Het Keukenraam

Het Keukenraam
Het Keukenraam

zondag 27 februari 2011

en het was...

De derde poging. Dit boek pakt me niet bepaald direct. Maar ik geef het nog niet op! Dank je wel voor het teruggestuurde boekje Sandra. Het meegestuurde kaartje was zo lief!
Soms is het gewoon een mooi plaatje: de afwas op het rekje.
Ik zou het leeg houden... Ik ben bang dat het niet gaat lukken. Die schoentje waren zo lief, ik kon ze niet weerstaan bij het dagje uit met mijn beste vriendin. Commentaar van de mannen : wat heb je nou aan nep schoenen?
Niks mannen, ze zijn alleen zo lief!
Mijn vitrinekastje in de huiskamer moet plaats maken.
Voor....de piano!
Er wordt al volop op gepingeld!
Gevonden in de kringloopwinkel. Voor heel weinig. Er moet nog aan gewerkt worden. Gelukkig heeft manlief dat al eerder gedaan voor een muziekleraar.
Wat een geluk, zo'n handige man!

Alleen de ruimte . De huiskamer is niet zo groot. En met de piano komt het wel erg vol te staan. Het bureautje is terug naar de voorkamer ( waar dochterlief vanavond niet meer slaapt). Maar nog steeds staat het te vol.

Morgen kijk ik wel verder.
Nu genieten van de nette boekenkast, dochters mooie nieuwe kamer ( ik zal vragen of ik morgen foto's mag maken) en het pingelen van de kinderen. Morgen is er weer een dag!

groetjes, Franca.

10 opmerkingen:

 1. O wat gezellig zo'n piano in huis.
  Er is niets gezelliger dan de sfeer van zelf gemaakte muziek in huis.
  groetjes van Peet

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh, een piano! Mijn oma had er ook één (en kon er prachtig op spelen) en mijn tantes ook...helaas ben ik van de niet-muzikale kant van de familie. Maar toch...als alle kinderspeelgoed nou eens weg zou zijn uit de woonkamer en de computer door laptops vervangen..dan zou er ruimte zijn. Maar ja, de buren zijn dan echt niet blij met ons want het is hier echt gehorig.
  Jullie kunnen er lekker op spelen en genieten van de gezelligheid!
  Groetjes van mama lieveheersbeestje.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Even over het boek: het begin vond ik wat taai, en dan vind ik het lastig om toch verder te lezen. Zo'n doorzetter ben ik niet;) Maar toen ik eenmaal de verfilming gezien had was ik er zó door. En met plezier!! Fijne week!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb ook moeite om het boek helemaal te lezen, is hier en daar wat taai, ik heb het een poosje weggezet en probeer er binnenkort weer mee verder te gaan. Ik ga de film ook zeker zien.Ik vind het altijd fijn je verhalen te lezen, jullie huis ziet er ook erg gezellig uit!
  Groetjes Jacqueline

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Franca,
  Mooie piano! Geeft zoveel extra in je huis... zelf hebben we vorig jaar een digitale gekocht, echt een verrijking. Hoewel maar 1 dochter les heeft, spelen ze alle drie regelmatig!
  Ik las al regelmatig bij je, maar ga je nu ook volgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hé, dat boek ken ik! Ik heb het met veel plezier gelezen, en besproken op Relimam.

  De film hoef ik niet te zien: daar lijkt me niks aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hey Franca,

  Sommige stukken lezen vlotter dan andere :) en soms helpt het als er wat herkenning is met het personage.
  Momenteel worstel ik me ook door een boek: Congo. Zeer interessant, maar het gaat niet vooruit :) en zo wordt mijn leeslijst ook alsmaar langer.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oohh... da's nou nog eens een ware vondst! Hier staat het al een hele tijd op mijn verlanglijst, maar inderdaad.. de ruimte.. :o(

  BeantwoordenVerwijderen
 9. ik mocht het boek lezen van m'n dochter, die het ook weer geleend had.
  ik heb het weer snel teruggegeven, omdat ik het slecht geschreven vond, en kon er niet doorheen komen. terwijl ik normaal geen moeite heb met lezen, het derde milennium deel van Sieg Larsen las ik in 1 avond en nacht uit

  BeantwoordenVerwijderen
 10. leuk wij hadden vroeger ook zo'n oude piano in huis.Kan alleen met twee-4 vingers spelen helaas. Leuk hoor om er zo aan te komen. het boek ken ik niet , maar ik lees de laatste tijd zo weinig.. eerst maar eens blogs bijlezen...boeken komen wel weer

  BeantwoordenVerwijderen