Het Keukenraam

Het Keukenraam
Het Keukenraam

zaterdag 16 juli 2011

afwassen

Afwassen is een feestje, als dit je vaat is.
Eindelijk, 7 jaar nadat mijn moeder overleden is, heb ik haar DE bonnetjes gebruikt. Het voelt als een cadeautje van haar deze pracht.
De snorbeker vond dochterlief geweldig. Ik ging voor de koffiepot. Om weer echt koffie te zetten zoals vroeger. En voor de leuke blond-kopjes.
Mijn moeder zette boerenkoffie. Of eigenlijk was dat meestal mijn taak. Koffie malen met de koffiemolen aan de muur. Water koken en de koffiepot met heet water uitspoelen. Een vol glazen bakje van de koffiemolen op een klein koffiepotje. Direct, geen filter of zo. Even laten staan. Dan zachtjes met het (thee)zeefje tegen de tuit aan tikken, zodat de eerste drup drap erdoor kwam( zonder door te schieten en daardoor alles onder de koffie te morsen). Koffie door het zeefje in het kopje gieten. Mijn vriendin heeft het er nog over hoe lekker die koffie was!
Nog in gedachte bezig met de vaat en daar stond ineens een collega op de stoep. En als koffie drinken wat lang duurt: zorgt dochterlief voor een broodje, zodat mijn collega niet met lege maag terug hoeft te fietsen. Broodje met geitenkaas, rucolasla,gedroogde tomaat en wat honing en pijnboompitten (en later nog wat dressing met kempische kruiden uit oudste zijn kerstpakket). Zomaar bougondisch smullen op een zomerochtend in de zon.
Een lief cadeautje , ingepakt door dochter. Een van de zakdoekjes met een gehaakt randje . Voor oma ( mijn schoonmoeder). De aanleiding is minder leuk, Uit onderzoek bleek dat ze nog maar voor 20% kan zien. Niks aan te doen. Heeft met diabetes te maken. Ze kon wel wat troost gebruiken. Lieve moedige vrouw.
En daar zaten we s'middags toch weer!
Na het dagje statten van de dag ervoor houden we het lekker rustig vandaag. Behalve de DE winkel , bezochten we ook de speciale lingeriewinkel daar. Waar we eindelijk een bikini voor dochter vonden. Eerdere zoektochten kwamen op niks uit. Voortaan direct hier naar toe. Mijn nieuwe BH's kwamen van een gewone winkel ( niet alleen veel goedkoper, dochters maat was de kleinste daar, dus er was gewoon niks voor mij).
Het tijdschrift waarmee ik mezelf verwende lees ik vandaag. Wil je meelezen? Dat kan! Kijk bij HenHouse in de sitebar en scrol naar 6 Juli!
Luxe zo'n tijdschrift? Ja belachelijk, maar zo heb ik toch een klein beetje Engeland deze vakantie ( mis het stiekem wel een beetje).
Dit soort gekke foto's krijg je als dochterlief thuis is. In de hare stond Stoer Hoor! Op de bodem van de snorbeker.
Als we dan toch een luie dag hebben, volgen we het recept van Purperpolletje.
Een tafel met: schep zelf maar op waar je zin in hebt, als je wilt kan het in een wrap. Drie mensen vonden het lekker. Twee hadden hard gewerkt en liever steviger kost. Voor hen was er lasagne van de dag ervoor met wat ze er maar bij wilde. Manlief stond de hele dag op het dak om een dakkapel te verven en meteen de dakpannen goed te leggen. Dan lust je wel wat stevige kost.
Wat over was smaakte s'avonds nog prima met een kaasblokje erbij.
En de laatste restjes gingen de dag erna op. Met spaghetti met spek en peterselie ( en het eitje had eigenlijk zachtgekookt moeten zijn). Recept uit de Margriet.
Die ik uit sentiment kocht. Meer als 30 jaar had mijn moeder er en abonnement op. nou heb ik net een ander abonnement genomen. Maar daarover een volgende keer. Wens jullie allemaal een superfijne vakantie! Of dat nou ver weg is of zoals in de Margriet stond: een staycation. Zo heet de nieuwe trend ( ik leer nog wat) , en dat betekend gewoon: een vakantie thuis. Blijk ik ineens helemaal hip te zijn!
groetjes, Franca.

