Het Keukenraam

Het Keukenraam
Het Keukenraam

donderdag 7 april 2011

waarom

Overweldigend zo'n bloemenpracht.
Ik zit buiten te breien, en probeer te genieten van de mooie dag. Maar het zit me niet lekker. Waarom werd gisteren mijn schoonvaders portemonnee gestolen? Wie doet zoiets bij een man van 81?
Ik eet mijn lunch, heerlijk in het zonnetje. En denk aan gisteravond toen bij het werkoverleg verteld werd dat de verloskundige voortaan alleen met politiebegeleiding naar nachtelijke bevallingen gaan, in de wijk die mijn nieuwe werkgebied gaat worden. Over de kraamverzorgenden is nog niet nagedacht, die moeten voorlopig zichzelf maar zien te redden.
Dit kan toch niet. Ik zit buiten in mijn heerlijke tuin, en kan er niet van genieten. Ja zeg, dit kan niet de bedoeling zijn. Waar ik de wereld een stukje fijner kan maken, zal ik dat doen. Dat er veel mensen zijn die daar anders over denken weet ik best, maar hier gaan we van het goede uit.En dus fiets ik zo naar Pa/opa en ga een lekker stukje met hem wandelen. Gooi ik stiekem een leuk pakje bij een goede bekende in de bus.
Ben ik ijverig op zoek naar deel 3 van Anne van het groen huis ( dan heb ik de serie compleet om aan beste vriendin te geven). Heeft iemand toevallig nog.......
Gaat het bovenste boekje zodirect naar een vriendin, en is het tijdschrift ( van 23 jaar oud) via marktplaats gekocht om iets speciaals voor twee kleine jongetjes te maken. Is aardappels schillen in het zonnetje gewoon leuk. En hebben we grote plannen voor de aankleding van dochters feestje over een week. Zo! Dat is beter! Er zijn dingen die niet leuk zijn, waar we weinig aan kunnen doen, Maar wat we wel doen heeft ooit zijn invloed.
En daarmee wil ik mijn steentje bijdragen.
lieve groetjes, Franca.

8 opmerkingen:

 1. Hè Franca, wat vervelend voor je vader! En ik begrijp je frustratie over de begeleiding wél van de verloskundigen en niet van de kraamverzorgsters. We leven in een vreemde wereld. Toch blijf ik geloven in de goede en mooie dingen.
  Ik wens je toch een fijne dag.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja Waarom toch? dat is en blijft de
  vraag....
  Ik blijf toch proberen het goede
  in de mensen te zien ondanks al dat
  slechte nieuws...
  Ik vind jou ook lief hoor!
  wat een mooi plaatje dat laatste
  fotootje.
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat rot voor je pa!
  Er gebeuren akelige dingen en er gebeuren leuke dingen. Zo is het leven nu eenmaal. Gelukkig maar dat er ook leuke dingen gebeuren, anders zou het maar een trieste boel worden...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja jammer dat dit soort dingen gebeuren. Maar toch blijf ik altijd positief en geniet van de dagelijkse fijne momenten.
  Ik vind het heel vervelend voor je vader.
  Groetjes Saskia

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Laat mijn mam het zelfde overkomen zijn met de portomonnee! Ook 81 jaar. Het arme mensje is er ondersteboven van.
  Waarom een kraamhulp d'r eigen weg vinden? of moet er eerst iets gebeuren. Hopelijk worden de babies overdag geboren. Of krijg je een Karate cursus aangeboden?
  Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik kan me voorstellen dat het voorval met je vader je nog dwars zit! Wie doet nou zoiets!

  Ik heb deel 1 en 2 van Anne van het Groene Huis! Echt prachtige boeken. Leuk om ze hier tegen te komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ja ik kan me je gevoel heel goed voorstellen. fijn dat je de mensen blij met van die fijne dingen. oh Anne van het groen huis is zo super!ik heb ze nog op video op zlder dacht ik maar geen eens een videospeler meer en dan zonder ondertiteling,en met meer dan hier in Nederland is uitgezonden .. zo'n superserie ook.Op www.boekwinkeltjes.nl zag ik t boek voor 5 euro te koop.maar ik weet niet hoeveel je er aan uit wil geven.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Opa heeft alles geregeld. Niks teruggevonden, maar inmiddels is er wel het besef: het is maar geld, zelf zijn we in orde. Er zijn belangrijker dingen. Wat werk betreft ben ik niet zo bang meer. We zullen naar die plaats moeten, maar gelukkig zijn er ook andere plaatsen. Het komt allemaal wel goed! Dank je wel voor de lieve reacties!
  En Judith extra bedankt! Door jou tip kon ik een hele serie cadeau geven.
  groetjes, Franca.

  BeantwoordenVerwijderen