Het Keukenraam

Het Keukenraam
Het Keukenraam

maandag 1 november 2010

taart,taart en nog eens taart

En niet eens allemaal zelf gebakken.
Alleen de hartige. Geen energie over na het werk.

We beginnen bij het begin. Als dank voor alle lieve reacties wil ik iets doen.
Een boekje weg geven. Maar aan wie? Ik zou wel iets heel origineels willen vragen , maar wat?
Het is een grappig boekje, met adviezen om goedkoop de feestdagen door te komen. Schrijf maar waarom jij dit boekje goed kan gebruiken . Dan kies ik een leuke reactie uit. Ik ben benieuwd!
Vierde we zaterdag nog een stukje verjaardag. Rustig zoals je ziet. Met een tante van even in de tachtig. Dan mag er een breiwerkje bij toch? Het was een gezellige , heel relaxte zaterdagmiddag.
Hier is de eerste taart. Die was voor maandag . Toen verjaarde oudste echt ( en werd al 19). Opa en oma en zijn peetante met haar man ( mijn beste vriendin , die een dag later weer aan haar ogen geopereerd moest worden) , wat vrienden en wij met zijn vijven, hielden een klein gezellig feestje.
Deze punten zijn feta. Met een salade een heerlijk voorgerecht. We gingen uiteten. Zomaar. Nou ja, we waren in september 21 jaar getrouwd, toen had ik nog niet zo'n zin in vieren. En oudste was nog een keertje naar de Griek beloofd ( in de zomer al, maar ook toen...) Nu wist oudste geen verjaardagcadeau of konden we misschien.... En dus gingen we met zijn vijven uit eten. Naar de Griek.
Hadden een supergezellige avond, waar we allemaal heel erg van genoten hebben ( en trots dat ik was op die grote kinderen van ons) en waaraan we met veel plezier aan terugdenken. Genieten met een hoofdletter!
Ze gedroegen zich keurig, bestelde beleefd, genoten op een gezellige manier van het uitje. Maakte absoluut geen ruzie ( zelfs geen geharrewar) kletsten gezellig over van alles en nog wat hadden lol ,aten keurig. Kortom een plezier om zo met je ( grote ) kinderen uit eten te gaan.
Kreeg ik nog een leuk bloemetje van mijn laatste gezin( en een boekenbon). Leuk gezin, ongelooflijk mooie baby, helaas ouderkamer weer op zolder ( wat is dat toch de laatste tijd) net te laat voor de bevalling ( baby werd bijna geboren terwijl vader aan de telefoon was). Schattige oudste ( met twee van de lieve kleine staartjes, om op te vreten). Kortom, een vermoeiende maar leuke week.
Ondanks het sombere weer, besloot ik toch een stukje te gaan lopen vandaag.
Plukte daarbij nog een bloemetje.
En bakte eindelijk de hartige taart ( die eigenlijk dus voor zondag bedoeld was, toen we liever uiteten gingen).
En omdat het zo lekker is.
Nog maar een fotootje

Nog een keer taart tot slot. Omdat niet iedereen maandagavond kon, was zaterdag open dag. En hadden we dus nog meer taart. Wat zal ik zeggen...

Vanavond probeerde ik een foto van de kinderen te maken, om op canvas af te laten drukken ( voor Pa/opa's kamer). Hoe onmogelijk is het om drie tieners goed op een foto te krijgen? We hebben er al tien, maar er is nog niks geschikts bij. Straks nog eens proberen.

Het is dus gelukt, de wacht. Al vind ik het nog steeds heel wat. Ik hoop maar dat het steeds wat beter mag gaan. De eerstvolgende keer ook ziekenhuisbevallingen. Oef!
En wat de vermoeidheid betreft: ik moet duidelijker aangeven wat een kraamverzorgster doen, wat precies haar taakomschrijving is. Voorbeeld van het laatste gezin: Op de laatste dag, vraagt vader waneer ik de kamer van de oudste ga stofzuigen. Vandaag niet, was mijn antwoord. Waarop hij zei: maar er staat toch dagelijks ( had ik ingevuld bij ouder + babykamer). Mijn uitleg dat ik dagelijks drie verdiepingen had gestofzuigt en dit toch wel erg veel was , en die laatste dag korter en toch een schoon ouderlijk+babybed en kamers, badkamer en toilet en was + strijk en ook nog even beneden vegen en dweilen ,echt geen ruimte meer overlieten voor kamer oudste, gaf als reactie: Nou ja, dan ga ik wel buiten zagen....
Wij zeggen dan, daar zakt je broek van af.. Ik weet niet wat jullie zeggen, maar mijn mond viel open!

