Het Keukenraam

Het Keukenraam
Het Keukenraam

zaterdag 23 oktober 2010

op de koffie

Ik zou jullie allemal wel op de koffie willen vragen, wat een geweldige mensen zijn jullie!
Toch niet zo prakties misschien? Dan maar een plaatje. Van koffie met een chocolademuffin ( met zachte chocoladevulling). En mijn hartelijke dank! Door jullie gaat het weer een stukje beter!
Fijn om te horen hoe jullie meelezen, meeleven, genieten, ook soms twijfelen, wel of niet gewoon zeggen of/als je tweedehands koopt, genieten van kleine leuke aankopen en dingen die je goedkoop op de kop kon tikken . Hoe jullie bewust met eten, en milieu omgaan. Zoals ik al zei: geweldige mensen!
Mocht ik weer nieuwe mensen leren "kennen" en van nieuwe blogjes genieten.
De chocolademuffins.
Met een stevig (straf zoals we hier zeggen) bakske koffie.
Wil ik graag laten zien hoe de binnenkant zacht vloeibaar is ( maar dat lukt niet helemaal).

Een reuzepompoen. Helaas had die al snel een slecht plekje, dus moest er snel actie ondernomen worden.
Het eerste stuk sneed ik zelf, en maakte een pan pompoen/appeljam. Wat een karwei, die taaie schil. Dus stonden manlief en oudste zoon s'avonds gezamelijk te snijden ,schillen en in blokjes te snijden.
Zodat ik maar liefst twee pannen soep en heel veel jam kon maken!
Moest zelfs een grote pot gebruiken( kleintjes waren op) kan mooi voor een pompoentaart gebruikt worden . Met een zandtaartbodem en slagroom. Goed idee voor de zondag. De soep maakte ik dit keer van een ander recept als die van Jamie, deze was wat zoeter, en ook erg lekker. Ongelooflijk trouwens hoeveel je kunt maken van een zo'n pompoen!
Mijn "nieuwe" hoekje. Uit die bank moet ik! Dat gehang is niks, dit oude stoeltje van zolder werkt nu goed. En staat ook nog gezellig. Ik zit actief, kan prima breien, sukkel niet zo snel in slaap en als ik merk dat ik echt niet lekker meer zit, ga ik naar bed. En dat is meestal een stuk vroeger dan waneer ik eerst op de bank in slaap sukkel. Zo kan een oud stoeltje veel verschil maken.
Pannekoeken met spinazie en kaas uit de oven. Jongste had zin in pannekoeken. Prima maar manlief vind het geen echt eten. Dus maakte ik deze gevulde pannekoeken voor hem, zat er iets meer in. Voor de rest waren er: gewone pannekoeken, pannekoeken met banaan, met spek, met meegebakken appeltjes, kortom lekker!
Ook voor de knul die bij jongste was, en op slag besloot mee te blijven eten.
Nadeel? Je bent zelfs met twee pannen nogal even aan het bakken voor je genoeg hebt voor zo'n bende grote eters. Maar lekker en supergezellig!

En verder: ging ik boven aan het ruimen! En zo gingen er acht! vuilniszakken de deur uit. Met oude kleding ( ook van Pa/opa) rotzooi, oud speelgoed en vanalles wat we niet meer gebruiken .
Weer een goede stap. En ook al een begin gemaakt aan de zolder. Daar ga ik volgende week mee door.
Ging ik mijn beste vriendin ophalen, om hier koffie te drinken en te wandelen. Had ze een keer een andere omgeving. Dinsdag is de nieuwe oogoperatie voor haar, dan ziet ze opnieuw vier weken vrijwel niets, en is wandelen weer heel anders.
Heb ik Pa/opa zijn kamer nog wat gezelliger gemaakt ( met een gedroogt herfststukje en wat leuke decoraties), en staat er weer een volle mand kleding van hem klaar die aangepast moet worden ( ooit zal het toch wel eens klaar zijn).
En... zat ik weer een nacht in de wacht ( geen bevalling) en wacht ik zo dadelijk ( vanaf 18.00 t/m 2.00 uur) weer verder. Vind ik het heel erg spannend , en hoop maar dat ik het goed kan vinden.
Ging ik eindelijk ( na misschien wel een half jaar) weer eens naar de kapper, en heb nu een iets korter, in laagjes geknipt model. Ben er blij mee. Haren krullen nu weer wat, maakt het kapsel wat vrolijker ( en mij dus ook).
Maar vooral: ben ik echt heel blij met jullie reacties, en schrijf ik hier nog even door.
groetjes, Franca.

