Het Keukenraam

Het Keukenraam
Het Keukenraam

woensdag 1 december 2010

250 blogjes

De babietjes vinden het te koud denk ik.
Al dagen ( en een nacht) wacht ik op het telefoontje, maar voorloping blijft het nog erg stil.
Voordeel is dat de sinterklaaspakjes een keer op tijd ingepakt zijn. En dat ik niet snel naar de winkel kan vliegen voor nog een kleinigheidje erbij.
't is mooi zo. Klaar is klaar.
Dit zie ik vanaf mijn computer. De loopsporen zijn van het open en dicht maken van de luiken ( en ja, sommige van ons hebben enorme voeten).
Door het steeds verwachten opgeroepen te worden, kook ik al vanaf zondag in het vooruit. En nog steeds onnodig. En te lekker! Op zaterdag: Mexicaans ( voor twee dagen, maar wegens te lekker en visite in een dag op). Zondag maakte ik een gerecht in de slow-cooker( voor twee dagen, gelukt omdat ik meteen de helft weggezet heb). Maandag had ik dus nog eten, wel bakte ik alvast het vlees voor de dag erna. En maakte een grote hoeveelheid pesto met Oma's keukenmachine. Perfect gelukt! En ongelooflijk lekker. En zo aten we gisteren: Spinach pesto pasta with chicken. Vandaag? twijfel ik nog tussen gewoon boerenkool of een vegetarische schotel. Ik heb het koken herontdekt. Nou ja, uit het boek: Cheap, fast, good dan.
De soep van vrijdag smaakt zaterdag als lunch ook heerlijk. En de genoeg wacht op me.
Geen kleine kindjes meer. Toch Sinterklaas en zwarte piet in huis. Ik kan het niet laten.
Veel te gezellig.
Zo zag mijn wachthoekje er de laatste dagen uit. 's morgens hard werken. Was aan, vaatwasser leeg, alles opruimen, eten klaarzetten, enz, enz. En dan toch niks, zomaar "vrij".
Mooi tijd voor een heel leuk karwei. Sinterklaas spelen . Wat heb ik zitten denken. Wat? Voor wie? Vinden ze het echt leuk? Ik hoop dat ze er blij mee zijn. Eigenlijk zou ik jullie allemaal wel een cadeautje willen geven. Gewoon , omdat ik zo blij met jullie ben. Deze zijn nu aan de beurt. Volgende keer meer.
Zo simpel. En zo verschrikkelijk lekker. De spinazie, pesto pasta met kip. En in de diepvries zitten nog vijf porties pesto. Lekker makkelijk voor als ik aan het werk ben. En natuurlijk zonder kunstmatige toevoegingen.
De sjaal is klaar! Nog nooit iets gemaakt wat ik zo vaak uit moest halen. Terwijl het toch niet zo moeilijk was. Op een of andere manier ging het vaak mis , maar het is uiteindelijk gelukt.
Vandaag inpakken. De sjaal gaat naar mijn tante als sinterklaascadeau. Nou maar hopen dat hij in de smaak valt.

250 blogjes. En dat voor iemand die niks met de computer had. Dat was meer voor oudste en manlief. Ik ben bang dat ik er inmiddels ook heel wat tijd achter doorbreng. Het heeft me geholpen om van me af te schrijven toen het allemaal niet meezat. Ik kan met jullie delen als het goed gaat in mijn leventje. Vind het heerlijk om met jullie mee te lezen en leven. Kortom ik zou het niet graag meer missen!
Al denk ik er wel over om deze ruimte anders te gaan vullen.
We zullen zien... Voor nu : Heel veel plezier met sinterklaasavond!

groetjes, Franca.

16 opmerkingen:

  1. Wat lees ik toch telkens met veel plezier jouw logjes. Ik krijg er vaak ook zin in om bv. te koken, te breien, ...
    En die beebjes komen er vast uit zondag of maandag als de Sint komt.

