsterdam ( het huis zelf), ik ga heel graag eens kijken.
En nog veel meer verwennerij.
Sinterklaas was weer zo goed voor ons.
We hadden echt een heerlijk avondje, al viel dat voor ons een dagje eerder. Op 4 december. Omdat ik wacht had in de nacht van 4 op 5 december, en dan weet je nooit hoe het loopt. De Sinterklaasavond was zo gezellig, met leuke pakjes, kleine plagerijtjes, en langverwachte ( gehoopte) hardloopschoenen voor dochterlief. Wat een fijne kinderen , zo tevreden en gezellig als ze deze avond maakte. Ik ben trots op ze!
De kikkererwtensoep met gerookte paprika ( heel lekker).
Onze grote kinderen die de kleintjes helpen om het lego wat ze van Sint gekregen hadden in elkaar te zetten. Weer een heerlijk avondje!
Twee cadeautjes per kind, en zoveel plezier.
Toen ik aangevraagde boeken op ging halen in de bieb, lag er een dvd van ratatouille. Leuk voor de kleine jongens als ze een keertje bij ons zijn dacht ik ( voor een euro moet dat kunnen toch).
Wij keken alvast, met koffie met opgeklopte melk en cacaopoeder.
Uiteindelijk hebben we met het hele gezin gekeken, gelachen en genoten. Wat een leuke film! Dat je zoveel lol kunt hebben met een afgeschreven kinderfilm van een euro!

En verder: moet Purperpolletje nog even geduld hebben!
Omdat er s'nachts een oproep kwam voor een bevalling ( en er een prachtig meisje met een enorme bos haar geboren werd). Ik 5 uur bij de bevalling was en daarna nog vijf uur doorwerkte. De daarop volgende dagen 9, 8 en 7 uren werkte . De kleine schoonheid borstvoeding niet zo zag zitten en een beetje suffig dreigde te worden. We alles uit de kast moesten halen om haar weer aan de borst te krijgen. Ik daardoor elke avond op de bank hing om bij te komen. En er maar heel weinig meer uit mijn handen kwam.
Komt goed Purperpolletje( en anderen die nog op mijn reactie wachten).
Eerst deze kleine dame op het goede pad krijgen en dan zijn jullie weer aan de beurt.

Dan hebben we het wel weer over kerstversieringen ( die hier nu nog in geen velden of wegen te bekennen zijn). Voorlopig geniet ik even na van Sinterklaas en probeer ik ook thuis weer wat gedaan te krijgen.

groetjes, Franca.

6 opmerkingen:

 1. Geduld is een schone zaak...

  Wat ben jij heerlijk verwend, zeg! Geniet er maar van!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi hè, dat muizenboek... hier kreeg Fleur het van Sint, toevallig toch? Stiekem vindt deze sint het ook veel te leuk. En aangezien Fleur op de ALPO (academische PABO) zit en bij kleuters stage loopt kwam het erg goed uit het haar kado te geven. Ze was er ook superblij mee!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuke spulletjes allemaal.
  Wij zijn dit jaar laat, wij gaan het morgen nog vieren.
  Het is dus nog spannend wat ik krijg.

  Groeten Herma

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een gezelligheid!
  Groot gelijk, eerst de kleintjes helpen, zij hebben voorrang boven ons ;-)
  Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo sfeervol... heerlijk blogje weer.
  Bij ons helpen de groten ook de kleintjes. Soms vinden de zussen hun broertjes strontvervelend, maar als het erop aankomt zijn ze gek met hen.
  Wat goed dat je de borstvoeding zo probeert aan te moedigen. En wat leuk als het dan toch lukt.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk dat muizenboek. Wat is het weer gezellig bij jullie.

  BeantwoordenVerwijderen