Het Keukenraam

Het Keukenraam
Het Keukenraam

donderdag 4 november 2010

2 dagen

2 dagen had ik mezelf gegeven. Om gewoon thuis te zijn. Geen bezoekjes aan pa/opa ,geen bezoekje aan de geopereerde vriendin en ook niet aan mijn oudere tante.Geen boodschappen .Gewoon 2 dagen thuis.
En wat heb ik ervan genoten! Van de rust. Van het niet op de klok hoeven letten. Van alle tijd die je dan zomaar hebt. En wat ik dan zoal gedaan heb? Vanalles, maar niet veel bijzonders.De koeien kwamen gisteren ook een kijkje nemen, toen ik op zoek was naar kastanjes. Vandaag heb ik ze niet gezien. Heb ik zomaar de allerlaatste buitendag van de koeien op de foto gezet.
Weet je wat ik ga doen als ik zoveel tijd heb? Tutten!
Zoals hier: een manderijnenkistje kreeg een geblokte keukendoek, wat nostalgische boekjes, een kaarsje en wat natuurmateriaal. En zie daar, een heerlijk tuttig bakje op de keukentafel.
Een groter kratje voor op de eetkamertafel. Met boeken en tijdschriften die me blij maken. Om heerlijk naar te kijken en vaak iets uit te pakken. Dit zijn de boeken van dit moment ( en een grappig oud puzzeltje), pas gekocht of pas gelezen. In ieder geval ben ik er nu mee bezig. Heerlijk zo'n mooie bak.
Met die mooie kaart, de fruitbak en de gekregen bloemen genoeg om blij van te worden.
Komt dit jullie bekend voor? Mij doet het echt denken aan de budgettrui van Purperpolletje.
Ze kan echt trots zijn op haar werk! Deze jurk is te koop voor maar liefst 129,95 euro !
Ik tutte nog even door.En zat dus zo t.v. te kijken gisteravond. Tuttigheid ten top! Heb overigens het lieve boekje en het vierkante geurkaarsje cadeau gekregen van een vriendin. Als opstekertje. Lief hè!
De laatste roos uit de tuin. Zo kijk je elke bloem uit de grond. En zo neem je alweer afscheid van het bloemenseizoen.
De hortensia's zijn ook nog mooi. Kan ik ze fijn drogen en verwerken in een krans.
En als je dan ook even een paar dozen eieren ophaalt bij oma, aan de praat raakt en spontaan haar keukenmachine in bruikleen krijgt. Ziet je keukentafel er ineens uit als een slagveld. Ze bood het eigenlijk aan voor dochterlief, die vanavond wilde gaan bakken. Maar ik mocht het ook gebruiken. Kan ik eens uitproberen of het werkt. Ik was bang dat het te veel gedoe zou zijn ( opruimen, schoonmaken) en dat zo'n apparaat dan misschien in de kast blijft. Op deze manier kan ik het mooi uitproberen zonder spijt van een eventuele grote ( dure) aankoop.
Tot slot nog een keer voor Purperpolletje: nog een recept voor gevulde pannenkoek. Nog niet geprobeert, maar wie weet ga jij voor.

Of ik nog iets anders deed dan tutten?
Jazeker. De bovenverdieping is schoon. De was is gevouwen en gestreken. De huiskamer weer netjes.
Een afspraak gemaakt voor een gesprek over mijn 25 jarig jubileum.
Alles op mijn gemakje. Heerlijk.
En nu aan tafel . Iedereen is thuis. We kunnen eten. Morgen weer op pad, naar mijn vriendin. Maar deze dagen... Ik heb ervan genoten!

groetjes, Franca.

11 opmerkingen:

 1. Ha Franca,
  Wat heerlijk hè dat getut. Lekker je eigen gang gaan en idd. vooral niet op de klok hoeven kijken.
  Ik had zelf ook vandaag zo'n heerlijk tutdagje ;)
  Wat woon je mooi! geweldig die koeien voor je keukenraam! Heerlijk lijkt me dat.
  Geniet van je avond!
  groetjes, Annelies

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk toch zo de tijd voor je zelf en lekker tutten.
  Die boeken in een kistje, doe ik altijd met de sinterklaas zoek ik oude sint boeken op zet ik dan in een bak neer en met de kerst ook. De kinderen zijn nu groot maar ik doe het nog steeds. Leuk om toch zo af en toe even door te kijken.
  Fijne avond.
  groetjes Saskia

  BeantwoordenVerwijderen
 3. heerlijk zulke dagen, die zorgen ervoor dat je tot jezelf komt. Elke vrouw/moeder zou dat moeten doen. Mijn dagen hiervoor staan ook alweer gepland hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. O ja, je hebt gelijk met die jurk... Maar stiekem vind ik mijn budgettrui nóg mooier. Kan 'm wel in productie nemen, denk je niet? Ga ik budgettruien op Marktplaats verkopen!!! Welke prijs zou ik ervoor kunnen krijgen?

  En mmm, die pannenkoeken, lekkerrrrr!!! Ga ik inderdaad vast binnenkort eens maken...

  En wow, zo'n bak met boekjes, goed idee, joh! Ga ik ook eens over nadenken, leuk voor als je visite krijgt, of zo, ook. Binnenkort ben ik jarig, komt dat even goed uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jij zegt tutten, ik noem het klungelen. Je mag een keukenmachine uitproberen....... ik heb de mijne weggegeven. Te veel ruimte in beslag nemend, te veel moeten afwassen na een simpel cakebeslagje, te veel afwas voor het snijden van groente, je hebt gewoon geen tijdsbesparing. Maar misschien ben jij er wel dolgelukkig mee.
  Hartelijke groet en tot laters
  Gerrie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Klinkt verrukkelijk. Eigenlijk zou ik dat ook eens moeten doen: gewoon twee dagen thuisblijven. Dat lijkt me echt heerlijk. Het is feitelijk gewoon een beslissing die je moet nemen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. heerlijk hoor van die dagen! Daar geniet je gewoon van, en wat een mooie dingen weer op tafel.lekker juist dat getut hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi Franca,

  Mooi dat je zo tijd neemt voor jezelf, om thuis lekker wat dingetjes te doen waar je zelf zin in hebt en die het gelijk zo'n stuk gezelliger maken. Dat kan je goed doen, of niet? En daarna heb je vaak ook weer meer 'ruimte' en energie om klaar te staan voor anderen.

  Dat kistje met boeken ziet er uitnodigend uit, ik wilde er wel zo in gaan snuffelen :-) En wat leuk dat je een keukenmachine mag uitproberen! Ik zit er ook nog wel eens aan te denken, ook om bv. deeg of gehakt te kunnen kneden.

  Groetjes en een fijne week, Jessica

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoi Franca,

  Wat een heerlijke gezellige blog heb jij! Ik ga je blog vaker bezoeken!
  Liefs Amelie

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Héérlijk dat tutten! Fijn om te mogen lezen dat je zo van die dagen hebt kunnen genieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. oooh heerlijk, heb je dan ook zo'n heerlijk zacht en gezelligzittend huispak aan , haha, ik ga je twee dagen tutten ook en keertje inplannen, lijkt me een heeel goed plan, en je bent pruductief geweest zeg, complimentjes, liefs marion

  BeantwoordenVerwijderen