Het Keukenraam

Het Keukenraam
Het Keukenraam

zondag 7 augustus 2011

vanuit een ander perspectief

Anders gezien.
Vanaf het dak had mijn man dit uitzicht. Echt een ander perspectief.
En een mooi uitzicht. Hij verving de daklatten, plaatste plastic en legde de dakpannen opnieuw. Hard nodig, een flink karwei, en veel eer van zijn werk!
Hij kan weer trots zijn op zijn werk ( en ik ook).
Mijn perspectief was ook anders. Maar nu door de situatie in mijn gezin. Voor het eerst maakte ik een echte game-verslaving mee. En dat is niet niks in zo'n jong gezinnetje! Uiteindelijk kon ik goed afsluiten, al kostte het me nog een dag om echt los te laten. En ben ik nu weer extra dankbaar voor ons eigen gezin.
Blij als een kind. Met deze zon in een pot. Had er jaren geleden al van gehoord. Nu kwam het zomaar binnen bereik. Leuk!
Superleuk was deze post! Van iemand die mijn blogje leest en me zomaar wat wou sturen. Heb ik goed vertrouwen mijn adres gegeven. En kijk nou!
Een heel leuk kookboek. Zomaar! Van iemand die ik niet eens ken. Wat verschrikkelijk aardig! Dank je wel Carolien, ik ben er echt blij mee!
Blij zijn we ook met twee kleine jongetjes. Binnenkort mogen we de officiele peetoom en peettante van deze knullen worden. Ik verheug er me echt op.
Intussen mag dochterlief regelmatig oppassen. En kan ik trots aanzien ( vaak bij ons thuis) hoe geweldig ze met kinderen kan omgaan. Deze week hielpen onze beide zonen een bekende bij een verhuizing, en paste dochter een hele dag op de twee jongetjes. Na afloop niets dan lof. Je zou er van naast je schoenen gaan lopen!
Ze zijn er Purperpolletje! We hebben niet zo veel zon om het huis, maar we hebben eindelijk siererwtjes ( ofwel lathyrus) dank zij jou leuke pakketje.
Hartstikke bedankt! Ik hoop er nog heel veel bloemetjes van te plukken.
En ook de goudsbloemen doen het dit jaar weer. Nog even en ik zit dank zij medeblogsters goed in de bloemetjes.
Vandaag de badkamer gedaan. Na weer acht keer die van iemand anders gedaan te hebben. Ik ben nog steeds zo gelukkig met onze "nieuwe" badkamer. Nog steeds is het een feest om de badkamer te poetsen. Dat is het overigens niet altijd in mijn gezinnen. Sommige zijn bijna niet schoon te krijgen. Jammer, een beetje bijhouden is toch niet zo moeilijk?
Nog een keer bloemen. Dit keer uit opa's tuin.
Toen ik vanavond op mijn gemakje nog eens rondkeek.
Besefte ik wat een enorme bofferd ik eigenlijk ben. Een lieve man, een fijn gezin , een leuk huis, lieve vrienden om me heen, zelfs blogdames die aan me denken. Als je het zo goed hebt, wordt het tijd om ook anderen daarvan te laten genieten.
En dus : binnenkort hopen we slaapplaatsen te kunnen bieden. Het gaat er toch van komen! Niet deze hoor! Die komt uit een tijdschrift. Wij gaan voor de pipowagen! De voorbereiding van de tuin is begonnen. Hopelijk is volgende zomer alles klaar! En kunnen we de eerste gasten ontvangen!

Tot die tijd... Zijn jullie in ieder geval welkom voor een kop koffie!
groetjes, Franca.

10 opmerkingen:

 1. Fijn dat je een verse start kunt maken na de problemen en weer zo geniet van alles.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk, een pipowagen... ben benieuwd!
  Inderdaad ben je een boffert, en als ik vanuit die blik kijk op mezelf... ik ook.
  'k Had een beetje ochtendhumeur, mar nu is 't weer helemaal over!
  Bedankt voor deze post.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat zijn weer ware woorden! Fijn dat je pipowagen er dan toch gaat komen :)
  Groetjes,
  Thara
  PS: als ik je blogjes lees is het al net of ik bij je op de koffie ben ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ha! Ja, bij mij doet de lathyrus het ook, eindelijk... Elk bloemetje knip ik snel af, want dan worden het er snel meer!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk uitzicht van op het dat zeg!
  En altijd fijn als je merkt dat anderen aan je denken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een leuke post had je! Leuk, dat dat zo spontaan kan...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat klinkt er weer veel gezelligheid en dankbaarheid uit je blogje! Heerlijk gewoon!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Gameverslaving..zon in een pot??? Je praat wel een beetje in raadsels hoor! Hoe komt die zon in die pot..!?
  Maar verder een heel gezellig stukje, ik vind ze altijd heerlijk om the lezen!
  Je bent weer heel veel plannetjes aan het brouwen..doe je wel rustig aan? Groetjes en geniet van onze heerlijke hollandse zomer.
  Groetjes mama lieveheersbeestje.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dank voor alle lieve reacties. En lieveheersbeestje...Zon in de pot is een grote weckfles waarin een kleine zonnecollector zit. Je zet de pot in de vensterbank ( in het licht of nog liever in de zon) en de collector laad op. In de avonds als het gaat schemeren gaat het lichtje aan. Je hebt ook nog de keuze om wisselende kleuren aan te zetten, maar dat is te onrustig voor mij.Het plaatje hing al heel lang bij ons op het toilet, en toen ik laatst een Aldi binnenliep , stond de pot daar afgeprijsd voor 5 euro! Leuk!
  De gameverslaving is niet leuk! Het gaat over het spel: World of warcraft. Echte verslaafde doen echt niks anders meer als hele( lange) dagen(en nachten) achter de computer zitten om one-line het spel te spelen. Met als dieptepunt geen tijd voor gezin of om te gaan werken. Veranderingen in karakter, bijv. opvliegendheid, en alles moet wijken voor het spel. Je koopt schijnbaar ook dingen, maar dat stuk heb ik niet precies begrepen. Feit is dat er een grote spanning in huis is en dat iedereen op zijn tenen om de speler heen loopt. In dit geval was er al hulpverlening ingeschakeld, maar het viel nog niet mee allemaal.
  Het maakt je bewust van de gevaren van de computer, Normaal geniet ik er alleen van , door het lezen en schrijven van blogjes en gewoon snel dingen op te kunnen zoeken.
  Nou een lange uitleg, maar ik hoop dat het zo een beetje duidelijk is.
  groetjes, Franca.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. oh wat leuk een pipowagen. ben erg benieuwd hoe die gaat worden

  BeantwoordenVerwijderen