Het Keukenraam

Het Keukenraam
Het Keukenraam

vrijdag 4 februari 2011

jubileum

Twee uitnodigingen in de bus. Een voor mezelf en een voor mijn gezin.

Dit is de mijne . Vandaag is de dag.
Een lekkere lunch.
En dan naar de kapper. Voor...
En na. Kappersval of niet? Altijd iets te kort en wennen, maar de kleur is goed ( en alleen aan de uitgroei geverft).
Nog tijd zat. Bakken we toch een taartje!
Een romige cheesecake om precies te zijn ( voor de liefhebber het recept uit: Heerlijk vegetarisch).
Taart in de oven. Nou kleding uitzoeken.
We aten de taart pas een dag later. En lekker dat die was!
Na drie setje gepast te hebben, besloten dochter en ik dat het dit jurkje zou worden ( een niet zo flatterende foto). Donkerblauw met en vestje erop, betere foto komt nog wel een keer.

Een eetcafeetje niet zo ver van ons kleine dorpje. Lieve collega's , mijn leidinggevende en mijn eigen gezin. Heel klein en bescheiden, en heel gezellig. Een speech van de leidinggevende : mijn sollicitatiebrief bleek nog in mijn dossier te zitten! Kun je je voorstellen. Een brief van een 21 jarige zeer enthousiaste sollicitant. Grappig!
Heerlijk om te horen dat ze ook alle beoordelingen had doorgespit, en niks lagers als een 9 of 10 gevonden had , je zou er van naast je schoenen gaan lopen ( al kreeg ik vooral een knalrood hoofd, door zoveel complimenten). Het afgelopen jaar werd ook nog even aangetipt, maar gelukkig kort en met complimenten over de snelle aanpak. Tot slot de hoop dat ik tot de 40 jaar zou blijven ( da's nog wel een heel eind) en de hartelijke felicitaties met een mooie bos bloemen. Een leuke foto van mijn cadeau ( beetje groot om mee te nemen) en het officiele stuk zat er ( gelukkig ) op. Daarna lieve cadeaus van collega's , en nog lievere brief ( speechen was wel erg eng) van mijn dochter ,en een boek, een toezegging voor een weekend Frankrijk, kortom : het kon niet op!

De bloemen van het kraamcentrum. Verder echt lekker gegeten, veel gelachen en gezellig bijgekletst.
Een fijn jublileum, wat we in Mei nog eens dunnetjes over gaan doen, als alle collega's van mijn team bij ons thuis op de koffie ( met taart) komen.
Lieve cadeaus.
Tot slot het nieuwe blad van mijn kalender (februari) , mooier kun je het nieuwe leven toch niet samenvatten?
Een mooi vak, de kraamzorg. Niet altijd zo dromerig als veel mensen denken ( babietjes in bad doen en de fles geven) maar een vak waar ik voorlopig nog wel even in wil werken!
Genoeg voor vandaag. Meer dan genoeg (zie foto's kapper) vrijgegeven. Gisteren overdag in de wacht ( geen oproep gehad) vandaag van 18.00 uur tot 2.00 uur vannacht ( da's meteen de mindere kant van mijn mooie vak). Ga dus nog even van mijn extra vrije dag genieten!

groetjes, Franca.

14 opmerkingen:

 1. lieve Franca, ik ben gisteren ook naar de kapper geweest en het was van julli 2009 geleden.... en mijn haar is van halverwege mijn rug afgekipt tot jou lengte voor je naar de kapper ging!!! wennen het is geverfd in een mooi en warm chocolade bruin met een lichte koperglans en opgeknipt voor het eerst in ruim 20j is er zo veel af en draag ik het los volgende week zijn we 14j gehuwd en volgende maand word ik 42j vorige week een erg verdrietige en moeilijke gebeurtenis gehad en tot besluit gekomen ik ga dringend meer aan mezelf denken heb een zonnebank beurt gehad en mijn wenkbrauwen laten doen voor eerst in mijn leven en 71€ bij de kapper pff maar het was echt heerlijk een nieuwe ik ... laat de lente maar komen en gefeliceert !! 25j amaai ik werk 5jaar op mijn huidig werk adm bediende bij een kringwinkeldepot heerlijk maar gevaarlijk al die leuke dingen!!en voorheen ben ik lang verkoopster geweest ... aan die 25j bij een zelfste werkgever ben ik nog lang niet !! en was de ijstaart lekker?? en oh ja ik vind dat je er veel jonger uitziet hoor!! een fijn weekend en lieve groeten vanuit vlaanderen vanwege Jezebelle

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je haar zit prachtig, en de kleur is super.
  Ik begin zelf ook aardig wat grijs te zien, en denk er nu toch over om er maar eens een verfje in te gooien.
  Vind het wel een hele stap hoor, krijg altijd complimenten over mijn eigen kleur.
  Fijn dat je zo´n leuk feest hebt gehad.

