Het Keukenraam

Het Keukenraam
Het Keukenraam

woensdag 2 februari 2011

van lekker en de kappersval

Ken je dat? Zo'n ongelooflijke strijd met dochterlief? Over het opruimen/schoonhouden van haar kamer.
Ik dacht ooit dat ik daar nooit in zou trappen. Echt niet. Woorden over een rommelige kamer. Maar ik ben erin getrapt, met beide grote voeten. En ik ben het beu.Dus gaat haar kamer leeg. Mag ze zelf een mooie muurkleur uitzoeken. Zoeken we een grotere kledingkast voor haar ( ze kan inderdaad haar kleding moeilijk kwijt, maar moet die dan echt allemaal op de grond liggen, sputter,sputter). Ze krijgt een grote tafel/plank waar ook haar naaimachine op kan staan.
Kortom: eindelijk een grote meidenkamer. En dochterlief: geen protest!
Zo'n stapel oude tijdschriften heeft ineens veel aantrekkingskracht voor haar.
Het kookboek , daar neusde ik in. Ik ben weer op zoek naar vooral vegetarische gerechten. Na de uitzending van kassa , weer eens met mijn neus op de feiten geduwd: weinig vlees, alleen biologisch!
Deze taart maakte manlief afgelopen weekend. Niet vegetarisch, wel lekker!
Mag ik nog even spiegelen?
Gelukkig wandelden we ook heel veel. Totaal 20 kilometer...dan kan het voor een keer toch?
Net als dit toetje. Niks voor mij, maar jongste was dolgelukkig.
Een tas voor 0,75 euro. Gekocht in een kringloopwinkel, en leuk!
Ik zag het "boekje" al vaker , maar vond het wel erg duur. Voor 0,75 euro staat hij nu op mijn tafeltje, om vanaf vrijdag mee te gaan naar "mijn" gezinnetjes. Leuk voorlees en kijk voer!
Fijn leesvoer kwam er ook in de bus. Direct van voor tot achter gelezen.
Oké niet gekamd, maar kan het? Vlijtig liesje had een stukje over lang haar en ouder worden. Gezien mijn vorige blogje een mooie aanvulling.
Normaal verf ik mijn haar zelf . Zowel wegens kosten als gemak. Zelf verven is zo gedaan en kost weinig.
Bij de kapper duurt het eeuwig en is verschrikkelijk duur.
Ik wil mijn haar niet kort. Waarom heb ik dan morgen een afspraak bij de kapper voor verven en knippen?
Alleen omdat ik mijn jubileum heb en dan netjes wil zijn.
Trap ik nou in de kappersval?

groetjes, Franca.

10 opmerkingen:

 1. Dag Franca,

  Is je boekje al opnieuw toegekomen? En de Genoeg viel hier vandaag ook in de bus. Smullen!
  Dat van die rommel herken ik maar al te goed. Vandaag ga ik hopelijk weer kledingkuis houden. Ik ben nog lang niet rond.

  Groetjes, Sandra.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb ook altijd grote strijd gehad met mijn moeder over mijn kamer. Mijn moeder heeft me uiteindelijk ook mee genomen naar ikea en mezelf een nieuw kast/opbergsysteem laten uitkiezen.

  Dat heeft wel geholpen. Even:)

  De taart ziet er heerlijk uit!

