Het Keukenraam

Het Keukenraam
Het Keukenraam

vrijdag 1 april 2011

aardappelkoek en vernieuwingen

Nog eentje uit het Hollandkookboek. En dan moet ik het maar even uit het zicht zetten. Anders wordt het helemaal niks met de zomerkleding.
Oudste hielp met met het raspen van de aardappels. Voor de kleur gingen er behalve twee uien ook twee paprika's in. Uien en paprika's in een pan alvast even bakken, de bacon in de andere.
De geraspte aardappels in een theedoek doen, en "uitwringen", tot er geen vocht meer afkomt. Twee eieren (losgeklopt) een eetlepel bloem en wat peper erbij. De eerder gebakken uien,paprika's en bacon erdoormengen, en twee koekepannen vullen met het mengsel.

Tien minuten zachtjes laten garen met deksel op de pan. Omdraaien ( met behulp van een deksel) en nog eens tien minuten.
Wat sallade erbij en smullen maar.

En de oma Duck taart? Voor herhaling vatbaar!

Ons dagje uit was een succes. Voor mij een mooie theedoek. Vriendin vond een mooie engel , en nichtje scoorde zowel een tafeltje als een staande lamp. Hoe we alles meekregen in een auto is nog een verhaal apart. Laten we zeggen dat we heerlijk gelachen hebben, en dat alles heelhuids thuisgekomen is.

Thuisgekomen bleek manlief plannen voor de tuin te hebben. En dus komt er na 18 jaar een nieuwe schutting , naar eigen idee ( manlief kennende iets bijzonders). De oude is gezet tijdens het kraambed van dochter. Al een paar keer half omgewaaid en gestut. Toch had ik niet verwacht dat er al een nieuwe zou komen. De vernieuwingen gaan hier snel de laatste tijd. Ik weet niet waarom manlief zo voortvarend is geworden, maar ik vind het heel fijn!
Dus weer iets om me op te verheugen! Samen met het beloofde mooie weer morgen, een goed vooruitzicht!

groetjes, Franca.

3 opmerkingen:

 1. Lekker hè, zo'n aardappelkoek. Ik maak het ook weleens, alleen staat bij mijn recept de naam röstikoek.
  Die oma Duck taart ziet er ook lekker uit, wil ik ook weleens proberen!
  Groeten van Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die taart,ooooooooooooooo.
  Het water loopt me in de mond.

  Groeten Herma

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gniffel..mannen he! Hier gaat het al net zo, eerst is tie niet vooruit te branden (het is toch prima zo?) Maar als hij dan begint...is het hek van de dam! Wel lekker hoor, 'go with the flow'!

  BeantwoordenVerwijderen