Het Keukenraam

Het Keukenraam
Het Keukenraam

woensdag 20 april 2011

vrouwke,vrouwke doet oe best

Als ik dat "Vrouwke" ben dan doe ik mijn best hoor!
Al heel lang is hier de traditie van het "Paoseier ophaole".
Waar kinderen langs de deuren gaan, een liedje zingen en daarbij eieren en geld ophalen. De eieren mogen ze delen, het geld gaat naar een goed doel.
Ze roffelen met een kunstig uitgesneden paasstok in de maat van het liedje op de grond. En als de bewoner niet opendoet hebben ze een minder lief liedje: D'r zit een gaotje in de deur. En daor kekt nen gierige duuvel deur.
Omdat er steeds meer mensen (vrouwen)aan het werk zijn, komen ze nogal eens aan een gesloten deur.
En dus veranderde ik mijn plannen van vandaag ( naar de markt voor een leuk stofje) en wachtte op de zangers met een leuk gevuld mandje.
Niet dat het erg is hoor, om met zo'n heerlijk weer rond huis te rommelen.
Hebben jullie trouwens een leuk idee voor deze "buit"? Ik vond ze in de kringloopwinkel, vind ze geweldig, nu nog iets bedenken om ze goed te gebruiken!
Ik ben verliefd! Ja gelukkig nog steeds op mijn man. Maar nu ook op een film. Een kinderfilm nog wel. Eerst wees een medeblogster me op de kleding van de moeder. O wat geweldig! Bloemetjesjurkjes, leuke vestjes, ongelooflijk leuk!
Ik besloot de film ( voor mijn petekindjes ja,ja) aan te schaffen. En viel van de ene verrassing in de andere.
De scene in de "goeie" kamer: smullen van de lambizering, de gebloemde bank, de haard, die blauwe kleur,de behangetjes. De slaapkamer van de kinderen, die bedjes, let eens op de muurschilderingen, de kippetjes op het bedje. De keuken met alle mooie rekken, de aga, alles, alles in dat huis is zo mooi! Ik wil er rondlopen. Kijken. Is er geen fotoboek van de film gemaakt? Met heel veel plaatjes? Dan kan ik buiten in het zonnetje gaan zitten en genieten.
Niet dat ik dat nu niet doe hoor. Ook de boekjes van Anne van het groene huis zijn fijn leesvoer. Vandaag kwam het laatste boekje uit de serie met de post. Nu kunnen ze cadeau gegeven worden.En lunchen buiten is ook heerlijk. Al moet ik even niet onder de boom gaan zitten, er komen werkelijk honderden kleine rupsjes uit. Als je eronderdoor loopt, zit je al helemaal onder.

Ik besef dat ik de foto's verkeerd om geplaatst heb, maar laat het nou maar zo.
Vandaar eerst een foto van de vertrekkende kinderen ( jammer dat ik geen foto kan laten zien van de lieve meisjes die aan de deur kwamen zingen, maar ja mijn eigen kinderen zet ik ook niet op het www). De jongens waren te moe, die bleven vanaf de oprit zingen. Ze hadden er dan ook al zo'n kilometer of 6 op zitten, en dan moeten ze nog terug naar het dorp .
Gelukkig kwamen ze niet voor niks.
Stond er hier een mandje klaar, en hoorde ik de kinderen ( heel hard) roepen hoeveel geld ze wel niet van de buurman hadden gekregen.
Fijn om te horen dat er nog iemand thuis was, zeker omdat de kinderen zo ver moeten lopen om hier te komen.
Verder was het een enorme verwenweek voor mij.
Dit is het (enorme) boeket wat ik van "mijn" gezin kreeg.
Lieve mensen, al was het erg wennen om op deze manier te werken ( we willen een kraamverzorgster die Mevrouw tegen haar familie kan beschermen) Oeps...
Het was erg spannend ( en soms wat gespannen) werken, maar we hebben het kraambed allemaal naar volle tevredenheid af kunnen sluiten!
En ook opa verraste me, als dank voor de hulp nadat zijn portemonnee gestolen was. Wat een verwennerij. Hoeft helemaal niet natuurlijk, maar is wel heel lief.
Kreeg jongste op verzoek : "weer eens van dat Mexicaanse eten, waar chips op lag". Ik moest even zoeken naar het recept. Gelukkig wist ik dat het op mijn blog had gestaan. Bleek het gewoon uit opperdepop te komen!
Tot slot nog twee nieuwe rokken!
Allebei uit de kringloopwinkel.