Volgende keer begin ik in het gezin door letterlijk met mijn lijst op tafel uit te leggen wat we allemaal doen. En wat nog redelijk is. Dat gaat vast helpen tegen vermoeidheid! En tegen sommige vaders!

En Purperpolletje: je bent van harte welkom! Net als alle anderen die mijn adres gekregen hebben. Mocht je ooit in de buurt zijn... niet twijfelen! Aankomen! Koffie of thee is er altijd, en als ik het van tevoren weet, zorg ik ook voor iets lekkers erbij!

En Nicole: ik heb het geprobeert. Echt waar. Maar probeer maar eens een foto van jezelf te maken, waar je kapsel goed op te zien is en jij zelf niet herkenbaar bent. Ik kan je vertellen: het leverde een soort reportage op die jongste flink liet lachten toen hij ze achter elkaar zag. Maar om ze op het blog te zetten... Dan moet je met iets heel overtuigends komen!

Ik ga theedrinken ( zonder taart) met dochterlief. Nog een stukje breien, en me verheugen op morgen. Op de koffie bij mijn beste vriendin, even naar de kringloopwinkel ( blijft een feestje) en misschien, heel misschien komt morgen een boek met de post. Fijn, nee, onvoorstelbaar heerlijk, om weer zin in morgen te hebben!

groetjes, Franca.

16 opmerkingen:

 1. Wat schrijf je lekker enthousiast, tegenover een tijdje geleden!

  En heerlijke taarten!

  Die reactie van die vader begrijp ik niet. Dat zou ik nooit durven zeggen, niet eens denken zelfs. Maar je hebt nou eenmaal van die botte lui.

  Ik zou graag in aanmerking komen voor het boekje. Waarom? Alleen de titel al deed mij glimlachen. Zal vast een heel informatief boek zijn. Ik zou het met plezier lezen, ga het denk ik in de bieb lenen. Dan kun jij het een ander geven die het misschien meer nodig heeft.

  Groet Kopka

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hai franca, Och Och wat heerlijk allemaal, haha, lang leve de strechbroeken en elastiek haha. Het leven is zo zo slecht nog niet eh? geniet er maar lekker van , want ellende komt vanzelf.succes met een mooie foto maken van je kids, zal best gaan lukken. en in het boekje ben ik wel geinterreseerd haha, en verder brei ze en blijf bij jezelf, laat je niet gek maken, dat doen we zelf wel , haha, liefs marion

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ongelooflijk zge ik vind dat je al erg veel moet doen in zo'n gezin.. stofzuigen vind ik al heel wat zeg..ik zou t niet eens durven vragen.. maarja ik heb gelukkig een handige man en die is er ook heel handig in.. maar dat ene vader jou vraagt of je die kamer zuigt.. niet normaal zeg....
  petje af hoor voor de dingen die jij al wel presteert want ik vind het al erg veel.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. oh franca ik wil dit boekje al zo lang ... in ruil drie recepten eentje van een ijstaart voor de feestdagen eentje van een kippeschotel en eentje van bijzonder stoofvlees (hachee) erg lekker en goedkoop please!!!??? ik zou er erg blij mee zijn lieve groet Jezebelle

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ps ik ben je adres kwijt... anders had ik al lang es een briefje/kaartje geschreven.. en je gewoon mailen kan ik ook niet ik ben zo'n pc kluns...lieve groet Jezebelle en die laatste man echt ongeloofelijk ik heb stage gedaan als kraamverzorgster en bij mijn tweede gezin "mocht" ik gun superdeluxe douche insmeren met autowax alle wanden jaah das echt wel leerzaaam die kraamzorg!! lieve groet en een dikke knuffel ik ben uit mijn dal aan het klimmen hoor!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat heb je lekker veel gebakken zeg! Lekker. Ik was gisteren bij een buurvrouw op de koffie, en zij had muffins gebakken. Toen ze even wegliep sprong de kat op tafel en likte aan de muffins. Toen hoefde ik er toch geen meer....