  Groeten Herma

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je haar ziet er geweldig uit! En wat leuk om toch eens iets meer van je gezicht te zien. Je hebt een heel mooie lach. Ik snap overigens wel dat je niet meer laat zien, hoor. Ik zit ook altijd te tobben met de openbaarheid van internet. Bij mij werd de beslissing voor me genomen omdat er een auteursfoto op mijn boek moest. Dan ben je toch al publiek zichtbaar ;-)
  Wat een fijne dag heb je gehad. Ik voel je gewoon stralen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. hihi, de kapper had voor mij ook 'een val' opgezet. Deze ochtend stipt om 11u neem ik plaats aan de wasbak en ze bekijkt me heel raar ... Bleek dat mijn afspraak pas voor volgende week genoteerd stond :-(

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @jezebelle- Ijstaart staat in de vriezer. Als het met werk uitkomt gaan we vandaag proeven! Goed van je dat je tijd en geld voor jezelf gebruikt. Dat heeft een mens echt nodig . Veel sterkte .
  @-Goud en zilver-Dank je wel Herma. Misschien ook alleen de uitgroei verven?
  @-Geertrude.- Ik vind het doodeng, zoveel van mezelf te laten zien. Sterker nog, misschien gaan deze foto's toch maar weg.
  @-moeke Vera-Oeps, zoiets had mij kunnen overkomen.
  Verder: Nog geen bevalling, al drie dagen te laat,komen er nog babies?
  groetjes, Franca.
  .

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een gezellig logje weer Franca!
  Fijn dat je zo in de bloemetjes werd gezet....
  Mmm en die taart....zou er zo een
  stukje van bijten :)
  heel veel liefs en nog een prettige
  zondag.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Geen kappersval hoor Franca! Je ziet er prachtig uit! Volgens mij is de kappersval dat mensen van lang naar heel kort gaan, dit is gewoon een 'onderhoudsbeurtje' zal ik maar zeggen. Ikzelf heb ook een tien centimeter er af laten knippen (door dochterlief) zodat de doode punten weer eens opgeruimd zijn. Nu is het tot mijn taille en het lijkt stukken dikker. Ik had bijna twee jaar niet geknipt want ik wil het graag weer tot mijn billen hebben (had ik ook tot mijn tweede kind kwam). Het haar werd zo dun van al die zwangerschappen...maar nu is het bovenste weer lekker stevig en ik heb mij voor genomen om regelmatig een centimetertje er af te laten knippen. Tenslotte kan mijn dochter het nu ook en hoef ik niet meer de deur uit voor een knipbeurtje...
  Hopenlijk wordt het haar op den duur mooier aan de onderkant en wat langer...
  Overigens heb ik ook dochter en zoontje geknipt afgelopen week...zou het de tijd van het jaar zijn?
  Ik hoop dat je nog heel veel jaren met plezier zult werken enne...dat weekeind klink goed hoor!
  groetjes mama lieveheersbeestje.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Van harte gefeliciteerd met je jubileum! Wat leuk dat je zo in de watten gelegd bent!
  Je kapsel is mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Roos zei

  Ik volg je blog al een hele tijd,maar op de een of andere manier lukte het nooit om door te komen.
  Deed iets niet goed. Maar weer een gezellige blog, gefeliciteerd met je jubileum!
  Leuke foto's weer. En je hebt idd een stukje van de sluier opgelicht.

  Met groet en hopelijk zit je niet gelang op wacht,
  Roos.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. 'hahaha geinig zo de foto's . en zonder teveel prijs te geven. leuk zo'n jubileumfeestje..dat doet je were goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik krijg honger van die cheesecake! Mmm!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Oh, wat een gezellige blogpost weer.... en dan die cheesecake... om van te watertanden!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik vind je nieuwe kapsel mooi! En beslist niet een kapselval.

  Je kalenderblad vind ik romantisch.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hoi Franca, wat heerlijk om weer even bij je langs te kunnen komen. Ik heb weer ven wat tijd kunnen vinden om bij je terug te lezen. Heerlijk!

  Ik blijf nog heel even weg bij de kapper, het zit met al die hormaonen toch niet hoe ik het zou willen. En daarbij.. ik wil het weer lang hebben, dus hoeft er niet steeds (lees: om de zes of achte weken) een stukje af hé?

  Ik hoop weer wat vaker bij je langs te kunnen komen, maar weet natuurlijk niet hoe het er binnen nu en een week of vijf uit zal zien. Ik vergeet je in ieder geval niet!

  Oh, enne.. ik vind je kapsel wel geslaagd hoor!

  BeantwoordenVerwijderen