Deze bleek van een bekend merk te zijn, en daardoor nogal duur. Nou ja voor een tweedehands rok dan. Over die 4,95 komen we best heen.
Zeker omdat ik de rok al verschillende keren aangehad heb. Fijne lengte, hiermee kan ik ook over straat!
Bedenk ik me ineens dat ik de naam van de film niet eens genoemd heb: Nanny MacPhee 2.
Ik ga nog even naar buiten. Zo koken en vanavond (alweer) ouderavond. Nou ja, geen klagen hoor! Zomaar twee weken vakantie ( het is nog steeds rustig), vrij met Pasen, mooi weer, de was droogt heerlijk. Laat mij maar schuiven!
groetjes, Franca.

5 opmerkingen:

 1. jaah die film heb ik ook gezien sinds enkele jaren mag mijn dochter kiezen om als we een feestje geven voor haar verjaardag of we naar het zwembad gaan of naar de bioscoop met twee of drie vriendinnen en ik en manlief en zoontje we hebben genoten ook voor zoontje is naar de film gaan leuk want hij is een decemberkindje en dan mag ie maximuum drie vriendjes kiezen meer passen niet in de auto en is ook niet budget vriendelijk!!! we gingen naar narnia drie ook leuk en er na zijn er pannekoeken of zelf pizza's versieren en bakken gezellig niet te duur en niet te druk!!ook Arthur en de minimois is leuk en die oma draagt ook zo'n mooie bloemetjes jurk en wat een prachtig logje weer en mexicaans mmm alleen deed ik laatst veel te veel chili in mijn chili con carne en die tweede rok wil ik ook wel maar dan enkele.... maatjes groter! ik ben al vele kilo's lichter maar die laatste tien gaan moeilijk en dat maatje 34 daar moet ik niet meer van dromen na mijn hormonen kuren maar een 44 ipv een 54 is ook al leuk hé? en ik ben gezond dus niet zeuren ??? lieve groet vanwege Jezebelle

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat is dat voor een Mexicaans recept? Hier zijn ze stapel op zulk soort dingen. leuk gescoord,die rokken.Hier hadden ze met de kringloop een actie,alle kleding onder de 4,50 en die in een zak paste voor 7,00. Moet je wel opletten. Ik had totaal voor 7,25.wel leuk dat gesnuffel.
  Geniet van het weer en je vrije weekend.
  Groeten, Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tien minuten zeker heb ik besteed aan het typen van het recept.
  En nu is alles weg!
  Nu even niet. Later zal ik het opnieuw proberen.
  groetjes, Franca.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. 30 september 1010 arm of rijk.
  Daar kun je het recept ook vinden ( waarom deed ik het niet meteen zo).
  groetjes, Franca.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jezebelle- Maatje 34? Dat kan ik me niet eens meer herinneren !
  Ik heb een gewone Hollandse maat, waarschijnlijk lijkt het op die foto alleen wat minder.
  Sterker nog, ik moet mijn maat goed in de gaten houden. Toen er 15! kilo meer op de teller stond begon voor mij ook het grote opletten.Het gaat redelijk, maar het is allemaal zo lekker!
  En dus let ik op, probeer zoveel mogelijk te bewegen (lees:fietsen en wandelen)en niet te veel te snoepen ( en O, al die paaseitjes). En ben maar tevreden met hoe het is.
  Maar dat is zeker geen maatje 34! Overigens Artur en de minimois ken ik niet. Ik zal eens kijken.
  groetjes, Franca.

  BeantwoordenVerwijderen