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hallo Franca,
  Fijn dat het weer wat beter gaat en wat een hork, die vader!
  Je boekje lijkt me letterlijk "heerlijk"! Ik heb een (samengesteld) gezin met 5 kinderen tussen de 19 en 11 jaar. 't Is lastig om steeds wat verrassends uit de oven en pannen te toveren met een beprkt budget. Ik klaag niet hoor maar december is een dure maand. Boekje zou dus welkom zijn.
  Groeten, Ipie

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh... die hartige taarten zien er zo goed uit!!! Ik heb nog nooit een hartige taart gebakken... maar wordt zo wel door je geinspireerd het eens te proberen! DANK!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat leuk om je blog weer te lezen. Telkens geniet ik mee.
  En die taarten zien er zo lekker uit. Ik bak vandaag nog eens een quiche met prei.
  Ik denk dat sommige kraamverzorgster verwarren met poesthulp :) Gelukkig maak je meteen duidelijk hoe het zit.

  Groetjes, Sandra.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ohhhh, die taarten... jammie!! Zowel de zoete als die hartige!
  Ik heb met 3 van je collega's kennisgemaakt. Helaas waren die niet echt van het poetsen, maar meer van het kletsen. Het sanitair werd gedaan (effe vlugvlug) en als ik geluk had werd mijn bed verschoont. Daarentegen was er blijkbaar wel genoeg tijd om urenlange verhalen af te steken over wat ze allemaal in hun loopbaan hadden meegemaakt. Jammer, en wat ook jammer was, was ik toen niet mondig genoeg was om er wat van te zeggen of om iemand anders te vragen. Dus tja, beroep van uitersten begrijp ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Daar zakt mijn broek ook vanaf! Zou je hem het liefst niet die stofzuiger in zijn handen geduwd hebben met de mededeling dat hij dat zelf misschien maar beter kon gaan doen? Wat een hork!!!

  Voor de rest moet ik maar niet teveel naar je taartenfoto's kijken...want daar kom ik denk al van aan! Haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik zou graag in aanmerking willen komen voor het boekje omdat de decembermaand een dure maand voor ons is, zeker dit jaar, deuren die vervangen moeten worden, de boiler die het net heeft begeven, de oudste zoon die besloten heeft dat hij skileraar wil worden en daarvoor toch nog een beetje geld hoopt te krijgen van ons, de tv die het blijkbaar ook net heeft begeven, veel verjaardagen, een bruiloft, heb het heel vaak bij de bieb geleend en o wat ben ik dan verdrietig als het na 3 weken weer terug moet, het ontbreekt nog als enigste in mijn collectie consuminder boeken vandaar deze hoop op dit inspirerende boekje
  tanjakarst@hotmail.com

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hallo Franca,
  Wat een gezellig feestje hebben jullie gehad! Heerlijk! Ik hoor altijd zulke negatieve verhalen over pubers, maar ik geniet van ze hoor! (het gekibbel, ach dat hoort er bij zeggen ze...kleintje hebben ook zo hun onhebbelijkheden en ikzelf vast ook wel!).

  Leuk dat je weer een boekje weg gaat geven! Ik heb er al twee van je gehad, maar deze ken ik niet en de dure maand komt er al weer aan..(ook nog eens drie kinderen jarig in november)als je gaat loten doe ik ook graag mee.

  Geniet van de kleine dingen hoor Franca, dat zijn de krentjes in de pap..

  Groetjes mama lieveheersbeestje.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Mmmm,dat ziet er heerlijk uit. Ik krijg helemaal zit om zelf te gaan bakken.

  Je hebt een nieuwe volger!

  Liefs, Karin

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hoi,

  blij te lezen dat het weer beter gaat.
  Ik laat nooit een reactie achter, maar zou heel graag dit boekje willen winnen!
  Wij zijn een gezin met 5 kinderen en hebben het op het moment financieel niet makkelijk.
  Graag zou ik ze toch een leuke sint en kerst geven.
  Liefde en gezelligheid is het belangrijkste, dat weet ik wel, maar niet helemaal genoeg.


  groeten Boukje.

  BeantwoordenVerwijderen