Het Keukenraam

Het Keukenraam
Het Keukenraam

donderdag 13 januari 2011

genieten op pootjes

Lekker naar mijn zin. Dat heb ik het vandaag.
De eerste vrije dag dat ik niet vanalles moet . Gewoon lekker aanrommelen. Heerlijk zulke dagen.
Waarna je keukentafel er zomaar zo uit kan gaan zien.
En ik de zon weer echt weer zie schijnen.
Mijn breiwerk de laatste tijd even niet zo hard gaat .
Er een mooi kijkboek per post kwam.
En een boek over gezond eten.
Dit geen slechte aanblik (uit de oven) is.
Ik graag even pronk met mijn laatste aanwinst. Een melkkoker in een heerlijk kleurtje. Gekocht toen ik met een collega ( die wegens gebroken pols ineens afhankelijk is) op kringloopjacht ging ( waar ik weinig kocht voor mijn doen en toch veel plezier had).
Een prachtige plant kreeg van "mijn" laatste gezin( en inmiddels twee ziekenhuisbevallingen deed, en daar echt van genoot).
We iets lekkers hadden bij de koffie vanavond.
Jullie mogen raden welke kleur het bad uiteindelijk kreeg.

De rest van de badkamer zien jullie morgen.
Omdat ik nog even wil vertellen. Van de ziekenhuisbevallingen, waar ik zo tegenop zag. En waar ik ( na vertrek met knikkende knieën) uiteindelijk zo genoten heb. Zodat ik nu gewoon ingezet kan worden.
Dat de datum van het jubileum-etentje vaststaat , en ik zelf mijn cadeau mag gaan kopen.

Van wat ik allemaal leerde de laatste week. In het gezin waar ze heel veel wisten over gezond eten ( en ik daar best aardig over mee kon praten).
Een week waarin ik leerde dat oude vrienden ( ook al hoor je een tijdje niks) echte vrienden blijven, en ze stuk voor stuk bellen of langskomen, en we ook een lieve uitnodiging ontvingen.
We heel dankbaar zijn, dat jongste zo goed hersteld. We fijne gesprekken met het hele gezin hadden ( is het de leeftijd, de aanleiding, hoe dan ook heel fijn).

Ik leerde dat een simpele kwarktaart zonder bakken ook prima kan voor een verjaardag ( en dat bakken een stuk ontspannener is als er geen verjaardag voor de deur staat). Dat twee verjaardagen in een week flink aanpakken is ( opa/pa en jongste vierde hun respectievelijk 87ste en 16e verjaardag), maar soms ook handig ( gepoetst is er al voor de eerste verjaardag).
Dat ik geen zin meer heb in hele dagen verjaardagen ( dan zit je te wachten wie wanneer komt, en kun je zelf intussen weinig).

Leerde ik hoeveel makkelijker het is als je huis veel leger word. Stoffen is een makkie!
Heb ik nog niks gemist van alles wat er weg is ( en mag er dus gerust nog wat weg).
Keek ik het programma op de woensdagavond over mensen die verzamelen, en was ernstig onder de indruk. Het heeft me echt aan het denken gezet. Zodat nu onze slaapkamer aan de beurt is om een stuk leger te worden. Mensen zijn belangrijk, en die vat je niet in spullen, daar moet je gewoon van genieten. Genieten van de ogenblikken samen, niet van de spullen die je misschien aan iets laten denken.

Leer ik zo veel de laatste tijd. Over gezondheid, over genieten, over slapen ( nooit geweten dat daar zoveel over te leren is, totdat je nacht zelden langer is dan 5 uur). En denk ik er zelf over om weer echt iets te gaan leren. Niet direct. Eerst even lekker zo doorgaan. Met opruimen, wegdoen, genieten, (hopelijk wat meer) slapen en straks.......Eindelijk in het bad op pootjes!

groetjes, Franca.

5 opmerkingen:

 1. he wat een gezellig blogje heb je, geniet maar lekker van je vrije dagen, dat hoef je iet te leren he ? , liefs marion

  BeantwoordenVerwijderen
 2. gezellig om weer zo´n heerlijk positief blogje te lezen. Fijn weekend hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een schitterend uitzicht heb jij vanaf je keukentafel!
  Heerlijk logje verder om te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. oohh Franca , wat een heerlijk logje wat woon je mooi en gezellig !! een super mooi weekend gewenst vanwege Jezebelle

  BeantwoordenVerwijderen