14 opmerkingen:

  1. Wat fijn om zo'n positief berichtje te lezen. Knap dat je alweer zoveel doet! en ja je uiterlijk: men zegt dat het niet belangrijk is, maar je voelt je wel degelijk beter"als je haar maar goed zit"
    Groetjes en houvol, je kunt het.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. hallo Franka, lees al een poosje mee op je blog.Ik ben Anneke en kom uit Friesland heb ra (reuma) en werk niet buitenshuis.
    ben graag aan het hobbyen.(als het lichamelijk wil)
    'k las gister je vragen en heb ze even laten bezinken.op veel vragen heb ik geen antwoord. maar een paar kan ik wel beantwoorden.
    en Kringloopwinkels...Ik ben er dol op en ook rommelmarkten vind ik kicken. Ik kan erg genieten van leuke dingen voor een klein prijsje, die ik anders niet zou gaan kopen omdat ze te duur zijn.
    Ook vind ik het niet erg om dat te vertellen (al zegt mijn moeder dat dat ook NIET verplicht is, maw zeg het maar niet...wat niet weet, wat niet deert)Ook kijk ik geregeld op marktplaats.
    Helaas kan ik beter verzamelen dan dingen wegdoen(vuilnisbak).Maar asl ik iemand er blij mee kan maken dan maakt dat me ook blij en heb ik geen probleem om iets weg te doen.
    een paar jaar terug waren we ook aan een andere bank toe en heb ik eerst in de kringloop gesneupt maar vond niets naar het zin. (we wilden graag een hoge(re) bank omdat opstaan uit een lage zo moeizaam gaat en pijnlijk is)
    dus is het er eentje uit een outlet store geworden.
    dit is al weer een heel verhaal en ik hoop dat het wat antworden op je vragen gaf.
    Ik ben erg blij dat het weer wat beter met je gaat.wens je veel kracht en moed.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ha Franca,

    Nou, ik kom graag een keertje langs (ik heb je adres, gnagna) om zo'n muffin te eten!
    Dank je wel voor je leuke cadeautje. Dat had toch helemaal niet gehoeven enzo, maar ik ben er superblij mee. Ben er meteen weer in gaan lezen! 't Kleurtje van de kaft is ook helemaal mijn kleur, hè?

    Goed idee, die pannenkoeken met spinazie en kaas. Laatst aten we hier ook pannenkoeken, maar al dat zoete vind ik als hoofdmaaltijd toch echt niet lekker. Vroeger maakten we wel een bruinebonenprutje, ook lekker, maar te voedzaam, eigenlijk.

    Hoop dat je weer een leuk gezin treft, en zo niet, dan máák jij er toch in een handomdraai iets moois van! Goede wacht gewenst,

    Lydia

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mmm die muffins zien er geweldig uit!
    en een tasje :) koffie gaat er hier ook altijd in...
    Dank je wel!
    Ben gelijk alle reacties gaan lezen
    op je vragenlogje :)
    Ondertussen werk ik in een kinderkribbe! totaal onverwacht
    kwam dit uit de lucht vallen :)
    maandagmiddag kwamen ze het gewoon
    aan de deur vragen en woensdag was
    ik al aan het werk!
    Ben wel moe en helemaal gesloopt
    s'avonds maar dat zal wel beteren
    als ik alles wat gewoon word en beter weet...
    het is een hele leuke job, ben er
    blij mee...
    liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hoi Franca,
    Ik volg jou nog maar net en heb teruggelezen in je blog maar kan je nu al zeggen dat ik je een geweldig leuk mens vind! Je bent open, spontaan en gewoon een echte lieverd.
    De gezelligheid en veelzijdigheid van jou knalt van je blog af!:)
    En hou je maar voor dat elk mens (op z'n tijd) onzekerheden kent! (al geeft niet iedereen dat prijs)
    Ook ik vind het heerlijk om in 2e hands winkels,marktplaats, rommelmarkten en kringloopwinkels rond te struinen en ben helemaal heppie de peppie als ik dan wat leuks heb opgescharreld voor weinig! Waarom altijd duur kopen als het zo ook kan? Bovendien geeft het veel meer voldoening dan in een "normale" winkel je portemonnee te trekken.
    Laatst nog een schitterende winterjas gekocht voor maar 14.50 !! lachen toch!:) je kunt je geld maar 1 keer uitgeven hoor.
    Hé meid, fijn weekend en geniet maar lekker van je gezin!
    lieve groet, Annelies