  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Even over je kappersafspraak: als het een goede kapper is LUISTERT ze naar je. En als jij dan goed zegt wat je wilt moet dat goed komen! Ik ben zelf kapster en dè motivatie om dat te worden was toen dat ik tè vaak thuis kwam met een kapsel dat ik niet voor ogen had. Misschien heb je nog een foto van jezelf op het moment dat je tevreden was met je kapsel? Dan geld het excuus dat je er het haar niet voor hebt ook niet..Wat een vertrouwen in m'n collega`s hè?'k Moest me schamen...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ha, die discussies over rommelige kamers hebben we hier ook nog steeds! Tenminste ... ik probeer het los te laten. Ze moeten zelf opruimen, schoonmaken, stofzuigen en bedden verschonen. Ik laat hoogstens weten dat ik het tijd vind dat ze weer eens iets doen.
  Ik kan wel heel kwaad worden als er dingen kapot gaan of kwijt raken door die puinhoop...
  En de kapper... pff. Ik heb het opgegeven. Ik verf zelf en knippen doe ik zo min mogelijk. Het is toch te steil en te zacht om iets mee te doen. Jij hebt zo te zien wel haar dat baat heeft bij een goede knipbeurt (slag!). Het hoeft niet kort, je kunt ook vragen of ze het willen bijpunten zodat het beter valt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een heerlijk eten hebben jullie weer gegeten.
  Ik krijg er water van in mijn mond.
  Vond je de Genoeg ook niet leuker als anders?
  Hij sprak me dit keer veel meer aan.En die haren van jou daar is niets mis mee. Lekker je geld in je zak houden!
  groetjes van Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een gezellige blog met van alles wat. Opruimen van de kamers. Ik had de stok achter de deur met; als je nu niet opruimt dan doe ik het morgen met de vuilniszak en dan ben je dingen kwijt die je liever niet kwijt wilt. Dat was maar één keer nodig, de vuilniszak was het wachtwoord. Vlees eten we bij voorkeur van de biologische slager. Maar omdat ik door een nieuw diabetesmedicijn nu ook minder koolhydraten mag eten kom je toch weer bij eiwitten uit. Anders heb je wel erg veel trek en dan red je het niet. Mijn dochter en ik hebben "korte"kopjes. We kregen allebei erg vroeg wat grijze haren. Zelf ben ik gewoon grijs. Maar verven doen we niet. De kleur die we kregen/hebben hoort bij ons. Anders waren de eerste grijze haren niet op de leeftijd van 18 jaar gekomen. En hoe je het ook bekijkt, verf is niet bepaald vriendelijk. We wassen onze haren zelfs niet met shampoo (SLS) maar met een theel. zuiveringszout opgelost in warm water, uitspoelen, dan warm water en wat azijn en uitspoelen. Het lijkt eerst raar maar je kunt het gemakkelijk uitspoelen met douchen, dus niet iedere keer wassen. Héérlijk, wat een gemak.
  Hartelijke groet en tot laters
  Gerrie

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Tja die strijd heb ik nog niet met dochterlief, heb nog 10 jaar voor de boeg.
  Ook wel weer leuk een kamer opknappen.
  Ik neem zelf vaak Genoeg mee bij de bieb, altijd leuk om te lezen.

  Groeten Herma

  BeantwoordenVerwijderen
 8. :-) je haar ziet er zo idd prima uit.....wel jammer dat we je gezicht niet kunnen zien, was ik zelf gewoon benieuwd naar,maar ik geloof zelf niet zo in de kappersval, daar ben je altijd zelf nog bij niet waar?
  oh en opruimen der puberkamers is hier ook altijd ehmmm zo dat ik een paar keer een reminder uit moet sturen( of eens hard brullen EN NU IS HET GENOEG>>>>> )

  BeantwoordenVerwijderen
 9. mm dat ziet er lekker uit!
  hahaha nou ben benieuwd of je dochters kamer er binnenkort wel netjes uit blijft zien.
  he leuk om je een keer te zien op de foto..maak je een foto als je naar de kapper bent geweest??

  BeantwoordenVerwijderen
 10. hihi...zó herkenbaar...de troep in de puberkamers!! Hier 3 pubers dus je kunt t wel raden! kamer opknappen heb ik ook gedaan en dat had wel even succes...ik moet maar weer eens gaan opknappen ;)!Ziet er lekker uit!! Je recept. Je hebt mooi haar...niet te kort laten knippen hoor!!! Groetjes, Petra

  BeantwoordenVerwijderen