11 opmerkingen:

  1. goeimorgen Franca,
    wat een prachtig blogje terug genieten en wat woon je mooi!!!een heerlijk warm nest en ik denk dat jij dat ook bent een warm mens dan hé....ik wens je een fijne zondag met lekkers en lieve mensen om je heen!! en ik zie op jou foto s zelden regen hier en op reis (normandie) heeft het niet anders gedaan!! maar we hebben er het beste van gemaakt en ik las ergens een mooie zin en wil daar voor mezelf echt werk van maken : als het leven jou citroenen heeft ...maak er dan limonade van! die is goed hé??lieve groet en een dikke knuffel vanwege Jezebelle
    PS de kringwinkel hier is echt veel duurder hoor zeker voor merken!! en die kopjes : die wil ik ook...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Die DE Mok van Blons moest ik ook hebben, kon hem gewoon niet laten staan. :) Drinkt lekker he? Ik ga er nog een koffie mee pakken. :)

    Leuk logje..

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een mooie kopjes heb je gescoord!
    een heerlijk logje weer....
    het is altijd genieten op jouw blog. liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Die rode koffiepot met dat filter en dat kopje vind ik echt heel mooi. En die blond kopjes... inderdaad een laat cadeautje op deze manier.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een prachtige koffiepot heb je gekocht. Ik zet ook altijd op die manier koffie en dat is veel lekkerder dan uit een apparaat. Ik heb op marktplaats zo'n ouderwetse Philips elektrische koffiemolen gekocht en maal ook zelf koffie. Heerlijk.
    Je hebt een leuk blog.
    Groeten,
    Marian

    BeantwoordenVerwijderen
  6. o,ik heb ook nog veel bonnetjes.Even kijken of er een webpage is en anders maar eens naar Holland om te kijken(grapje).Heerlijke recepten zeg.
    Groet,Wilma

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik werd hier echt heen getrokken door het plaatje van de kopjes! Wat een leuke zeg. Zo is afwassen inderdaad niet vervelend.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Als het leven jou citroenen geeft, maak er dan limonade van. Jezebelle, ik vind die zin geweldig!
    Mijn motto is al : Het leven is een feest, maar je moet zelf de slingers ophangen.
    Feest vieren doen we hoor, deze dagen. Een pet-dag had ik. Afgelopen Maandag. Ik deed mijn best, maar het feest/vakantiegevoel wilde even niet zo.
    Een hele vakantie in de regen moet echt moeilijk zijn.
    Hier is het niet slecht hoor! Ja het regent af en toe. En je moet een beetje kijken wat de dag je geeft. Alles bij elkaar hebben we al veel lekkere zonnige dagen of dagdelen gehad. Lekker kunnen wandelen en leuke stadjes bezocht. Het komt wel goed met die slingers hier!
    En mocht het echt flink regenen,een kopje koffie zowel thuis als in een leuk koffiehuisje doet wonderen ( zeker in een mooi blond-kopje).
    groetjes, Franca.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. ja zou worden de kopjes wel heel speciaal! wat een supergezellige foto's weer , daar krijg ik trek van!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Oh wat heerlijk... we zijn hip!! ;o)

    Ik heb hier ook nog steeds een hele berg zegeltjes liggen, maar of ik daar al wat mee kan? Je moet er zo veel van hebben.. :o( Maar nu ik zo dat rode potje zie.. heb je die gehaald? Vind ik wel een heel erg leuk schatje hoor.

    BeantwoordenVerwijderen