    Liefs, Sandra.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ben blij dat t gewoon weer beter gaat met je. Ik vond het hoe dan ook goed van je dat je er over kon schrijven en wilde delen met ons.
    Zo he wat ene lekekre dinegn heb jij gemaakt zeg en die pasta pesto die wil ik ook wel eens maken..mmm lekker en snel klaar...
    Ja bijna is t sinterklaasavond. Hier heeft de kleine man nog geen notiedat er ook een avond met cadeautjes komt. t zal wennen zijn voor hem dat er vanaf volgende week geen schoen zetten meer bij is...maar deze week genieten we daar nog even van en volgende weke gaan we aan de slag voor kerst. Gezellig!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi Franca,
    Bedankt voor je superleuke pakje!
    Wat ontzettend lief van je. Ben er helemaal blij mee.
    Er staan ontzettend lekkere dingen in het kookboekje! Zakdoek gaan we zeker gebruiken en hangertje hangt al!
    Ik hoop dat je nog lang blijft schrijven. 'k Heb een paar blogjes waar ik ieder dag even kijk..
    Liefs van Ipie

    BeantwoordenVerwijderen
  4. wat ben je toch een heerlijk mens, kan je niet naast me komen wonen ? met al die andere leuke lieve bloggers, haha, dat zou mooi zijn, niet dan ? ik haal ook veel uit simpele dingen, je kent me wel, enne super om je zo ontspannen mee te maken, verder prettige wacht, enne , leuk wachthoekje, liefs marion ga zo door eh? ik kan je niet missen hoor, liefs marion

    BeantwoordenVerwijderen
  5. uitnodiging voor de lezeressen , kijk even op m'n blogje a.u.b. liefs marion

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Nou die sjaal kun je nu helemaal wel gebruiken met die kou.
    Brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.

    Groeten Herma

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Heerlijk toch, al dat kokkerellen..De Pasta ziet er lekker uit, maar hoezo zou je de blog veranderen? Volgens mij is ie precies goed hoor. Ik lees elke keer weer met erg veel plezier. Gewoon lekker door gaan met vertellen over je dingen hoor.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een schattig Sinterklaas-hoekje! Leuk idee om er boeken bij te zetten!
    Liefs Amelie

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat een heerlijk verhaal weer Franca! En wat een prachtige sjaal heb je gemaakt. Dat kan niet anders dan dat dat in de smaak gaat vallen. Ik zou het wel waarderen hoor! Alles wat hand- en met liefde gemaakt is trouwens ;o)

    Jij trouwens ook een paar hele fijne Sinterklaasdagen toegewenst!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Lieve Franca, wat een heerlijke verrassing heb je mij gestuurd! Hier zitten we momenteel ook niet lekker in ons vel, maar dat weet je al, en zo'n opkikker kon ik heel goed gebruiken. (het 'rare' is dat als je zelf in een dip zit, de hele wereld gewoon doordraaid...als ik op straat ben denk ik wel eens; hoeveel mensen zouden ook net iemand moeten missen? Het zullen er heelveel zijn maar niemand praat er over...)

    Oh, eh Marion, ik kom dan aan de andere kant naast Franca wonen hoor!

    Groetjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Heel erg bedankt voor het pakje! Wat een verrassing! Echt superleuk.Het boek is zeker erg leuk om voor te lezen! en dat ga ik ook zeker doen.ik wens je een prettig weekend!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wat een heerlijke recepten, volg al lange tijd je verhaal maar het lukte niet om te reageren. Kijken of bericht nu overkomt.

    met groet roos

    BeantwoordenVerwijderen
  13. lieve franca ik typte hier een lange tekst het lukte niet even iets korter proberen.....

    BeantwoordenVerwijderen
  14. lieve Franca, ik zie vandaag de postvrouw een dikke witte enveloppe in mijn bus duwen zou het??? jaahhh oh wat lief en dat net op sint zijn verjaardag en ik kon die opkikker goed gebruiken want vorige week 1x 1h op de bus gewacht bij-7° en 1x op de bus gewacht 45min bij - 9° dus lekker verkouden!! en dat hangertje zo lief!! ik had ooit bij een bezoekje aan Veere in onze verlovingstijd een heksje gekocht met net zo'n jurkje aan die hangen nu zusterlijk samen aan mijn "vitrinekast" nu denk ik elke dag aan jou! en neen geen adres maar ik vond het terug op de vorige enveloppe dus er komt nog iets vanuit vlaanderen naar jou... zeker weten!! warme groet en een dikke knuffel vanwege Jezebelle

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Mooi geworden die sjaal. En ik heb genoten van de gezellige foto's!

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Dank je wel voor alle leive reacties! En wonen tussen Marion en het lieveheersbeestje? Jullie zijn van harte welkom! Judith ik zal het pestorecept in mijn volgende blogje zetten.
    groetjes, Franca.

    BeantwoordenVerwijderen