Het Keukenraam

Het Keukenraam
Het Keukenraam

zaterdag 12 februari 2011

snel even

Ik maakte een vegetarische maaltijd.
Een ongelooflijk lekkere ijstaart.
Met de hartelijke dank voor het fantastische recept!
"Hij" ging in een keer schoon op!
Dochterlief pakte haar spullen in.
En hakte een stuk muur uit.
Manlief werkte ook hard.

Ik kreeg bloemen van het gezin.
En lekkers.
En ga er nu als een eekhoorn vandoor ( de taxi wacht al!).


Nog even wat duidelijker!
De taxi was mijn neef en zijn vrouw. Die stonden te wachten om ons mee te nemen naar limburg.
Daar hadden we een verjaardag van mijn tante. Mijn tante die 95 was geworden en die vierde met een feest voor alle neven en nichten met partners!
Wat fijn om zoveel familie bij elkaar te zien, om bij te kletsen, soms even goed te kijken of het echt... is. Om te genieten van verhalen, je te realiseren hoe goed je het hebt. De kans om weer eens een afspraak te maken. Kortom een hele fijne dag.

De kamer van dochterlief...
Zo denk je even de rotzooi aan te pakken door een grotere kast. De muren kunnen ook een nieuwe kleur gebruiken...... En dan kom je thuis uit je werk en vind je ( onder een lading stof) je man en dochterlief hakkend in de muur. Staan hal en gang vol troep ( sorry spulletjes) van dochter. Is de voorkamer ineens dochters slaapkamer geworden, zodat je niet meer bij de computer kan. Help!
Gelukkig nam manlief een dag vrij om extra op te schieten. En hopen we over ongeveer een week weer een redelijk normaal huis te hebben ( en een hele mooie kamer voor dochterlief). En dan de huiskamer?

Kwam ik in een gezin waar de kraamvrouw gaat promoveren op een onderzoek wat veel met mijn werk te maken heeft ( super interessant). Was het verder ook een heel leuk gezin, waar ik extra hard moest werken wegens de ( niet zo goede) gezondheid van de kraamheer. Ik dus erg moe maar zeer voldaan ( ook nog iets op tijd ontdekt) afscheid nam.
Kregen we te horen dat we weer kleinschalig gaan werken ( behalve voor bevallingen, dan sturen ze ons gewoon nog ver weg).
Krijg ik toch een wijk die ( hoe zeg ik dat aardig) nogal een achterstandswijk is? Leuk om te werken hoor. Maar alleen maar? We zullen het gaan zien.

Heb ik al twee gezellige afpraken staan voor deze week. Een uitstapje met een nichtje en een met een vriendin.
Ga ik al mijn moed bij elkaar schrapen en vanaf morgen flink in huis aan de slag ( kan weer prima mijn naam schrijven op de tafel in de huiskamer).

Heb ik door gerommel met de computer nog geen e-mail , en merk nu hoe vaak ik die normaal gebruik.
Ga ik nu even genieten van onze mooie badkamer. Om de dag dan fris en fruitig tegemoed te treden met een flinke wandeling ( na een dag van alleen zitten en ondertussen limburgse vlaai en ook nog een koud en warm buffet alle eer aandoen) geen slecht idee lijkt me .

groetjes, Franca.

4 opmerkingen:

 1. wat een zalig logje. Het water loopt me in de mond bij het zien van al dat lekkers !!!
  Zijn jullie aan't verbouwen? En lukt het een beetje?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. dag Franca , ben blij dat je de taart lekker vond heb je hem met "mijn" koekjes gemaakt of met andere??? ik ben gek op die koekjes ik doop ze in mijn cappucino met extra melk en moet mij in houden om er niet veel te veel van te eten!! lieve groet vanwege Jezebelle en morgen een fijne zondag gewenst!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @-Jezebelle- Met jou koekjes!
  En de ijstaart was te lekker!
  Dit gaat ons nieuwe kersttoetje worden. Heel hartelijk bedankt voor het recept!
  Mag ik het op mijn blog prijsgeven?
  @-moeke Vera- het plan was om dochters kamer op te knappen. Er bleek een flink vochtprobleem te zijn, dus nu is het ( weer) een verbouwing geworden.
  groetjes, Franca.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. lieve Franca, met veel plezier !!waarom zouden de blogdames er niet mogen van genieten hé lieve groet Jezebelle

  BeantwoordenVerwijderen