Het Keukenraam

Het Keukenraam
Het Keukenraam

zaterdag 20 november 2010

van zooi en mooi

Als een vriendin een mailtje stuurt met: het blijft stil. Dan is het hoog tijd om weer eens iets van me te laten horen. Het is geen onwil hoor! Er is maar een reden: ik heb het druk!
Zo zijn daar de voorbereidingen van mijn 25 jarig jubileum, de badkamer die nu echt bijna klaar is ( straks alvast een paar foto's), een huis wat maar niet schoon wil worden, het is al bijna sinterklaas, volgende week is mijn man jarig, en dan heb ik het nog niet over de mensen die ik op mijn vrije dagen ook graag even bezoek. Nou ja, hier alvast een klein stukje. Later in de week hoop ik iets "echts " te schrijven.

Van de minikas, die in de afgeprijsde hoek in het tuincentrum stond, en die ik echt niet kon laten staan ( met een eekhoorntje erin, omdat die het hier buiten ook zo naar hun zin hebben ( met als gevolg dat ik NUL nootjes van de beukenboom, de hazelaar en zelfs geen van de walnootboom had dit jaar).
De rozen waren een cadeautje van de oma van " mijn" laatste gezin, net als de chocolaatjes. Lief hè! En hoe vind je onze antieke wastafel?
Het verwenpakketje kreeg ik van het gezin zelf. Het (soort van) Engelse toilet vonden we bij een sanitairzaak die eigenlijk al gestopt was, maar nog een paar artikelen had staan.
Als je leidingen gaat leggen in een oud huis, komen die tussen twee houten lagen. En zo komt dan je huiskamer eruit te zien. Nou ja, op het ogenblik is het weer schoon, nog effe volhouden.
Erger was de verstopping van gisteren beneden! Het water ( met daarin drijvend....) kwam door alle putjes naar boven! Dus een hele vieze stinkende zooi in de badkamer beneden, het achterhuis, de bijkeuken en de garage. Mijn man heeft het zelf op kunnen lossen. Wat was ik blij dat het gebeurde op een dag dat hij thuis was, en we het direct zagen. Stel je toch eens voor dat het gebeurd was terwijl iedereen naar school of werk was!
Kirstie's homemade home. Kijk eens op : www.chanel4.com/4homes/on-tv/kirstie's-homemade-home/
Kleine waarschuwing: een keer op deze site kom je niet meer weg!
Je vind er een interview met Kirstie ( hier op tv met de grote verhuizing op s.b.s. 6).
In Engeland heeft ze twee bijzondere shows gehad. Kirstie's homemade home: waarin ze een huis koopt en dit helemaal renoveert en inricht met lokale (Engelse) meubels en materialen ( met uitzondering van de roze koelkast uit Italie daar kon ze geen weerstand aan bieden). En ze heeft een show rond kerst: Kirstie's homemade Christmas.
Helaas worden beide programma's uitgezonden op chanel 4 , zodat ik ze hier niet kan zien!
Het interview dat je van haar, op de site van chanel 4 kun zien geeft helemaal weer hoe ik over een huis denk!
Ook ik hou er niet van als je in zo'n standaard huis komt: grote bank, grote t.v. ergens prominent in huis, de keuken met kookeiland ( die ineens voor iedereen het middelpunt in huis is, ook al koken ze maar heel af en toe). Ooit hoop ik de d.v.d. van beide programma's te bemachtigen. Voor nu doe ik het met het boek ( ook mooi) , wie niet direct zo'n aanschaf wil doen: op de site staan filmpjes en patronen van zelfmaakprojecten die ook in het boek staan!
Gelukkig woonde Kirstie niet in het huis tijdens de verbouwing!
Stijlvol, simpel, mooi.
En nog een lief cadeautje wat ik kreeg...een boekje wat met mijn vak te maken heeft.

Verder: probeer ik een afspraak te maken om koffie te drinken met een lieve collega. Wat een ramp! Als ik vrij ben is zij aan het werk en viezeversa. Volhouden, het komt goed.
Krijg ik dat grote huis maar niet onder controle. Nog even en ik ga ( netjes tegen betaling) een nichtje te hulp roepen om een frisse start te hebben in het nieuwe jaar. Nu heb ik de huiskamer en keuken klaar, badkamer en toilet zijn ook goed geschrobt, maar de slaapkamers en zolder schreeuwen nog om een flinke aanpak.
Gaat het goed met mij ( al rende ik 6 keer naar het toilet toen ik de wacht weer in ging) doorzetten, dan stopt dat ( hoop ik) ook.
Hoop ik op jullie goede ideeën voor mijn jubileum: een leuk feestje voor 350 euro mag ik geven! Op kosten van de zaak, iemand ideeën?
Ga ik nou lekker van mijn zondag genieten, en laat ik jullie later in de week wel weten hoe het ervoor staat.
groetjes, Franca.

