Het Keukenraam

Het Keukenraam
Het Keukenraam

maandag 17 januari 2011

Wie wat bewaard....

Heeft wat! De plantjes zijn in een ander bakje gezet. Het mandje is mooi genoeg om voortaan mijn toiletspullen te bewaren.
We gaan nog even door met ruimen. Toen we laatst vol trots onze nieuwe badkamer lieten zien, hield ik de deur naar onze slaapkamer maar even dicht. Maar vanaf vandaag mag de deur weer gerust openstaan.
De kamer is opgeruimd ( weer een doos boeken minder+ ander overbodig spul weg) en goed schoongemaakt.
Helemaal geen boeken? Dat kan natuurlijk niet! Waar een oude broodtrommel al niet goed voor is.
Zie je die vensterbank? Alle fotolijstjes weg. Heerlijk rustig ( en makkelijk werken voortaan).
Heerlijk simpel. En alles is ouderwets goed gedaan ( alles uit de kamer, behalve het bed en dan flink aan de slag). En natuurlijk ook de badkamer gedaan. Wat een feestje! Ook nog wat mandjes voor de badkamerspulletjes gevonden ( als je veel wegdoet, hou je opbergmandjes over).
Na zo hard werken even iets anders. Koekjes gebakken in de koekenpan.Recept van de blog van Karin ( van koken met Karin). Grappig recept, en nog lekker ook!
Post! Een leuk kookboekje met een lieve kaart in de brievenbus. Van het nichtje van manlief, die schrijft dat de kinderen volop lezen ( en voorgelezen worden) uit de gekregen boekjes. Leuk!

25 jaar geleden... at ik voor het eerst krabcake. Gemaakt van verse krab, die ik zelf mee gevangen had. Klaargemaakt door de oma van mijn lieve oppaskindje ( die ik destijds in Amerika mocht opzoeken).
Vandaag maakte ik ze zelf! Niet van verse krab, gewoon met krab uit blik. Een recept uit het 2e kookboek van de vrouw van Gordon Ramsay. Tara dus. Een goed recept zonder aardappel.


En ze waren... Ongelooflijk lekker!

En verder: kocht ik mijn eigen cadeau voor mijn jubileum. Het staat in het achterhuis en elke keer dat ik er langs loop ben ik er weer zo blij mee. Ik laat jullie nog even in spanning ( ik krijg het eigenlijk pas over ruim een week). Had ik beloofd om over de energiebesparingssystemen te vertellen, maar daar moeten jullie nog even op wachten. Ik wil het goed uitleggen, en dan is het handiger als manlief even meekijkt.
Nu ga ik lekker douchen en mijn uniform klaarhangen. Wacht vannacht! Tot snel!

groetjes, Franca.

13 opmerkingen:

 1. Wat is het netjes bij jou en wat gezellig. De koekjes zien er grappig uit, zijn ze lekker?
  Liefs Amelie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat ben jij goed bezig! Heerlijk hè, al die overbodige spullen het huis uit! Ook hier ben ik af en toe drastisch bezig. Het geeft je zoveel rust.
  Grappig die oude broodtrommel met boeken, kom er maar eens op!
  Groetjes Elly

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ga zo eens kijken naar die koekjes, lekker!! Je slaapkamer ziet er geweldig uit!!! echt een heel rustgevend sfeertje. Groetjes, Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wat een gezellige sfeer heb je in huis.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. HELLO:

  My name is Jose, i want to invite you to my blog, its very important to me... i would like to follow you and that you follow me...
  http://top50world.blogspot.com
  there, you can vote or give your favorite artist of all countries!! if your country isnt in the list, you can say it!!! say to all your friends, and go to join the new top of the world, the top 50 world!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. opruimwoede??? hihi, vroege lentekriebels mss?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een ijver! Je mandje is leuk, dat doen we hier ook altijd. En wist je dat jullie in hetzelfde bed slapen als wij?! Grappig he? We hebben het al een jaar of 12,13 en het slaapt nog prima. Ik denk stiekum over een verfbeurtje van het bed (wit natuurlijk) maar durf het nog niet te zeggen tegen manlief, haha!
  Groetjes mama lieveheersbeestje.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. ziet er gezellig uit, Franca. En wat zul je blij zijn met je badkamer.
  Goede wacht (uh....terwijl ik dit schrijf denk ik "dat is alweer voorbij). Was er nog wat?
  En brei je nog?
  gr. Arianne

  BeantwoordenVerwijderen
 9. @Amelie = De koekjes waren zo op, dus ze moeten wel lekker zijn geweest!
  @Elly = Dank je wel. Als je eenmaal gestart bent word het alleen maar leuker dat ruimen. De broodtrommel is al eens als schatkist gebruikt voor een piratenfeest, en zwerft sindsdien overal door het huis.
  @Petra = Dank je wel.
  @ella = Dank je wel.
  @Moeke Vera = Wat dan ook, het ruimt lekker op. Bovendien ben ik nu in een gezin waar ik me helemaal kan uitleven met opruimen.
  @ Het lieveheersbeestje = Ons bed is zelfs al 18 jaar oud! Bedacht ik me pas toen ik het ging narekenen na jou reactie. Ik vind het prima zo, maar bij jullie is de huiskamer ook zo mooi geworden in wittinten, dus het gaat vast gebeuren.
  @ari-atari = Ik ben nog steeds elke ochtend en avond blij verrast als ik de badkamer instap! Zo mooi! Wat de wacht betreft: opgeroepen voor een ziekenhuisbevalling en aanwezig bij de geboorte van een mooi meisje!
  En breien? Natuurlijk,dit keer aan een hele brede sjaal ( meer een omslagdoek), hierna staan de eerste sokken op het verlanglijstje. Breien doet me nog steeds een wereld van goed. Hoe gek dat ook klinkt!
  groetjes, Franca.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dat zieter er weer gezellig uit. leuk koekjes uit de pan...en lekker..
  Van krab houd ik eerlijk gezegd niet...maar t ziet er ook wel lekker uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Het ziet er heerlijk fris opgeruimd uit. Ik heb in de slaapkamer ook niets staan: dat stoft lekker makkelijk, en het is inderdaad rustig.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. wat een energie straalt er van je blogje af, kan je het even doorsturen , hihi , geniet ervan het ziet er heerlijk uit en ik ruik de groene zeep , liefs marion

  BeantwoordenVerwijderen