Het Keukenraam

Het Keukenraam
Het Keukenraam

zondag 20 februari 2011

vanalles wat

Als de nieuwe versie van Linux op je computer is gezet. Je geen foto meer kunt oploaden of op je blog kunt krijgen. Als je kamertje waar de computer staat als slaapkamer in gebruik is ( en dus s'ochtends en s'avonds niet te gebruiken). Dan schrijf je maar op Zondag een stukje. Voor jullie denken dat ik jullie vergeet!
Close-up van Poespoes( stond ineens op de camera).
Simpel eten. Geen zin om boodschappen te gaan doen . Wegens : druk met wegpoetsen van heel veel stof ( waardoor je er ook niet direct charmant uitziet). Dan eten we: gehakt parmentier.
Klinkt duur. Is goedkoop, snel gemaakt en alles in huis! En niet te vergeten: heel erg lekker. Zelfs dochter die niet om aardappels geeft, nam een tweede portie.
Lief! Krijg ik zomaar een cadeautje in de bus! Met de allerliefste bloemetjes die je maar kunt bedenken. Met een heel artikel uit de krant hoe je ze het beste kunt zaaien. Dank je wel PP. Vooral voor de mooie zelfgetekende kaart.

Met de allerliefste bloemetjes die je maar kunt bedenken. Met een heel artikel uit de krant hoe je ze het beste kunt zaaien. Dank je wel PP.
Je schreef al eerder dat je nu mijn adres had, en dat er iets zou volgen, maar zoiets leuks had ik niet verwacht. Je hebt echt goed gelezen om te kunnen weten hoe graag ik een tuin vol Lathyrus zou hebben. Heel hartelijk bedankt!Het breien gaat door ( ook met een hand vol brandzalf , nadat ik pijnlijk in aanraking was gekomen met de bovenkant van de oven ( moet je ook maar ovenwanten gebruiken i.p.v. pannenlappen).

Nog een cadeautje! Een lief vaasje met blauwe druifjes ( hier nog in verpakking). Nog een verlaat cadeautje voor mijn jubileum.
De verrassing , bijna vergeten dat manlief en oudste vorig jaar zoveel bolletjes gezet hadden. Echt voorjaar met een tapijtje van crocusjes.

Ging ik zomaar twee dagen op pad. Een dag met nichtje naar Loods 5.
Veel gezien, niks gekocht, heerlijke lunch ( waldkornbrood met oude kaas).

En een dag met mijn beste vriendin. Waar bleek dat de winkel die we wilde bezoeken ,net die dag alles omgooide ( en dus gesloten was). We toen op zoek gingen naar een ander brocantewinkeltje, heel veel ezels zagen, zelf ezels waren in het zoeken, we verschrikkelijk veel lol hadden. En eindigde in een woonwarenhuis en een kringloopwinkel. Dat bezoek aan laatstgenoemde nog een staartje had.....Maar dat is voor volgende keer!

groetjes, Franca.

8 opmerkingen:

 1. Nou.. dat ziet er toch gewoon uit als een heerlijke ovenschotel? Wat nou geen tijd of zin? ;o)

  Mooi cadeau heb je in de bus gekregen. Wat blijft het toch wonderlijk dat er nog steeds zulke lieve mensen op de wereld bestaan. Niet? Ik mag er ook van meepraten..

  Nog een fijne zondag verder en een fijne (werk)week!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oei wel voorzichtig doen hoor dame!
  Gelukkig lukt het nog om te breien.
  En wat ben je al een end!

  Je moet wel heel lief zijn om steeds zoveel cadeautjes te krijgen!!
  Een fijne zondag Franca!
  groetjes van Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ziet er lekker uit, die schotel. Schrijf je nog een keer het recept voor ons op? Leuk zo,n verrassing in de lente, vooral als jullie het poten van de bolletjes vergeten waren..

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja, ik wil het recept ook hoor, wat ziet dàt er lekker uit! Ennne, is dat ècht jullie poes? Of is een een luipaard in jullie huis geslopen? (hihi) liefs Amelie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk dat mijn cadeautje is aangekomen en dat je er blij mee bent! Ik had het huisnummer niet en kon het zelfs m.b.v. het www niet achterhalen. Maar ach, je woont echt in een heerlijk dorp (en die straat is helemaal landelijk zag ik via Google earth), dus dat kwam helemaal goed!

  Dat dure gehaktgerecht ga ik ook eens maken, lijkt me wel wat...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oooooh lathyrus....zalige bloemekes.. zo mooi in een vaasje
  en ze ruiken zo lekker uit ook...
  Ik wil ook graag het recept van
  de ovenschotel hoor :)
  lief al die kadootjes....
  maar je bent ook lief!
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi beste mensen,

  Ik pikte het recept opnieuw van Jeroen. Eigenlijk was het bedoeld als makkelijke valentijnskost voor vrijgezellen! Voor mij kwam dat makkelijke goed uit. Mooi meegenomen dat iedereen het zo lekker vond ( en dat het heel weinig kostte).Het adres is:
  http://www.een.be/programmas/dagelijkse-kost/het-programma
  Veel kook(en eet) plezier!
  groetjes, Franca.
  O ja, het heet:gehakt parmentier.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. leuke cadeautjes! lekkere ovenschotel! oh lathyrus wil ik dit jaar ook graag in onze tuin.

  BeantwoordenVerwijderen