Het Keukenraam

Het Keukenraam
Het Keukenraam

maandag 28 maart 2011

genieten

Als een poes in de zon, zo kan ik genieten de laatste tijd.
Het was een gekkenhuis: de huiskamer op zijn kop, de tuin een winter/voorjaarsbeurt in een,drie feesten en gewoon werken. En ik? Ik genoot tot in de puntjes van mijn tenen!
Kijk die fijne huiskamer eens, zo lekker in het zonnetje. Ik krijg steeds als ik binnenloop weer het gevoel van toen we pas getrouwd waren. Alles schoon, fris en nieuw. En dat terwijl we alleen een nieuwe bank hebben en de zaak flink opgefrist.
Dat frisse, en die lichte kleuren, die doen het 'm (denk ik).
En dingen zoals dit: een klein gevonden kiekje, waarop mijn ouders staan met mij, een babietje van twee weken oud. Buiten omdat het fototoestel geen flits had. Een fototoestel wat een kennis van mijn ouders meebracht op kraamvisite. Waardoor ik een foto heb van mijn ouders met mij als prille baby ,geweldig toch. Die maakt me elke keer als mijn oog erop valt weer blij!
De ochtend na een feestje, nog even een rondje door het huis voor ik ga werken. En denken aan die leuke avond.
Appeltaart hadden we. Uit mijn allereerste kookboekje ( een bijlage uit een Margriet, in mijn kindertijd). De andere taarten waren koelkasttaarten, omdat ik gewoon 8 uur aan het werk was. Helaas vergeten foto's te maken. Maar ze zagen er heerlijk uit en smaakte niet minder. 114 taaten zonder oven,was de kop. Wij hielden het bij 5! Waaronder natuurlijk de beroemde bokkenpootjes/advocaat taart en een chocolademousetaart. Met koffie,thee en drankjes en de overheerlijke hapjes van dochterlief ( wraps met zalm en kruidenkaas en wraps met gegrilde paprika en kipfilet) wat kaas en worst-blokjes, was het simpel maar prima voor elkaar. Een leuke avond ( al vond mijn man het wel een kippenhok, met het gekakel van zoveel kraamverzorgsters bij elkaar).
Verder besteedde ik flink wat tijd in de tuin. Vroeg zelfs hulp voor drie uurtjes ( waarin de man enorme hoeveelheden hout weg snoeide) en maakte het mezelf makkelijk met deze bolletjes. Prachtig in simpele ( door mezelf ) witgeschilderde potten.
Door het goede snoeiwerk kun je ook weer bij de voordeur komen. Met een paar manden met viooltjes als welkom. Al kwamen de collega's (op verzoek) gewoon achterom door de bijkeuken. Stukken makkelijker als je toch achterom de auto hebt staan.
Poespoes denkt er het hare van: al die drukte!
Nieuw uitzicht vanuit het keukenraam. Mijn nieuwe stoel ( het cadeau van mijn baas) staat in het zicht, zodat ik er dagelijk van kan genieten.
Dochterlief pakt cadeautjes uit in het zonnetje. Een zonnige verjaardag voor een zonnig kind. Kan het mooier?
Cadeautjes die klaar liggen in het zonnetje. Het weer helpt me ook echt mee, om me zo fijn te voelen. Ik denk dat ik er weer ben, een beetje ouder een stukje wijzer, en me enorm beseffend dat ik geluk heb gehad, om er zo voorspoedig en eigenlijk ook vlot ( maand of acht) doorheen te komen.
Daar zit hij: mijn rots in de branding! Mijn man, die dwars door alle moeilijke tijden heen overeind bleef. De rust zelf, die ondertussen gewoon doorging met verbouwen, met goede ideeen kwam, om dingen net iets anders aan te pakken. Die laatst "gewoon" vrije dagen opnam, omdat ik moest werken en er hier een flinke groep collega's mijn jubileum kwamen vieren. Die eigenhandig ( in een week of twee) de hele huiskamer witte en verfde ( terwijl hij net de kamer van dochterlief aangepakt had). Die nog net zo lief ( en verliefd) is als ruim 21 jaar geleden. Die ik ook nog steeds verschrikkelijk knap en lief vind. Waar ik voor het eerst in heel veel jaren weer samen mee op vakantie mag ( zonder de kinderen). Met zo'n man moet alles toch weer goed komen? En ja ik besef het ten volle: ik ben een enorme bofferd!
groetjes, Franca.

8 opmerkingen:

 1. wat een gezellig stukje heb je geschreven. Ik ben heel benieuwd naar je koelkasttaarten. Mag ik wat recepten van je favorieten?
  Groetjes Mariƫlle

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lieve Franca,
  Ik word helemaal blij van je stukje en een beetje emo... Wat fijn dat je zo beseft dat het geluk in je eigen huis het grootste geluk is! Liefs en een knuffel van Amelie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat heb je (weer) mooi geschreven. Fijn dat je man en jij zo gelukkig zijn samen, geniet daar maar lekker van!
  Hartelijke groeten,
  Thara

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een gezellig huis heb je. Zelfs de fotootjes ervan voelen goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bedankt voor dit gezellige logje,
  met de fotookes erbij is het echt
  helemaal af...
  Ik word er helemaal vrolijk van...
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een heerlijk stukje om te lezen, en wat een mooie foto`s.
  Ik ben blij voor je!

  Groetjes Carolien

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Marielle,
  Voor jou ( en alle andere belangstellende) de site en recepten.
  Via google ( toets in taart zonder oven), kwam ik op smulweb,114 taart zonder oven, was de titel.
  Door tijdgebrek wilde ik liever niet te veel bakken, deze taarten voldeden prima!
  Snel klaar, heel lekker en waardig genoeg voor een feestje. Ten eerste natuurlijk de gouwe ouwe : de bokkenpootjes-advocaattaart ( super simpel, goedkoop en valt eigenlijk altijd in de smaak!
  Verder maakte ik een limoentaart, een kwarktaart,natuurlijk een monchoutaart en tot slot de ( erg machtige) chocolademousetaart, erg lekker, maar smalle stukjes snijden.
  Samen met de appeltaart was er (meer dan) genoeg en iedereen vond het erg lekker. In een paar uurtjes op de avond voor het feest "gebakken".
  groetjes, Franca.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. een leuk en origineel cadeau is vaak moeilijk te vinden. Ik heb een cadeau tip. Enkele leuke Emailleschilden gevonden op www.ramsign.nl
  vond ze wel leuk alse tip om als cadeau te geven.
  Zoals ik heb laatst voor mijn zus, d'r nieuwe huis gegeven. Wat denk je zelf?

  BeantwoordenVerwijderen