Het Keukenraam

Het Keukenraam
Het Keukenraam

donderdag 2 juni 2011

van fijne dingen

De rust is hier weer wat terug .
Ik ging weer naar de bieb, en vond de mooiste boeken om cadeautjes uit te maken. En kocht zomaar een mooie plant ( die later altijd nog in de tuin kan).
Zette "snuffeltjes" bij de foto's van Pa/opa. Een foto is van mijn ouders toen ze samen kwamen helpen om ons huis schoon te maken voor we er gingen wonen. Zo'n leuke foto! De lol die ze al koffie drinkend samen hebben. Mooie herinnering . De andere van Pa/opa die mijn dochter een handkus geeft. Van Januari dit jaar. Wat kunnen foto's een mooie troost zijn.
Schoonmoeder is thuis uit het ziekenhuis! En het gaat goed! Als dat geen reden is voor slingers en ballonnen.
Na alle toestanden had ik wat sfeer en vrolijkheid nodig. Dus plukte ik een mooie bos bloemen uit de tuin.
Ik kan er helemaal blij van worden. Waar ik ook heel blij van werd? De aankondiging van de geboorte van Maantje! Wat een prachtig kindje, en wat komt ze in een fijn nest terecht. Proficiat mensen, en ongelooflijk veel geluk toegewenst!
Er moesten nog bankzaken afgehandeld worden ( wat een gedoe allemaal) en vlakbij de bank was dat bloemenwinkeltje waar stond: twee bossen voor 5 euro. Daar ben ik later even op terug gekomen. En nu staan ze hier: Pioenrozen! Zowat de mooiste bloemen die ik ken.
En dus kijk ik vanaf de bak al hakend steeds even op. Om gewoon even te genieten van zoveel bloemenpracht.
Lees ik op de blog van Ankie (www.zilverblauw.nl) dat ze twee prachtige boekjes weggeeft. Nu is zilverblauw al weer een tijdje een favoriet van mij. Door de mooie vrolijke foto's en kleuren. Door hun lieve krullebolzoon Wolf. En hun netgeboren babyzoontje Mus. Wat Ankie doet met haar interieur is ongelooflijk. Kortom de moeite waard om eens langs te gaan! En weer iets om blij van te worden.
Net als ik blij kan worden van dat zonnetje in huis.
En zomaar twee bloeiende orgideen( terwijl ik eigenlijk niks met die plant heb).
Tot slot ladingen geraniums. Voor in de hangpotten bij het keukenraam, voor in de potten op het graf van mijn ouders( bah dat klinkt verschrikkelijk) en voor wat vrolijke kleurtjes om het huis.
Intussen zit ik te wachten. Heeft de wacht gisteren geen bevalling gebracht. Hoop ik vandaag in een gezinnetje geplaatst te worden. Omdat er nog maar drie dagen staan. En ik het leuker voor een gezin vind, als ze de kraamverzorgster van de bevalling het hele kraambed mogen houden.

Probeer ik weer een evenwicht te vinden, tussen eigen gezin, zorg voor schoonouders, tijd voor elkaar, mijn eigen huishouding,werk, vrienden en het verwerken van Pa's overlijden.

Belde collega's op dat ze me komen halen voor de informele avond, een stadswandeling, wat bijkletsen,wat drinken. Ik ben blij met zulke fijne mensen!

Het lijkt erop dat het ( met de hulp van mijn eigen superman) weer allemaal voor elkaar gaat komen. Wens jullie een fijn weekend en geniet van elkaar!
groetjes, Franca.

9 opmerkingen:

 1. Prachtig blogje weer.
  Fijn om zoveel goede herinneringen te hebben aan je vader. Heb ik ook, al kan ik ook na 2 jaar soms nog zo verdrietig zijn.
  Denk om het water bij de pioenen hoor, 't zijn echte slurpers!
  Groetjes, Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het klinkt alsof je de de goede balans aardig te pakken hebt. Je geniet en staat stil en probeert alles een plek te geven. Fijn weekend!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijne plaatjes en geniet ervan! Fijn weekend!

  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een supermooi logje weer!
  die bloemen, leuke boeken, gezelligheid....
  Nog een fijn weekend! maar dat kan haast niet anders met al die gezelligheid om je heen :)
  heel veel liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wat een bloemenfeest!
  hier ook pioenrozen in huis, uit de tuin, inclusief mieren ;-)

  die tent moet je echt doen, het lijkt zo'n groot project maar het valt ontzettend mee & we hebben er hier zoveel lol van: met slecht weer staat 'ie binnen & er is zelfs al in geslapen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een plaatjes van bloemen!
  Hier heb ik ook wat geraniums in bakken en ik vind ze zo'n dankbare bloeiers. Die maken een mens instant-vrolijk!

  Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Bloemige blog! Ik heb pioenrozen in de tuin, helaas staan ze maar even..

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat fijn dat je schoonmoeder weer thuis is! En ook heerlijk dat de rust is teruggekeerd. Dat is soms echt nodig om weer op te laden.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Je hebt zo'n heerlijk huisje Franca! En weet je; verdriet gaat niet over maar je leert er mee leven. Je hebt gelijk dat je de leuke dingen van vroeger naar voren haalt! Tenslotte zijn het de leuke herinneringen die het belangrijkste zijn.
  Lieve groetjes van mamam lieveheersbeestje.

  BeantwoordenVerwijderen