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een heerlijk positief berichtje vandaag, en wat zien die muffins er lekker uit. En ja ook ik geniet ervan om bij de kringloop wat leuks op de kop te tikken voor weinig geld.
    Daar maak ik ook geen geheim van hoor, iedereen mag het weten. En ik sluit me helemaal aan bij rian, Als je haar maar goed zit. Hoop dat je weer een fijn gezin krijgt in je werk.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat een heerlijk berichtje, wordt er zelfs heel positief van, van jou verhalen. En die muffins kan ik bijna proeven via de foto's. Ze zien er heerlijk uit.
    Fijn weekend.
    Groetjes Saskia

    BeantwoordenVerwijderen
  8. wow..lekker die muffins! heb je daar een receptje van? Weet je...met jouw logjes inspireer jij mij absoluut! Vooral ook omdat veel dingen zo herkenbaar zijn...en jij weet het zo goed op te schrijven. 2e handsspullen??iets op de kop tikken voor weinig geld en veel plezier...daar kan voor mij geen V en D of de bijenkrof tegenop hoor! Nu heb ik bv door breuk geen wijnglazen meer, hema zit hier op de hoek. Maar dat doe ik lekker niet...juist volgende week de 2 kringloopwinkels hier afstruinen en een ratjetoe aan mooie oude wijnglazen opsnorren...is toch veel leuker!!! Groetjes, Petra

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ben doktersassistente en moeder van 5 kinderen tussen de 19 en 11 jaar. Ben dol op kringloopwinkels en koopjes. Koop en verkoop geregeld via Marktplaats en ben gek op geld-terug-akties.
    Ik geniet van je blog en je tips en recepten.fabil

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Oh Franca.. wat een heerlijk opgewekt stukje heb je weer geschreven! Maar het is dan ook gewoon zo.. je bent een toffe blogster, ook met veel ideeën, tips en trucs, duurzame oplossingen, moet ik verder gaan? ;o)

    Ik lees nog steeds heel erg graag bij je mee en hoop dat voorlopig nog te kunnen blijven doen ook!

    Lieve groet van Mama Monique

    P.S. Mag ik je een tip geven? Soms heb je een hoop te vertellen of te vragen in je bericht. Als ik een reactie wil geven, weet ik niet altijd meer wat je ook al weer precies schreef of vroeg, terwijl ik dan wel meer zou willen antwoorden. Misschien kun je het reactieformulier insluiten onder je bericht? Dat kan bij instellingen, reacties, plaatsing van reactieformulier.

    Mooie zondag verder!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. hai franca, blij dat je weer blij kan zijn.geniet van jouw blije momenten,enne bedankt voor de koffie met muffin. lekker he ? zo heb je ook geen afwas, hoezo positief, haha, liefs marion

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Hoi Franca,
    Ik weet niet of jij mijn blog kent? Ik heb er nl gisteren een boekje op getoond waarvan ik denk dat het zeker iets voor jou zal zijn. Ik herken nl zoveel in jouw verhalen en dit boekje sprak mij enorm aan. Daarom nog even dit berichtje. Groetjes, Petra

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Gezellig om te lezen. De muffins zien er heerlijk uit, en de pannenkoeken inspirerend!

    Nou ben ik heel benieuwd naar je kapsel...

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Oeh, die muffins zien er lekkerrrrrrrrrrrrrrrrrrr uit!!!

    BeantwoordenVerwijderen