11 opmerkingen:

 1. goeiemorgen Franca, wat een leuk logje weer en wat woon je mooi en ja ik heb ook nog zo veel te doen en sommige dagen komt het er niet van maar stap voor stap lukt het wel rome is ook niet op één dag gekomen gisteren twee maal naar het stort met troep en deze week mijn woonkamer verbouwd heb prachtige nieuwe sofa'gekocht op het werk mooi mooi ik heb net een nieuw huis... en wat een mooi toilet hebben jullie...een mooie zondag gewenst vanwege Jezebelle

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jezebelle, Waar werk je? Ik zoek ook nog nieuwe sofa's. Misscien een website?
  groetjes, Franca.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij zijn ook fan van Kirstie Allsopp! Ik wist niet dat ze dat soort programma's ook deed. Oh, wat wil ik ze graag zien! Ik vind haar zo leuk en elegant en inspirerend en creatief en simpelweg fantastisch! Ik ga eens op YouTube kijken of er filmpjes te vinden zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie badkamer gaan jullie hebben en Kirstie die kende ik nog niet. Wij gaan compleet fout met onze badkamer :), maar ik moet er dan ook helemaal zelf in baden en wassen.

  En kan ik dat boek van je: "Tijd kost geld." of was het nu omgekeerd eens een keertje lenen aub?

  Liefs, Sandra.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ja wij volgen zo'n series ook , natuurlijk wat wil je als je met een man uit england getrouwd bent haha, en alles komt goed, de lat niet te hoog leggen voor jezelf , verstandig om hulptroepen in te schakelen, succes en geniet , liefs marion

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het is misschien wel een werk, maar de kleine stukjes die we nu van de badkamer hebben gezien zien er veel belovend uit. Wat een stof he met zo een verbouwing. Mijn zoon heeft ook een oud huis en is dat ook helemaal aan het verbouwen. De stof blijft maar terug komen lijkt wel.
  Groetjes Saskia

  BeantwoordenVerwijderen
 7. lieve Franca, ik werk in de grot van alli baba voor de verzamelaars!!!in een kringloopdepot die de winkels van een deel van vlaanderen bevooraad!! ik heb een driezit en een tweezits bank gevonden in cognackleurig leder gebruikt en en beetje verschenen door de zon maar na een likje creme zo opgelost!!en de prijs durf ik bijna niet te noemen ...50€ mijn vorige kwam toen ik er nog niet werkte ook uit één van hun winkels en toen betaalde ik voor de twee 120€!!! heb er toch fijn zeven jaar ingezeten he?? had ook nog een prachtig kelim tapijt mee van wel drie meter lang en dokter MARTINS bottines voor mijn dochter met bloemetjes op in echt leder zo gevaarlijk mijn werkplaats wat de mensen allemaal weggooien een strijkplank had ik nog ook nog lekker breedde strijkt lekkerder!
  lieve groet vanwege Jezebelle

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hey wat leuk! Ik ken Kirsty alleen van 'de grote verhuizing', ik ga snel even een kijkje nemen op haar site, bedankt voor de tip.

  groetjes,
  Lilian

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik kijk elke week naar Kirsty en Phil! Ik vind dat een supergezellig programma, ook al zijn het op het moment helaas herhalingen. Ik ga zeker op zoek naar dat programma waarin ze een huis renoveert.

  Altijd als ik op jouw blog kom, moet ik mij eerst een tijdje vergapen aan dat prachtige aanrecht in de header!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. wow wat een mooie spulletjes heb je.. die badkamer gaat er heel mooi uitzien ben benieuwd

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Je mag een feest geven! Toen ik zestig jaren mocht tellen heb ik voor familie en vrienden een Afternoon Tea "gemaakt". De sandwiches hebben we zelf belegd. Maar het casinobrood, de hartige muffins, scones, taart, koekjes, allemaal van de bakker. De jam voor de scones, een duurdere kwaliteit en in schaaltjes, slagroom kloppen (geen bus!), mooie bonbons, verschillende theesoorten op kleine bordjes en schaaltje voor de gebruikte zakjes, tafels gedekt met wit damast -ik heb zoveel kleden- borden, bestek, kop en schotels en thermoskannen gehuurd. Toen het bezoek kwam hoefden we alleen in de gaten te houden of er nog heet water of koffie genoeg was.
  Ieder vond het gezellig en weer eens wat anders en doordat je geen drank en hapjes nodig bent is zo'n avondje prima te betalen. Als je wilt weten waarmee we de sandwiches belegd hebben? Mijn mail-adres vind je vast.
  Hartelijke groet en tot laters
  Gerrie

  BeantwoordenVerwijderen